Şimdi Ara

iDeneb v1.4 10.5.6 for Intel/AMD (Mac OSx86 Leopard) -Tamamen türkçe İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep bir MAC'im olsun istedim ama olmadı, ondan daha pahalı PC'lerim oldu
    "Yüklenmesi bir hayli zor veya AMD ATI gibi sorunlar var" hurafeleri bir kenara bırakalım, çünkü yükledinmi oluyor hakikaten.
    Kullandığım Sistem : Gigabyte GA945GC-S2L, XFX DDR3 7600, Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 2 GB DDR2 600Mhz RAM, DVD RW, 160 GB HDD, HP Monitör ve çevre birimleri....

Kurulum gayet basitti hiç sorun yaşamadım ama önce doğal olarak biraz araştırma yaptım ne nasıl olur diye ve sonuç gerçekten mükemmel oldu.
    Genelde yaşanan driver sorununu yaşamadım, hiç bir driver aramama gerek kalmadan kendi kurulum sırasında gerekli yazılımı ayarladı.
    İlk kurucak olanlar için söylüyorum krdinlikle deneyin çünkü elmanın tadına varıyorsunuz ve 1 kilo alasınız geliyo...
    Bi kere herşeyden önce tamamen grafiklerle donatılmış bir işletim sistemi, ne kullanırsanız kullanın hiç donmuyor, seçtiğiniz her uygulama için ayrıca menü aramanıza gerek yok çünkü zaten windows'ta görev çubuğu diye bildiğimiz menü çubuğu bizim için herşeyin bir menüsünü kendinde tutuyor.Hiç olmazsa kısayolların üstündeki ufak oklardan kurtulduk ( tamam da biz bunu program aracılığıyla windows dada yapabiliyorduk) , CTRL + Mouse yukarı kombinasyonuyla ekranı istediğniz kadar yakınlaştırabiliyorsunuz.F12 ayrı bir dünya tuşlayıp görün.
    Türkçe dediğimde şaşırmayın ama çoğu forumda olmaz denen şey bu sefer oldu.Medyasoftun kendi yayınladığı MAC TR yamalarından uygun sürümü indirim PC ye kurdum ve rset attığımda yüzde 99 luk bir TR MAC gördüm.( Kalan yüzde 1 quickTime ve iTunes in ingilizce kalması)
    Artıları saymakla bitmez birazda eksilerine geçelim

-(EKSİ) LER
    *Malum bunu PC ye kurucağınız için muhtemel EXE, MSI vs. uzantılı dosyalarınızı MAC e kuramazsınız. ( Crosscover ile deneme yapabilirsiniz hemen ümidi yitirmeyin )
    *XP veya Vista gibi olmasada Elme nın yaprağı ( altındaki daire ) biraz dönüyor
    *Divx'leri izlemek için Codec istiyo.
    *"Bilgisayarınızın yeniden başlatılmaya ihtiyacı var isterseniz RESTART butonun basarak Mac inizi yeniden başlatabilirsiniz.İşe yaramaz ise POWER düğmesine 5 saniye basılı tutup Mac inizi tamamen kapatıp yeniden başlatabilirsiniz." gibi bir hata söz konusu bazı .dmg kurulumları yaparken...

Bildiğiniz eksikler varsa çözümleriyle birlikte konu başlığı altında paylaşalım...Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alipasaydin -- 20 Mayıs 2009; 0:03:02 >

• ilk olarak kalyway ile denedim hackintosh'u bana saatlere mâl oldu. şimdi bide bunu indiriyorum umarım.

özellikle nforce4 chipsetlerdeki sata sorunu beni uğraştırmıştı (hatta ikinci kez kuramadım).
  • Benim HDD de sata ama çok kolay kurdum.Genede neleri içinde barındırıyor diye tekrardan kurduğum oldu
  • bende de 945 gcm s2l var.

Söylediğiniz gibi hemen hemen herşey çalıştı fakat kablosuz internet adaptörü airties wus 300 ü tanıtamıyorum. daha doğrusu uygun driver hangisidir bilmiyorum.
  • Notebook a da ideneb yükledim. oda ilk olarak güzel çalıştı ama türkçeye çevirince usb muse u görmüyor. Nasıl bir çözüm önerirsiniz.
  • nerden indirecez bunu var mı bi kaynak
  • AAPWD kardeşim iyi güzelanlattında, kurulum esnasında izlenecek yolları yazmadın. direkt kurdum diyorsun? foruma dikkat edersen direkt ve sorunsuz kurulum yapan arkadaşlarımızda var! e var olmasına varda, onlara denk geldi diye düşünüyorum... aynı forumun başka bir tarafında 'ilk kurulumda sorun yaşamayıp, 2 ve 3 kurulumlarda, aynı pc , aynı ekipmanla sorun yaşadıklarını anlatan arkadaşlarımızda var'..

Şuan pc'imde 3 tane mac os x iso su var ve hiçbiride benim makineye kurulamıyor. kurulmuyor, olmuyor.. denemedim bişey kalmadı.. vmware de kurulum ekranı gayet güzel açılıyor fakat, pc yi dvdden başlattığımda aynı ekranda bir çarpı işareti ile arşılaşıyorum..

Sistemim
    İntel i7 işlemci 2.6
    a.kart. intel dx58so
    ram ocz 2x3 1600 mhz
    hdd wd 500 gb 32 mb cache
    hdd+ wd 160 gb 16 mb cache
    ekrank. ati hd 4890OC

falan filan... şimdi buna kurulamayan işletim sistemi diğer pc lere nasıl kuruluyor onu anlayamıyorum? desteklememesi imkansız gibi geliyor bana...

Evet sonunda kurdum, yalnız ekran kartını tanımadı
    Kurulum esnasında X (dur) işaretiyle karşılaşanlar ve error firewire unable to determine security-mode defaulting to full secure benzeri uyarıları alan arkadaşların İATKOS sürümünü denemelerini tavsiye ederim. sorunsuz kuruluyor. GOOGLE da 'iatkos rapidshare' yazmanız yeterli. tabi benim ekran kartını tanımadı o başka :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20y74r1 -- 19 Haziran 2009; 23:48:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar aldigim hata mesaji su seklide acaba ne yapmam gerekiyo yardimci olabilirmisiniz

Please contact the Voodoo kernel dev team with a photo of the information printed below,along with a description of your system configuration and what you were doing at the time the kernel panic occurred.We apologize for the inconvenience.
    panic(cpu 1 caller 0x00378698): "Process 1 exec of /sbin/launchd failed,errno 2\n~0/VoodooKernel/xnu-1228.7.58/bsd/kern/kern_exec.c.2889
    Debugger called: (panic)
    Backtrace (CPU 1),Frame:Return Address (4 potential args on stack)
    0x79dfbe48:0x12b08c (0x45bcf0 0x79dfbe7c 0x133119 0x0)
    0x79dfbe98:0x37069b (0x48f724 0x6206e4 0x2 0x0)
    0x79dfbef8:0x3521b4 (0xb9cec50 0x7e 0xb8b894c 0x80000001)
    0x79dfbf38:0x37fb5d (0xb647e40 0x0 0x0 0x656874)
    0x79dfbf68:0x129112 (0xb647e40 0xffffff7f 0x79dfbf98 0x136973)
    0x79dfbfa8:0x1a813d (0xffffffff 0x1 0x270000 0x79ca0000)
    0x79dfbfc8:0x19f244 (0x0 0x0 0x19f0eb 0xb645060)
    Backtrace terminated-invalid frame pointer 0
    BSD process name corresponding to current thread: init
    MAC OS version:
    Not yet set
    Kernel version:
    Darwin kernel version 9.5.0:Sat Dec 6 19:39:54 IST 2008;Voodoo;Release 1.0:xnu-1228.7.58/BUILD/obj/RELEASE_I386

• sistemin iyi diye desteklemesi gerekirmi ne alaka ayrıca mac oxs her pc ye kurulmaz gerekli donanımlı pc ve yeni cıkarılmıs packlerle kurulum oluyor maleseff

:) işte sorun orada, iatkos eski bir sürüm. ideneb ise yeni bir sürüm. ben iatkos da ekran kartı hariç hiçbir problem aşamadım. güncel sürüm ise, kurulum ekranını bile göstermiyor.
  • 20y74r1:

4890 için aşağıdaki topiği incelemeni öneriyorum. Birazcık ingilizcen varsa ekran kartını sorunsuzca çalıştırabiliyorsun...

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=155477

Dip not : sistemi 10.5.7 ye yükseltmen gerekebilir. Yada 10.5.7 li bir sistem indirmen (iatkos çıkardı 10.5.7 - Bu arkadaşlar Türk bu arada :) )
  • mac 10.5.6 abi kafayı yycem bendede ggabyte ga 945 war bı turlu sesı tanıtamadım ne yaptımsa ses cıkmıyor kest dye bı kac sey ındırdm onarıda kuramadım hepten yedım kafyı arkadaslar bı yardımcı olun yaaw :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir3453 -- 7 Ekim 2009; 2:25:50 >
  • ben kurdum 1.4 versiyounu.restart istedi,restart yaptım windows açıldı.
    Neden böyle olmuş olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobeeren

ben kurdum 1.4 versiyounu.restart istedi,restart yaptım windows açıldı.
    Neden böyle olmuş olabilir?

yardım lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.