Şimdi Ara

İDM de indirdiğim programları D diskine kaydetmeme rağmen C doluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 40 Gb C diskim 1024 Gb D diskim var internet download manager i c ye kurdum ama indirdiklerimin hepsini D diskime kaydediyorum ama C doluyor ? bazende indirirken yavas yavas C doluyor İndirme Bitince geri boşalıyor kaydı oraya yapmamıs gibi bir çözümü olan varsa yardım edebilirmi
    ve konuyu yanlış uere açmışsam bildiriniz lütfen

• IDM/İndirmeler/Seçenekler/Kaydet menüsünden dosyalarınız için ayrı ayrı (resim, program, müzik gibi..) varsayılan kaydetme yolunu seçip Alt taraftaki kutucuğu (".." kategorisi için en son seçilen yolu uygula) işaretleyin.Birde indirilen dosyaların geçici olarak tutulduğu dizin vardır.Bu dizin C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\'dir.Bu dizini de D:// dizinine taşırsanız(Kaydet bölümünde Geçici dizin olarak görülen yer) indirme esnasında diskinizin dolup, indirmeden sonra boşalması sorunundan kurtulursunuz.
    Not:C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\ gizli klasördür.Bu klasöre windows gezgini ile ulaşabilmek için, Denetim Masası/Klasör Seçenekleri/Görünüm menüsünden "Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster"i seçili hale getirmelisiniz.
  • korop K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\ burayı bende keşfettim ve seçenekleri karıstırdım genel için kendi D diskinde seçtiğim yeri müzik video resim program vs için kendi seçtiğim yeri ve alttaki kutucugu zaten işaretlemiştim şuanda 3 gb boş alan var :) C diskinde 6 Gb indiremiyordum Geçici dizin olarak yeri ayarlamayı görmemiştim teşekkürler şimdi onuda ayarladım peki eski indirdiklerimi d ye taşıdım belgelerim kaydedilenlerden ama galiba hala orada biyerde agırlık yapan bir klasor varki C diski önceki indirdiklerimle duruyor onları kaldırabilirmiyim peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nounless

çok teşekkürler C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\ burayı bende keşfettim ve seçenekleri karıstırdım genel için kendi D diskinde seçtiğim yeri müzik video resim program vs için kendi seçtiğim yeri ve alttaki kutucugu zaten işaretlemiştim şuanda 3 gb boş alan var :) C diskinde 6 Gb indiremiyordum Geçici dizin olarak yeri ayarlamayı görmemiştim teşekkürler şimdi onuda ayarladım peki eski indirdiklerimi d ye taşıdım belgelerim kaydedilenlerden ama galiba hala orada biyerde agırlık yapan bir klasor varki C diski önceki indirdiklerimle duruyor onları kaldırabilirmiyim peki ?

C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\ izinini D://'ye taşıdıktan sonra bu klasörü silebilirsiniz.Yarım kalan indirmeleriniz bu klasör içinde -olur ya indirmeye kaldığınız yerden devam edersiniz diye- saklanır.
    C:// sağ tuş/Özellikler/Disk Temizle/Sistem dosyalarını temizle yoluyla windows update geçici dosyalarını, eski sistem geri yükleme noktalarını silerekte C://'nizi biraz boşaltabilirsiniz.Ayrıca Hazırda Beklet özelliğini disable yaparak belli bir miktar alan kazanabilirsiniz.Eğer 40GB'lik alan ssd ise ki öyle olmalı,Sanal Bellek boyutunu azaltarak diskinizde yer açabilirsiz.
    Kullanıcı klasörlerinizi (Belgeler, Resimler, İndirilenler, Müzik, Video) sağ tuş/Özellikler/Konum yoluyla D:// diskinize taşıyın.Sadece Masastü'nü taşımayın.Açılışta Masaüstünü göstermek için pasif haldeki D:// diskini ulaşırken zaman harcıyor ve bazende hata veriyor.
    Oyunlarınıznı D diskine kurarak çalıştırabileceğinizi zaten biliyorsunuzdur.

• korop K kullanıcısına yanıt
    Biliyorum teşekkürler herşey için tam olarak C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\IDM\ dosyasından IDM olanı silmem gerekir demi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.