Şimdi Ara

Ideos X5 Dokunmatik ekran ve Açma Kapama Butonu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , Eylül'de üniversite başlıyor...Telefonu aldığımdan beri Tureng sözlüğü kullandım , dokunmatik ekranda sıkıntı yaşamamıştım hiç (2.2.1 ve 2.3.5 sürümlerde)

Huawei'nin yayınladığı 2.3.5 sürüm var , son 2 aydır telefonun dokunmatiği saçmalamaya başladı , kendi kendine basıyor.Üstten kapatıp açmam gerekiyor telefonu , anca öyle düzeliyor ama çok sık oluyor bu olay...

Açma kapama butonuda sorun olmaya başladı , biraz zorlaman gerekiyor.Bu telefon bana İLLALLAH getiricek , duvara fırlatıcam bir gün vallahi.

Ayrıca bu ışık sızması da var , telefonun saol alt kısmında tozlar birikmeye başladı.

Lütfen yardım edin , üniversite başlayacak...Sözlüğü mecbur kullanmam gerekiyor çünkü (3g internet var) .

Huawei'nin 2.3.5 sürümü ile garantiye yollarsam (Turkcell İletişim Merkezi'nden aldım) , bi sıkıntı olur mu ? Ne yapmamı önerirsiniz :(.

Herkese çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LusH -- 22 Ağustos 2012; 16:35:01 >

• Hangi sürümü yüklü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 2.3.5 , Huawei resmi sitesinde yayınlanan sürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LusH

Android 2.3.5 , Huawei resmi sitesinde yayınlanan sürüm.

Peki hangi B5xx?

• Benim x5 te b526 kurulu ve bendede aynı sorunlar var

• ya siz hiçmi okumazsınız forumu. bu dokunmatik problemi ve power butonu ile ilgili sayfalarca yazı var. çözüm önerileri var. en azından bir arama yapın forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertce

ya siz hiçmi okumazsınız forumu. bu dokunmatik problemi ve power butonu ile ilgili sayfalarca yazı var. çözüm önerileri var. en azından bir arama yapın forumda.

Söylemlerinize dikkat edin , ben senin gibi günümü internette - forumlarda geçirmiyorum malesef! Yinede teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertce

ya siz hiçmi okumazsınız forumu. bu dokunmatik problemi ve power butonu ile ilgili sayfalarca yazı var. çözüm önerileri var. en azından bir arama yapın forumda.

Söylemlerinize dikkat edin , ben senin gibi günümü internette - forumlarda geçirmiyorum malesef! Yinede teşekkürler.

Gingerbread surumu sorunly 2.2 yada ics ye geç

• Öyle yapıcam mecbur , teşekkür ederim.
  • b528 romu için atmel fix mevcut hoş ben atmel fixi kuramadım bu konudakihttp://forum.donanimhaber.com/m_60840767/tm.htm atmeli kurabildim şuan gayet memnunum
  • Bende B522 var , B528'ye geçmek istiyorum oradan da Atmel fix yapacağım...

Her şeyi yaptım B522 den B528'e bir türlü geçemedim , bütün işlemleri sırasıyla yaptım (Root-CWM vs...) telefonun Power + Güç butonuyla işleme bir türlü başlayamıyorum ,http://forum.donanimhaber.com/m_55596662/tm.htm bu konudan istenilen her şeyi yaptım.Yinede ekran olağan üstü hızlı açılıyor ve CWM'ye geçmiyor...

Nerede bir eksiğim var? (En son recovery.img dosyasını değiştirdim root olarak , yine açılmıyor...)

Arkadaşlar lütfen yardım edin.

Yaptığım işlemler sırasıyla :

İlk olarak Hi-Suite ile Root oldum , Imei vs. yedekledim...

2- 2.3.5 için CWM yükleme , en son 5.5.0.4 recovery.img yi attım Root explorer aracılığıyla...

Bu işlemden sonra buna geçeceğim ama CWM açılmıyor (Ses+Power butonu)

Pembe/Mavi Ekran Kilidini Açma Yöntemi (Bu yöntem b522-b526-528 Official Romlarında geçerlidir.)

Bu işlemleri yapabilmek için cwm kurup vereceğim .zipi cwmden hiçbir wipe işlemi yapmadan kurmalisiniz.

• öncelikle şu .zipi indirinizhttp://www.mediafire.com/?l5ja3ficb39bnud

• Ardindan zipi sd kart ana dizinine atiniz

• Telefonu kapatip,ses + ve power tuşlarina basarak açin CWM açilacaktir.

• "İnstall zip from sd card" seçin

• 'choose zip from sd card" seçin (Sd kartiniz büyük ihtimalle görünmeyeceği ve size orda gorunen yer telin dahili hafizasi olacaktir.Cwm ana menüye gelip Advanced>Reboot Recovery secin,telefon cwmde acilacaktir.Simdi yine "choose zip from sd cars seçin sd kartiniz gorunecektir.)

• Ordan " update-B518-bootloader.zip" seçin ve gelen soruya yes diyin.Yüklendikten sonra cwm ana menüden reboot system now seçin tel normal olarak açilacaktir.

Bundan sonra deneme amaçli pembe/mavi ekrani pc üzerinden görebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LusH -- 24 Ağustos 2012; 16:53:52 >

• quote:

Bende B522 var , B528'ye geçmek istiyorum oradan da Atmel fix yapacağım...

Her şeyi yaptım B522 den B528'e bir türlü geçemedim , bütün işlemleri sırasıyla yaptım (Root-CWM vs...) telefonun Power + Güç butonuyla işleme bir türlü başlayamıyorum ,http://forum.donanimhaber.com/m_55596662/tm.htm bu konudan istenilen her şeyi yaptım.Yinede ekran olağan üstü hızlı açılıyor ve CWM'ye geçmiyor...

Nerede bir eksiğim var? (En son recovery.img dosyasını değiştirdim root olarak , yine açılmıyor...)

2- 2.3.5 için CWM yükleme , en son 5.5.0.4 recovery.img yi attım Root explorer aracılığıyla...

Pembe/Mavi Ekran Kilidini Açma Yöntemi (Bu yöntem b522-b526-528 Official Romlarında geçerlidir.)

Bu işlemleri yapabilmek için cwm kurup vereceğim .zipi cwmden hiçbir wipe işlemi yapmadan kurmalisiniz.

• 'choose zip from sd card" seçin (Sd kartiniz büyük ihtimalle görünmeyeceği ve size orda gorunen yer telin dahili hafizasi olacaktir.Cwm ana menüye gelip Advanced>Reboot Recovery secin,telefon cwmde acilacaktir.Simdi yine "choose zip from sd cars seçin sd kartiniz gorunecektir.)

• Ordan " update-B518-bootloader.zip" seçin ve gelen soruya yes diyin.Yüklendikten sonra cwm ana menüden reboot system now seçin tel normal olarak açilacaktir.

Diğer mesajınıza cevap yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperspeed55

quote:

Bende B522 var , B528'ye geçmek istiyorum oradan da Atmel fix yapacağım...

Diğer mesajınıza cevap yazdım

Hocam ATMEL Fix'i kurarken failed to mount /sdcard (no such file or directory) hatası veriyor Orjinal recovery , bende touchscreen sorunu var ama bu B528'de sıkıntı çıkmadı...

Kursam iyi olur ama kurmasam sizce bi sıkıntı olur mu ?

Bütün forumu dolaştım neredeyse bu hata ile ilgili herkes bir şey yazmış ama sonuç yine aynı :(

• Froyo'ya dönüş yaptım mecburen...Ben zaten oyun felan oynamıyorum , ama 2.3.5 daha seri tabiki. Ne sıkıntılı bir iş arkadaş ya
  • quote:

Froyo'ya dönüş yaptım mecburen...Ben zaten oyun felan oynamıyorum , ama 2.3.5 daha seri tabiki. Ne sıkıntılı bir iş arkadaş ya

hocam atmel fix kurulumuna iyi bakın menulerı felan karıstırabilirsiniz belkı hemen donmeyin

• Dönüş yaptım mecburen , yine saçmalıyor dokunmatik...Froyo'da sıkıntı yok şuan.

ATMEL Fix'i baya araştırdım bugün ama olmuyor...uyumlu CWM çıkmadan olmayacak bu iş sanırım S
  • quote:

Dönüş yaptım mecburen , yine saçmalıyor dokunmatik...Froyo'da sıkıntı yok şuan.

ATMEL Fix'i baya araştırdım bugün ama olmuyor...uyumlu CWM çıkmadan olmayacak bu iş sanırım S

B526 yükledikten sonra root olup,mount fixlenmiş CWM 5.0.2.7 yi yükleyin. Ardından forumdaki Atmel Fixli Kerneller konumdaki gerekli kerneli indirin,konudaki kurulum yönergelerini izleyin. İşiniz bittiğinde isterseniz orjinal recovery e dönersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.