Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.098
Cevap
41
Favori
86.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mesajın sonu beni sarstığı için ilk kısmına dikkat etmemişim... haklısınız zaten yazmış.

• nibera N kullanıcısına yanıt

Ben bunları duydukça gerçekten adaletten ümidimi kesiyorumm.karar çıktığında nasıl anlasabilirim hesabı yapmaya başladım istinafa gitmemesi için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezzzzx S kullanıcısına yanıt

Tamamen avukatlarına bağlı bir durum. Benim karşı tarafın avukatı gibi yalan ve iftira atmaktan çekinmiyorlarsa uzar gider malesef.

Bu arada mahkeme için kendinizi çok hazırlamayın, 2 dakikada olup bitiyor, ne olduğunu anlamıyorsunuz siz  

• _oSo_ kullanıcısına yanıt

Peki hiç 15.bamla görüşme şansınız oldumu ne kadarda sonuç doner falan bilgi alabildinizmi

• _oSo_ kullanıcısına yanıt

aynen katılıyorum. kendinizi ifade edemiyorsunuz bile. çıkınca da şunu da deseydim diye kafayı yiyorsunuz. ama yazılı yargilama olduğu icin aslolan yazili beyanlar....

• Arkadaşlar merhaba..burdan ve bir çok gruptan takip ediyorum çoğu kişinin dosyası istinafta bekliyor yani hiç istinaftan dosyam şu kadar zamanda sonuçlandı gibi bir paylaşım yok..istinaf sonucunu paylasanlarin hepsi genelde hep ön inceleme sebebiyle,ya kesinlik sınırının altında kaldığı için kesin karar veriliyor yada harçlar sebebiyle dönüyor..hiç esasa girilipte onanmis yada bozulmuş karar yok göremedim sanki talimat verilmiste dosyalar uzun süredir beklemede incelenmeksizin..sizlerin bu konuda fikirlerini alabilirmiyim

Ben de aynı görüşteyim. Onaylanan ya da bozulan bir karar duymuyoruz. Ya da karar sonucunu mu paylaşan yok? Duyumu olanlar paylaşım yaparlarsa fikir edinmiş oluruz.

• Arkadaşlar, gerekçeli karar hemen uyapa düşer mi? bilginiz var mı?

Uyapa ne zaman düşer bilmiyorum ama e devletten arama bölümüne dava dosyasi sorgulama yaptığınızda( UYAP vatandaş portala degil ama)gerekçeli karar yazıldı ibaresi cikiyorsa 1/2 güne uyapada düşer

Bu arada sırf bilgi edinmek adına 15.hukuk dairesini aradım sanırım genelde ihtiyaç sebebiyle davalar o daireye düşüyor..şimdi gelen bir dosyanın en az 2 yılı var dedi...ve boğazım dugumlendi

Bunun sebepleri belli aslında.

Bir defa süre gerçekten uzun, öne alım dilekçesi harici gerçekten 2 yılı buluyor hatta geçiyor gibi bekleme süreleri.

Bir de kiracılar ya kendi iradeleri ile istinaf sonucunu beklemeden çıkıyor ya da ev sahibi ile uzlaşıyor.

• Belki istinaf sürecine düşmeyiz ya da belki 2025'te hızlandırmak için yeni bölge mahkemeleri açılır. İyimser olalım.

• bir de şunu eklemek isterim. ben dava açarken ilk duruşma 8-9 ay sonraya verilir dediler. 3 ay sonraya verildi. lütfen negatif düşünmeyelim......

• jahnny J kullanıcısına yanıt

Sizin anlaşma saglanabildimi peki arabulucukta taşınma masrafları vs.teklif vericeklerdi

İstinaf sürecine düşmemek yıllık kira sınırı ve kiracı insafına bağlı tamamen.

Onun dışında pek neden yok.

Bu işlerin hızlanmasının tek çözümü istinaf sınırını yükseltmek.

Zaten ihtiyaç nedeniyle tahliye davası sonucu kiracı çıkarsa 3 yıl içerisinde tekrar kiraya vermenin cezai şartı var.

Hem istinaf sınırı hem de bu ceza yükselirse 2 taraf da mağdur edilmemiş olur gibi.

Onun dışında onbinlerce dosya varken bu işin hızlanma ihtimali yok bana göre.

2 ay sonra tahliye koşulu ile tüm davalardan (hem tahliye hem kira tespit) vazgeçme, 2 ay kira almama ve üzerine 250 bin TL ödeme istediler :)

Bunun toplam maliyeti sanırım 500-600 bini buluyor.

Haliyle kabul etmedim.

Yarın son bir görüşme olacak.

• jahnny J kullanıcısına yanıt

Şaka gibi gerçekten yani cildirmamak elde değil..öne alım dilekçesini kaç defa verdiniz neleri ileri surmustujuz

Sonuçlar ortada olunca.bukadar iyimser olamıyorum malesef

Adaletten yana ümidimi kaybettimde...tek tesellim sevgilisi var belki yakın zamanda evlenir diye umut ediyorum..heralde mahkemelik olduğu eve beraber yerlesmezler..

Avukatım sürekli görüşüyor ama bir sonuç alamadı o konuda. Kaç defa verdi bilmiyorum tam ama halihazırda bana açılan kira tespit davası ve kızımın okul kaydı gibi sebeplerle zorluyor sürekli.

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.