Şimdi Ara

iİngilizce Mütercim Tercümanlık ; Boğaziçi Mi Bilkent Mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anadolu öğretmen Lisesi 11. sınıf Yabancı Dil öğrencisiyim.
    Önümüzdeki sene bildiğiniz gibi sınavlara gireceğiz.Başarılı olabilmek içinse kendimize bir hedef belirlemek şart.Ancak ben bu iki üniversite arasında kaldım.İkisi de adı sanı duyulmuş üniversiteler , ancak bir de forumda okuyan veya bilgisi olan arkadaşlar varsa onlara sorayım dedim.

Üniversitede seçimim büyük olasılık Mütercim Tercüman olacak. Bu iki üniversite arasında eğitim kalitesi olarak hangisi daha öndedir ? Bildiğimiz gibi üniversite zaten doğrudan mesleki hayatımızı da etkileyecek.

Ekonomik koşulları da eklerseniz çok sevinirim , iyi günler

Bilkent üni. ekonomik koşullar fakirlik zenginlik konusu farketmez yaşamın zorluğunu çekmedim ama ne demek oldugunu az da olsa bılırım ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoXLeY -- 1 Ocak 2011; 1:53:13 >

• Her iki üniversite de kalitesini ispatlamış, iyi eğitim veren üniversiteler. Bu konuda bir tercih yapmak gerçekten zor olacaktır. Fakat bu noktada vereceğiniz karar da beklentilerinizle doğru orantılı. İki üniversite arasındaki farklardan birisi bulundukları iller. Boğaziçi İstanbul'da, ODTÜ ise Ankara'da. Hangi şehirde daha mutlu olacağınız kararını vermek size düşüyor. Bu kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte sizin için fazla önemli olmayabilir.

İki üniversitenin de birbirlerinden daha üstün oldukları alanlar var. Objektif olarak bakmak gerekirse, ODTÜ, teknik bir üniversite olmasının verdiği avantajla mühendislik açısından Türkiye'nin en iyi eğitim veren üniversitesi. Boğaziçi ise sosyal bilimler ve dil eğitimi alanında verdiği eğitim kalitesiyle ön plana çıkmakta.

ODTÜ hakkında fazla bilgim olmadığından orada okuyan bir arkadaşın yorum yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. Boğaziçi hakkında bir şeyler söylemek gerekirse; eğitim kalitesi kesinlikle üst düzeyde. Hocaların öğrencilere karşı ilgi ve alakaları diğer üniversitelerde görmeye alışık olmadığımız cinsten. Ayrıca siyasi tartışmaların yaşanmadığı, herkesin kendi halinde olduğu oldukça özgür bir üniversitedir. Türkiye'de kulüplerin en etkin olduğu üniversitelerin başında gelir. Herkesin ilgi alanına girebilecek bir çok kulüp mevcuttur. Güney Kampüsün bulunduğu yer ise görülmeye değer muhteşem bir manzaraya sahiptir. Şu an aklıma gelenlerin çok genel bir değerlendirmesi bunlar. Merak ettiğiniz daha spesifik konular hakkında soru sorabilirsiniz.

İşin ekonomik boyutuna değinecek olursak; İstanbul pahalı bir şehir. Okulun bulunduğu bölge ise İstanbul'un en pahalı semtlerinden birisidir. Fakat bütçeye göre hareket edildiği takdirde çok fazla masraf çıkmayacaktır. Bir diğer konu ve belki de en önemlilerinden birisi İstanbul'un malum trafik sorunu. Bu duruma alışmak biraz zaman alabiliyor. En azından benim için öyle oldu. Fakat bir süre sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördüm.

Biraz uzun oldu sanki.

• bilkent %100 bursluyu düşündün mü hiç?
  • yerinde olsam ing.öğretmenliği seçerim,aöl'de olduğundan ek puan da gelir..hem boğaziçi,odtü gibi iyi okullardan mezun olcağından kolejlerde vs.. güzel maaşlarla çalışabilirsin..
  • @Persona Grata

hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

Aslında ekonomik olarak gücümüz İstanbul'a yetebilir , ancak ben eve çıkarsam bir ya da iki arkadaşla eve çıkarım.Zaten sınıftan 2 arkadasım da İstanbul istiyor.Okullarımız aynı bölgede olursa aynı evde kalırız.Trafik benim için sorun değil.Zaten sosyal hayatım sinema tiyatro haftada 1-2 kere de eğlence mekanlarına giderim o da düşük bir olasılık.Zaten bulunduğum şehir küçük olduğu için minibüs belediye otobüsü gibi ulaşım araçlarına binmekten gocunmam.

Siyaset vb şeylerle de işim olmaz zaten ; evden-okula okuldan-eve giden biriyim

Üniversiteden tek beklentim eğitiminin kaliteli olması ve bana gelecekte iş imkanı sağlaması.Tabi bu büyük olasılık da bana bağlı , ancak böyle bir üniversiteye girebilirsem zaten çalışırım diye düşünüyorum - büyük konuşmamak lazım -

Bir de sizden eğer hatırlıyorsanız ve bu üniversiteye bu sene girdiyseniz , ÖSS netlerinizi alabilir miyim ?
    Çok teşekkürler

@Cüneyt RC

Özel üniversitelerde burs durumu ders notlarına bağlı diye biliyorum.Bu yüzden üniversitedeki eğitimin ağırlığı bilmediğim için ilgilenmedim

@combat-ant

Ne yazık ki sinirli bir yapım var.En basitinden kendi kız kardeşime bile derslerinde yardım ederken sinir krizi geçiriyorum bu yüzden özel okullardaki çoğu kendini bilmezin ağız kokusunu çekemem (İlköğretimimi özel okulda tamamladım)

• Okulun eğitim kalitesini daha önce de dediğim gibi tartışmaya gerek yok. Ayrıca bir çok kaliteli yabancı üniversite ile bağlantısı var. Yüksek lisans veya bir değişim programı (Erasmus) ile yurtdışında da okuma şansınız olur.www.tanitim.boun.edu.tr 'de anlaşmalı okullarla ve diğer bir çok konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Bu arada ben İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndayım. Netlerimi şu an tam hatırlamıyorum. Bir yere yazmıştım, eğer bulabilirsem Ö.M. atarım. Tek hatırladığım YDS sınavımın netleri; 95.

"Böyle bir üniversiteye girebilirsem zaten çalışırım diye düşünüyorum"

Benim aklımdan geçenlerde farklı değildi fakat şu an durum tam tersi.

• Bilkent bursu 7 sene boyunca hiç bir şekilde kesilmiyor.Buna notlarının düşük olma durumu bile dahil.O yüzden böyle bir konuda kaygılanmaya gerek yok.Yalnız gerçeği söylemek gerekirse tercümanlık eğitimi ne kadar iyi bir bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 16 Aralık 2010; 21:02:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

Okulun eğitim kalitesini daha önce de dediğim gibi tartışmaya gerek yok. Ayrıca bir çok kaliteli yabancı üniversite ile bağlantısı var. Yüksek lisans veya bir değişim programı (Erasmus) ile yurtdışında da okuma şansınız olur.www.tanitim.boun.edu.tr 'de anlaşmalı okullarla ve diğer bir çok konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Bu arada ben İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndayım. Netlerimi şu an tam hatırlamıyorum. Bir yere yazmıştım, eğer bulabilirsem Ö.M. atarım. Tek hatırladığım YDS sınavımın netleri; 95.

"Böyle bir üniversiteye girebilirsem zaten çalışırım diye düşünüyorum"

Benim aklımdan geçenlerde farklı değildi fakat şu an durum tam tersi.

Erasmus gibi değişim programlarını duydum gerçekten çok faydalı şeyler ama ne kadar faydalı şey varsa hepsi aynı kapıya çıkıyor , başarılı olmak

Ben de ilk başta İngiliz Dili Edebiyatı düşünüyordum ancak Tercümanlık sonradan daha cazip geldi , uluslararası anlamda meslek imkanları daha geniş (en kötü ihtimal eğitim formasyon dersi alırım , öğretmenliğe geçerim diye düşünüyorum )

Sağolun hocam gerçeklerle er geç yüzleşmeli , şimdi okula gidip B , C gibi notları görememek de var

quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

Bilkent bursu 7 sene boyunca hiç bir şekilde kesilmiyor.Buna notlarının düşük olma durumu bile dahil.O yüzden böyle bir konuda kaygılanmaya gerek yok.Yalnız gerçeği söylemek gerekirse tercümanlık eğitimi ne kadar iyi bir bilgim yok

Gerçekten öyleyse mükemmel olur hocam.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

• bilkentte burs kesilmiyor kardeşim. gönlün rahat olsun. devlet üniversitesinin olanakları bir yere kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

bilkentte burs kesilmiyor kardeşim. gönlün rahat olsun. devlet üniversitesinin olanakları bir yere kadar.

Burda da öyle diyor hocam haklıymışsınız

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/2010_puanlar.html

Peki yukardaki linkte derece diyor

Mütercim-Tercümanlık DİL-1 Tam Burslu 533,639 102

çevirmenliğin bilgileri böyle . Burda Dil alanın 102.si mi son girmiş yoksa tüm sıralamadı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

Burda Dil alanın 102.si mi son girmiş yoksa tüm sıralamadı mı

tam burslu olarak giren son adayın başarı sıralaması bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

Burda Dil alanın 102.si mi son girmiş yoksa tüm sıralamadı mı

tam burslu olarak giren son adayın başarı sıralaması bu.

şurayı anlamadım hocam işte

lise terk oldum

• güncel
  • Bilkent

Bizim binada mütercim lableri, en iyi donanım bizde diyebilirim.
  • Hoxley, bilkentde burs hiç bişekilde KESİLMİYOR. Akademik başarıdan bağımsızdır!!!!!!!!

istersen sınıfda kal yine kesilmez!
  • Mütercim Tercümanlık bölüm başkanı ile görüşmüştüm gayet iyiler bence de ama diğer üniversitelerle kıyaslama yapamayacağım bilgim olmadığından.
  • Şimdi sıralamak gerekirse Bilkent , Boğaziçi , ODTÜ burası kesindir. Aksini iddia eden adam bilmiyordur illa ki boşuna nefes tüketmesin.

İşin içine girelim biraz. Bilkent kesinlikle bunlardan iyidir ama şu da bir gerçek ki çok zengin değilsen çok zorluk yaşarsın. Bakın zengin değilsen demiyorum çok zengin değilsen diyorum. Kendi arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla arkadaşlık dediğin şey pek de oturmuş değil. Paran varsa iyisin hoşsun güzelsin. Derdini anlatacak birilerini bulman biraz zordur. Kısacası çok zengin değilsen ezilirsin. Okuduklarımdan da anladığım kadar öyle bir durumun yok yani Bilkenti geç.

Boğaziçi ile ODTÜ arasında kıyaslama yaparsak Boğaziçidir. Öncelikle şehirdi falandı filandı bunları geçelim. ODTÜ , teknik üni olduğundan ister istemez mühendislik bölümleri diğer bölümlerden biraz daha öndedir. Onlara daha çok bütçe ayrılır , harcama yapılır. Boğaziçinin imkanları daha iyidir diyebilirim bu konudan.

Bir de marka dediğimiz şey ülkemizde çok önemli konumda. Bir ODTÜ dediğin zaman tamam güzeldir ama Boğaziçi dedin mi bambaşkadır. İş hayatına girerken de bu böyledir. ODTÜ , İTÜ gibi bölümler piyasaya mühendis filan yetiştirirken Boğaziçi mezunlarını piyasada pek göremezsin. Yukarıdadırlar. Marka önemlidir.

Boğaziçi bana göre senin için en ideal demiyim idealden de öte bir seçenektir.

• Ben Bilkent te okuyorum burslu da değilim zengin de değilim ezilmiyorum da . Burslu da bir sürü arkadaşım var ve ezilenine daha rastlamadım. 1 tane bile rastlamadım duymadım da. Çok zengin arkadaşlarım da oldu birlikte yemekhanede fix yemek te yedik. Zamanla öğrendim çok zengin olduklarını. Çok zengin ama çok alçak gönüllü ve yardımsever arkadaşlarım var. Bilkent hakkında neden insanlar bu kadar ön yargılı anlamıyorum.

Bilkent'e gelmeden önce eskiden alt komşum olan Bilkent mezunu bir arkadaşımla tanışmıştım. Maddi olarak çok zorluklar çektiler. Bilkent'e Türkiye derecesi yaparak gelmişti zamanında, ilkokul mezunu annesi ve rahmetli dedesi sayesinde o, annesi, kardeşi ve dedesi hayat mücadelesi veriyorlardı. Çok zor durumlar atlattılar. yemeye yemekleri yoktu. annem çok yardımsever birisidir ve bizde yardımcı olmaya çalıştık elimizden geldiğince. Ona da tercih yaparken Bilkent'i yazdırmamışlar önce. Fakir bir aile çocuğu sonuçta, ezilir dediler. O ezilir dedikleri çocuğun babaları zengin, yazlıkları olan arkadaşları oldu üniversitede. O zengin insanlar bu fukara çocuğu yazlıklarında ağırladılar. Zaman geldi o da zor zamanlarında onları evinde ağırladı evde ne buldularsa birlikte yediler. ve o zengin çocukları, kardeşinin üniversiteye hazırlanmasına yardımcı olabilmek için karşılıksız ders verdiler kardeşine. Ne ezilmesinden bahsediyorsunuz? ,
    Burada açıklamak istemiyorum gönülleri çok zengin arkadaşlarım var çok şükür. Bana Bilkent'te okuyorum ve eziliyorum diyen 1 kişi gösteren sadece. kendisiyle konuşmak isterim. Bilkent'in ilk kurulduğunda yaşanan talihsiz bir takım olayları insanların dillendire dillendire anlatmasından hala yanlış bir şekilde tanınıyoruz maalesef ama alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 25 Aralık 2010; 1:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Ben Bilkent te okuyorum burslu da değilim zengin de değilim ezilmiyorum da . Burslu da bir sürü arkadaşım var ve ezilenine daha rastlamadım. 1 tane bile rastlamadım duymadım da. Çok zengin arkadaşlarım da oldu birlikte yemekhanede fix yemek te yedik. Zamanla öğrendim çok zengin olduklarını. Çok zengin ama çok alçak gönüllü ve yardımsever arkadaşlarım var. Bilkent hakkında neden insanlar bu kadar ön yargılı anlamıyorum.

Bilkent'e gelmeden önce eskiden alt komşum olan Bilkent mezunu bir arkadaşımla tanışmıştım. Maddi olarak çok zorluklar çektiler. Bilkent'e Türkiye derecesi yaparak gelmişti zamanında, ilkokul mezunu annesi ve rahmetli dedesi sayesinde o, annesi, kardeşi ve dedesi hayat mücadelesi veriyorlardı. Çok zor durumlar atlattılar. yemeye yemekleri yoktu. annem çok yardımsever birisidir ve bizde yardımcı olmaya çalıştık elimizden geldiğince. Ona da tercih yaparken Bilkent'i yazdırmamışlar önce. Fakir bir aile çocuğu sonuçta, ezilir dediler. O ezilir dedikleri çocuğun babaları zengin, yazlıkları olan arkadaşları oldu üniversitede. O zengin insanlar bu fukara çocuğu yazlıklarında ağırladılar. Zaman geldi o da zor zamanlarında onları evinde ağırladı evde ne buldularsa birlikte yediler. ve o zengin çocukları, kardeşinin üniversiteye hazırlanmasına yardımcı olabilmek için karşılıksız ders verdiler kardeşine. Ne ezilmesinden bahsediyorsunuz? ,
    Burada açıklamak istemiyorum gönülleri çok zengin arkadaşlarım var çok şükür. Bana Bilkent'te okuyorum ve eziliyorum diyen 1 kişi gösteren sadece. kendisiyle konuşmak isterim. Bilkent'in ilk kurulduğunda yaşanan talihsiz bir takım olayları insanların dillendire dillendire anlatmasından hala yanlış bir şekilde tanınıyoruz maalesef ama alakası yok.

Eğer aşağlık kompleksin yoksa bilkentde hiç bi türlü ezilmezsin.

Ama niye benim porsche cayenne turbom yok niye devamlı starbucksa hergun 20tl ayıramıyorum dersen ezilebilirsin, ama bilkentde o kadar çok olanak varki, kendini geliştirmek istersen starbucksa filan zaman bile bulamazsın

Ve şunuda eklemek istiyorum, bilkent 1. hedefin olsun ama havaya girme, derece yapman lazım dilde buranın kapısından girmen için burslu olarak, ha bide ODTÜ de tercümanlık yok, onu unutmuşun sanırım, hacettepede var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 25 Aralık 2010; 11:52:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.