Şimdi Ara

ido türkiyeyi dava ediyor.(işbilmezliğin sonu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka değil komik değil zaten. Daha önceden özelleştirilen İDO’nun yabancı ortağı Souter Investments Türkiye’yi dava etmeye hazırlanıyormuş.

Çünkü özelleştirme yapılırken onlara da bir garanti verilmiş. devamı

http://biliyomuydun.com/sattik-yet/

EKŞİ'de de konusu açılmış

https://eksisozluk.com/idonun-turkiyeyi-dava-etmesi--5276749

İşbilmezliğin sonu. Özelleştirme çılgınlığı

• Adamlar haklı. Hükümet anlaşmanın dışına çıkmış çünkü fiyatlandırmada. Hükümet bu kadar salak olunca normal. Adamlar hesap kitap yapmayı bile bilmiyorlar.
  • Bunun konusu açılmıştı. Kaynadı gitti. İhale alınırken osmangazi köprüsü biliniyordu.

Detayları bilmiyoruz, açıklamıyorlar. Hatta ido ihalesini alan grubun yerli ortakları davayı biz açmadık yabancı ortak açtı diyor. Sıkıysa aç

Ben yapmadım miki yaptı. İyi polis kötü polis.

Tek dileğim ido özelleştirme şartnamesinde 42 dolar yazılmamış olması. Yoksa bir yandan köprüyle, öbür yandan feribotla fena şeyler yapacaklar bize.

Bir de washingtona mı dava edeceklermiş? Önce fetöyü versinler.

Özel şirket veya özelleştirmeler için niye ülkeler dava edilir? Hangi mantıkla? En fazla o projenin sahibine dava açabilirler bence. Ben şimdi bisküvimden kıl çıktı diye fransayı dava edebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Ocak 2017; 17:44:16 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O davayı açanlar iskoç soylularından yani bravehart filminden bildiğiniz gibi vatanhaini soyundan. Kendi ülkesinde feshettiği şirket sayısı 20 ye yakın ve fesih aşaması olanlar da çok sayıda. Sıra idoya gelmiş sanırım. Allan duncan king adlı ortak böyle yani.

Senaryoyu yazıyorum, ortaklardan biri davayı kazanır, allan duncan king tarafından şirket feshedilir, fesih koşullarında şirket topraklarının ingilizlere verilmesi istenilir. Nasılki kendi soyu kendi toprağını ingiltereye vermiş, bu da aynısını yapmış ve oralarda toprak kalmamış olacakki buralara uğramış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Ocak 2017; 18:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Bunun konusu açılmıştı. Kaynadı gitti. İhale alınırken osmangazi köprüsü biliniyordu.

Detayları bilmiyoruz, açıklamıyorlar. Hatta ido ihalesini alan grubun yerli ortakları davayı biz açmadık yabancı ortak açtı diyor. Sıkıysa aç

Ben yapmadım miki yaptı. İyi polis kötü polis.

Tek dileğim ido özelleştirme şartnamesinde 42 dolar yazılmamış olması. Yoksa bir yandan köprüyle, öbür yandan feribotla fena şeyler yapacaklar bize.

Sartnamede yaziyor.

Bununla alakali konuyu ben acmistim.

Sirketin dedigi, devlet bize 42 dolar uzerinden garanti verdi, fiyatin boyle olacagini soyledi, biz de bu garanti uzerinde IDO icin bu kadar fiyat verdik diyor. Ama Osman gazi'nin fiyati dusunce, yani devlet IDO'nun alicilarina verdigi fiyatin altina inince adamlar da hakkiyla dava aciyor.

Isin aci tarafi, 2ci bir dava da yolda, yine ayni sirket tarafindan. Ozellestirme yapilirken, IDO icin deniz tasimaciliginda tek sirket olacak garantisi verilmis. Ise baska sirketler belediyeler de girince yine sartnamenin disina cikildigi icin ayri bir tazminat davasi acildi.

haydarkarapuar

• KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Hemde alası

7-6-17-6-21-2-1-10-4-6
  • quote:

Orijinalden alıntı: empath

Hemde alası

Bekle ve gör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

quote:

Tayyip bilir işini siz boşuna ekmek aramayın kendinize
    Muhalefet dibe vurdu artık nereden saldıracaklarını şaşırdılar

Eşşek herif tazminat ödeyeceğiz belkide haberin var mı

Babandır eşşek şerefsiz herif.
    Devlet salakmı bile bile kaybedeceği işi yapsın ?

Salak değil, başlıktada belirttiğim gibi işbilmezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: corpixx

adam şartnameyi bile bilmiyor gelmiş konu açıyor devleti bağlayan bir durum yok burada
    türkiye taraf değil sözleşmeye

Sen ggordunla mu sartnameyi?

Adam Turkiyeden aldiysa Turkiyeyi sikayet edecek ?

Veyseli mi sikayet ediyor ido yu veyselden mi aldi?

Şaka bi yana saçmalık idareci özelleştirilmiş dahi olsa böyle bir imtiyaz sözleşmesi yaptıysa değişen şartlara uyarlayabilir tek taraflı olarak düzenleme hakkını saklı tutar.

Orijinalden alıntı: ferrero78

quote:

Orijinalden alıntı: corpixx

adam şartnameyi bile bilmiyor gelmiş konu açıyor devleti bağlayan bir durum yok burada
    türkiye taraf değil sözleşmeye

Sen ggordunla mu sartnameyi?

Adam Turkiyeden aldiysa Turkiyeyi sikayet edecek ?

Veyseli mi sikayet ediyor ido yu veyselden mi aldi?

konusurken yüzüme bak.

quote:

quote:

Salak işte senin gibiler yönetiyor devleti ne bekliyorsun? Bak yavaş yavaş anlatayım.
    İDO özelleştirileceği zaman yabancı geliyor diyor ki tamam İDO'ya bu kadar para verip ortak olacağız da siz köprü yapıyorsunuz, herkes onu kullanırsa biz kâr edemeyiz niye ortak olalım İDO'ya.
    Çok zeki devlet de diyor ki yok kanka merak etme köprüyü 42 dolar yapacağım ucuz alternatif olarak kalacaksınız siz tercih edileceksiniz.
    E bir taraftan köprüyü yapan firmaya da araç geçiş garantisi veriyor. 42 dolar tutsa fiyatı millet geçmeyecek üstünü devlet tamamlamak zorunda kalacak, düşürse de bu sefer İDO dava açacak. Yani kendi kendini köşeye sıkıştıran devlet evet salak gördüğün gibi.

• İbrahim Tatlısesin oğlu ido sandım girerken

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

quote:

quote:

quote:

Salak işte senin gibiler yönetiyor devleti ne bekliyorsun? Bak yavaş yavaş anlatayım.
    İDO özelleştirileceği zaman yabancı geliyor diyor ki tamam İDO'ya bu kadar para verip ortak olacağız da siz köprü yapıyorsunuz, herkes onu kullanırsa biz kâr edemeyiz niye ortak olalım İDO'ya.
    Çok zeki devlet de diyor ki yok kanka merak etme köprüyü 42 dolar yapacağım ucuz alternatif olarak kalacaksınız siz tercih edileceksiniz.
    E bir taraftan köprüyü yapan firmaya da araç geçiş garantisi veriyor. 42 dolar tutsa fiyatı millet geçmeyecek üstünü devlet tamamlamak zorunda kalacak, düşürse de bu sefer İDO dava açacak. Yani kendi kendini köşeye sıkıştıran devlet evet salak gördüğün gibi.

Kafandan senaryo yazma SÖZLEŞME metnini oy buraya.Sözleşme örneğini görmeden sallarsınız kafanıza göre.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.