Şimdi Ara

ihbar tazminatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir işyerinde 2 yıldır çalışmaktayım 1 hafta once çıkcam dedim ve yarın istifamı vereceğim,ibraanameyi imzalayacagım. tamam dediler. Yalnız yanılmıyorsam 4 ila 6 hafta bi ihbar suresi var. Bundan hiç soz etmediler. İstifanı yaz hemen çık diyorlar ki zaten hemen çıkmam lazım.

    Ama sonrasında benden ihbar suresinden once çıktın deyip ihbar tazminatı isteyebilirlermi imzalar atıldıktan sonra. O kadar araştırdım netten buna ilişkin bir sonuç bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: popeyex

    Arkadaşlar ben bir işyerinde 2 yıldır çalışmaktayım 1 hafta once çıkcam dedim ve yarın istifamı vereceğim,ibraanameyi imzalayacagım. tamam dediler. Yalnız yanılmıyorsam 4 ila 6 hafta bi ihbar suresi var. Bundan hiç soz etmediler. İstifanı yaz hemen çık diyorlar ki zaten hemen çıkmam lazım.

    Ama sonrasında benden ihbar suresinden once çıktın deyip ihbar tazminatı isteyebilirlermi imzalar atıldıktan sonra. O kadar araştırdım netten buna ilişkin bir sonuç bulamadım.

    İsteyebilirler.. ihbar tazminatının şartları belli. Ibranameye ihbar tazminatını dava etmeyeceklerine dair şart da koydurt..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni bir çalışanın bulunması zaman alacak bir konumda çalışıyorsanız ihbar tazminatını isteyebilirler ama onu da belirtmeleri gerek. istifa ederken imzaladığınız belgeleri iyi okuyun ve hatta fesih metnine işveren tarafından ihbar tazminatı istenmeyeceğine, fesihin karşılıklı olduğuna dair de bir hüküm eklettirirseniz hem içiniz rahat olur hem de hiç bir riski kalmaz.
  • Hocam çalıştığım yer bi şirket. Kişiye ozel ibraaname olmicak. Muhtemelen ihbar ile ilgili bi madde olmicak. Diyelim ki imzalar atıldı ve ihbar ile ilgili bi madde soz konusu değil. Daha sonra tazminat talep edilebilnir mi? Yoksa ozellikle belirtmelimiyim daha sonra sorun olmaması açısından.

    Ben yine belgelere ilgili hukmu yazıcağım. Rica etsem ornek olarak yazabilirmisiniz dilekçeye uygun olması açısından.
    işveren tarafından ihbar tazminatı istenmeyeceğine, fesihin karşılıklı olup... diye devam edilebilinir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç istifa yazmadan gitmesem mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yazılı olarak istifanı verip onlardan uygunluk yazısı alırsan, 6 gün içinde fesihin usulsüz olduğuna dair sana bir yazı tebliğ etmezlerse birşey olmaz. Yani istifanı kabul ettik sözünün bir hikmeti yok sen yazılı olarak istifa veriyorsan onlar da yazılı cevap vermek zorundalar. Ama uygulamada öyle olmadığı için hakim işçi ve işverenin sözlü beyanını da dikkate alıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

    Karşılıklı anlaşma varsa ihbar tazminatı almazlar.

    Imza: ik direktoru

    Tamamda hocam bu yazılı olarak nasıl belirtilir. İstifa dilekçesinde tek tarih olucak şu tarihte direk işten çıkıyorum diye. Zaman aralığo yok yani. Daha sonra hak iddaa edilebilinir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Hukukçuyum. Doğrudan konuya gireyim. İbraname karşılıklı ise ihbar tazminatı isteyemezler. Daha doğrusu hiçbir şey isteyemezler. İbraname kısaca ''aramızda alacak verecek yok'' demektir. Buna mukabil ibraname dedikleri evrak tek taraflı bir ''benim X şirketinden alacağım yoktur'' ise, elbette ihbar tazminatı isteyebilirler. Hemen belirteyim ki senin durumunda da şirket ihbar tazminatına hak kazanmış durumda. Eğer isterlerse alırlar.

    İbranamenin içeriğini görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil kısaca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.