Şimdi Ara

IDEF 2025’te 9 milyar dolarlık sözleşme imzalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gokhantosun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy şu anda #20
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IDEF 2025’te 9 milyar dolarlık sözleşme imzalandı
    Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen IDEF 2025 sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı paylaşımda toplamda 9 milyar dolar değerinde sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

Yüzde 65’i ihracat odaklı

Görgün, X hesabından yaptığı paylaşımda IDEF 2025'te 1491 katılımcı firma, 103 ülke temsiliyeti, 231 resmi heyet ziyareti olduğunu aktarırken 120 binden fazla ziyaretçinin katılım gösterdiğini ifade etti.

Ayrıca Bkz.MSB Ar-Ge, Türkiye’nin en güçlü uçak bombası GAZAP’ı tanıttı

26 yeni savunma sanayii ürünü tanıtımının gerçekleştirildiği IDEF 2025’te 1100’den fazla ürün ise ilk kez sergilendi. Aynı zamanda 270 adet imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenlerinde ise toplamda 9 milyar dolarlık sözleşme imzalandı. Görgün, bu sözleşmelerin yüzde 65’inin ihracat odaklı olduğunu aktardı. Görgün, bu rakamların yalnızca bir fuar bilançosu değil, yerli üretim kararlılığının ve stratejik savunma mimarisinin küresel yansıması olduğunu söyledi.

• 9 milyarın %65'i satıştan oluşmuş geri kalanı ithal :)

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    haberi yanlış okudun yada anlamak istediğin şekilde yüzde 65i ihracat kalanı savunma sanayi yani ülkemize satılmış olabilir. ithal lafı yok

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Ne mutlu olmuş baklavacı irlandalı kalanın ithalat olduğuna. Şunuda unutmamalı katılan diğer ülkelerin öteki ülkelerden yaptığı alımda bu yüzden içinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ithal derken bir Türkiye katılmadı fuara. öteki katılan ülkelerinde diğer ülke satıcılardan aldıkları vardır elbet. ama sen yine mutlu ol irlandalı sebebini anlamasakta. :)

• Ülke kurulduğundan beri tam bağımsız güçlü devlet olamadıysak sizin kıt düşünceleriniz , sorup soruşturmadan inananlar gibi olanlardan oldu

hep sağ-sol , bu ülkenin ortanca vatan evlatları yok mu? IDEF 2025’te 9 milyar dolarlık sözleşme imzalandı  hiçbir tarafa tam yönelmeyen tek derdi bilim olan tek derdi vatanın tam bağımsız güçlü olmasını isteyen?

@sk2090 @DH Misafiri Aynaya bir bakalım önce , kim irlandalı? Ben %100 EGE Türk'üyüm siz kimsiniz?

----

@CoreXXX Evet haberde yazılan cümlenin , sanki biz 9 milyar dolarlık sözleşme imzalamışız gibi olduğunu sanmıştım , 1 kere okumuştum öyle değilmiş.... Cümle zaten anlam bozukluğu ile dolu , %65 ihracat yazılmış , eee bu biz değilsek o zaman bizim çıkarımıza bişi yok burada , yanılıyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 29 Temmuz 2025; 0:51:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.