Şimdi Ara

İdeallerimin peşinden mi koşmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bayanlar mf3 yerleştirme puanında 664. yüm. Herkez hacettepe tıp(Türkçe) yazmamı bekliyor ama ben liseye başladığımdan beri sadece nanoteknoloji mühendisliği istedim ve gerçekten seviyorum nanoteknolojiyle ilgilenmeyi. Tobb dahttp://mbn.etu.edu.tr/ böyle bi bölüm açmış, ilk defa bu sene öğrenci alacak. Yazıp gitsem çok mu radikal bi karar olur ?

Orijinalden alıntı: cevelry

öncelikle yeni açılan bölümlerin akademik kadrosu pek oturmamış olabiliyor gidip pişman olmakta var işin ucunda tabi bölümü çok seviyorsan ona bir şey diyemem

Gidip görsem mi acaba üniversiteyi.

Orijinalden alıntı: Fields of Athenry

quote:

öncelikle yeni açılan bölümlerin akademik kadrosu pek oturmamış olabiliyor gidip pişman olmakta var işin ucunda tabi bölümü çok seviyorsan ona bir şey diyemem

Alıntıları Göster
    ben olsam yerim idealini

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    o bölümle ilgili bilgi sahibi olmak için mutlaka git ama gittiğindede renk verme millete puanını söyleme hemen sana överler çünkü bölümü

• quote:

o bölümle ilgili bilgi sahibi olmak için mutlaka git ama gittiğindede renk verme millete puanını söyleme hemen sana överler çünkü bölümü

Alıntıları Göster
    ooooof of.Bizim beynimiz niye senin gibi çalışmıyo la.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİNKOF -- 27 Temmuz 2012; 13:04:34 >

• quote:

Beyler bayanlar mf3 yerleştirme puanında 664. yüm. Herkez hacettepe tıp(Türkçe) yazmamı bekliyor ama ben liseye başladığımdan beri sadece nanoteknoloji mühendisliği istedim ve gerçekten seviyorum nanoteknolojiyle ilgilenmeyi. Tobb dahttp://mbn.etu.edu.tr/ böyle bi bölüm açmış, ilk defa bu sene öğrenci alacak. Yazıp gitsem çok mu radikal bi karar olur ?

senin istediğin aslında malzeme mühendisliğinin bir bölümü. sana tavsiyem itü metalurji-malzeme mühendisliğine gitmen. kendini geliştirirsen yurt dışına da çıkarsın. bahçeşehir fen tek.te okuyan arkadaşım stanford malzeme mühendisliği bölümüne gidecek mesela. imkanın varsa sen de itü'den geçiş yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasterElodin

quote:

Beyler bayanlar mf3 yerleştirme puanında 664. yüm. Herkez hacettepe tıp(Türkçe) yazmamı bekliyor ama ben liseye başladığımdan beri sadece nanoteknoloji mühendisliği istedim ve gerçekten seviyorum nanoteknolojiyle ilgilenmeyi. Tobb dahttp://mbn.etu.edu.tr/ böyle bi bölüm açmış, ilk defa bu sene öğrenci alacak. Yazıp gitsem çok mu radikal bi karar olur ?

senin istediğin aslında malzeme mühendisliğinin bir bölümü. sana tavsiyem itü metalurji-malzeme mühendisliğine gitmen. kendini geliştirirsen yurt dışına da çıkarsın. bahçeşehir fen tek.te okuyan arkadaşım stanford malzeme mühendisliği bölümüne gidecek mesela. imkanın varsa sen de itü'den geçiş yaparsın.
    Sonuna kadar ideallerinin peşinden...Yoksa
    o doktor bizi masada bırakır

http://yolgunlukleri.net/

• quote:

Orijinalden alıntı: emredurmus

Sonuna kadar ideallerinin peşinden...Yoksa
    o doktor bizi masada bırakır

Alıntıları Göster
    İdeal

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

İyide ben nanoteknoloji mühendisliği istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

İyide ben nanoteknoloji mühendisliği istiyorum.

bence ideallerinin peşinden gitmelisin fakat.İstediğin bölümün puanı senin puanından çok düşük olacağı için bu seni ileride rahatsız edebilir.Ama o puanla hem Tobb Etü'de istediğin bölümü okursun hem de 850tl burs+laptop+ücretsiz yurt elde edip, rahat bir öğrencilik hayatı geçirirsin.İleride de mesleğinden nefret eden bir doktor olmazsın.

• quote:

Derece yaptığına göre zeki birisin.
    Zeki biri olduğuna göre doğru düşünüyorsun.
    Ta lise1 den ne kadar güzel bir karar vermişsin.
    Geleceği görebilmişsin.Devir nanoteknoloji devri.
    Arkana bile bakma derim.
    Diğer bölümleri bilmiyorum ama Bilkentte nanoteknolojik çok güzel çalışmalar yapılıyor.
    Tıp seçersen ızdıraba katlanacaksın, diplomanın pek önemi olmayacak. 100 net fark attığın adamla aynı şey olacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: musty81

quote:

Derece yaptığına göre zeki birisin.
    Zeki biri olduğuna göre doğru düşünüyorsun.
    Ta lise1 den ne kadar güzel bir karar vermişsin.
    Geleceği görebilmişsin.Devir nanoteknoloji devri.
    Arkana bile bakma derim.
    Diğer bölümleri bilmiyorum ama Bilkentte nanoteknolojik çok güzel çalışmalar yapılıyor.
    Tıp seçersen ızdıraba katlanacaksın, diplomanın pek önemi olmayacak. 100 net fark attığın adamla aynı şey olacaksın.
    türkiyede bu alanda hizmet veren tek kuruluş labiotech tobb etüde biyomedikal mühendisliği öğretim üyesi olan teyfik demirin kurmuş olduğu bir kuruluştur.Ayrıca kendisi geçen gün dünya medikal teknolojilerinde başarı gösteren 40 doktor arasına girmeye hak kazandı.Bunları şu açıdan söylüyorum bu gibi kurumlarda staj yapma imkanınız olacak ve böyle bir akademisyenle birlikte eğitim göreceksiniz diğer akademisyenlerin de benzer başalarıları var ama buraya yazacak kadar vaktim yok.İyice araştırdıktan sonra karar vermen dileğiyle.Sıralamandan dolayı kutlarım

http://www.labiotech.com.tr/
    http://etu.edu.tr/tr/archive/news

• benim kişisel görüşüm. Yüksek puan almak yüksek bölüm tercih etmek değildir. Öğrenciler bölümlerin fakültelerin markalarına aldanıp başarılı olamayacakları veya en önemlisi mutlu olamayacakları bir bölümü tercih ederek hayatlarının geri kalanında o mesleği yapmak zorunda kalmamalı. bize empoze edilmiş gerçek su ki başarılı bölümün puanı yüksektir. Çoğu kişi sırf başarılı olduğu için istediği bölümden daha yüksek puanla alan bir bölümü bölüm hakkında bilgisi olmadan tercih edebiliyor. Senin yapmaman gerekeni söylüyorum. Üstünkörü gelişigüzel bir tercihle bölümü araştırmadan görmeden okuyanlardan bilgi almadan tercih yapma. Araştırdıktan sonra sıralamanın müsaitligine bakarak ki gayet müsait,şöyle düşün. "Ösym beni hiçbir sınava sokmadı bana hiçbir sıralama ve kılavuz vermedi sadece elime bölümler ve üniversiteler verdi ve bana şöyle dedi: istediğin bölümü ve üniversiteyi seçmekte özgürsün nereye gitmek istersin?" ışte bu sorunun cevabı ilk tercihin olsun;) başkası ne söylerse söylesin birgün susarlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MtSakarya

benim kişisel görüşüm. Yüksek puan almak yüksek bölüm tercih etmek değildir. Öğrenciler bölümlerin fakültelerin markalarına aldanıp başarılı olamayacakları veya en önemlisi mutlu olamayacakları bir bölümü tercih ederek hayatlarının geri kalanında o mesleği yapmak zorunda kalmamalı. bize empoze edilmiş gerçek su ki başarılı bölümün puanı yüksektir. Çoğu kişi sırf başarılı olduğu için istediği bölümden daha yüksek puanla alan bir bölümü bölüm hakkında bilgisi olmadan tercih edebiliyor. Senin yapmaman gerekeni söylüyorum. Üstünkörü gelişigüzel bir tercihle bölümü araştırmadan görmeden okuyanlardan bilgi almadan tercih yapma. Araştırdıktan sonra sıralamanın müsaitligine bakarak ki gayet müsait,şöyle düşün. "Ösym beni hiçbir sınava sokmadı bana hiçbir sıralama ve kılavuz vermedi sadece elime bölümler ve üniversiteler verdi ve bana şöyle dedi: istediğin bölümü ve üniversiteyi seçmekte özgürsün nereye gitmek istersin?" ışte bu sorunun cevabı ilk tercihin olsun;) başkası ne söylerse söylesin birgün susarlar zaten.
    Hayallerin peşinden git idealist ol.Bende moleküler biyoloji ve genetik istiyorum aldığın tepkileri az buçuk anlayabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DryWeather

Hayallerin peşinden git idealist ol.Bende moleküler biyoloji ve genetik istiyorum aldığın tepkileri az buçuk anlayabiliyorum

Alıntıları Göster
    bilkentte nanoteknoloji merkezi var diye biliyorum. bilkentte mühendislik okuyup orada master falan yapabilirsin belki.

Orijinalden alıntı: DryWeather

Alıntıları Göster
    Dediğiniz bölüm Nano Teknoloji Müh. değildir. Malzemedeki Nano'nun yer aldığı bir bölümdür. Metalurji ve Malzeme mühendisliği lisansında bu ders gösterilmektedir. Burada görülen o dur ki özel üniversite uyanıklık yapmak isteyerek lisans eğitimine Nano kelimesini eklemiştir.

Nano teknoloji müh. yurt dışında sayılı üniversitelerde verilmektedir. Bunun nedeni hem laboratuar koşulların maliyeti inanılmaz yüksektir. örneğin Almanya’da yıllık bütçesi 350 mn € olan Duisburg-Essen üniversitesinde açılmasına rağmen laboratuar eksikliğinden dolayı 3 yıllık lisans eğitiminin ilk yılını elektrik-elektronik laboratuarını kullanmaktadır. (Bizim üni.leri bırakın futbol kulüplerin bütçesi bile o kadar değildir. bu halde bu bölümü ODTÜ’de olsa bile okumak doğru değildir) hem de öğretim görevlilerin ilgili alanda uzmanlaşmış sayısı azdır.
    En önemlisi ders ağırlığı inanılmaz ağırdır. Bir fizik bölümü kadar fizik bir matematik bölümü kadar matematik, bir kimya bölümü kadar kimya ve bir biyoloji bölümü kadar biyoloji görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrkral

Dediğiniz bölüm Nano Teknoloji Müh. değildir. Malzemedeki Nano'nun yer aldığı bir bölümdür. Metalurji ve Malzeme mühendisliği lisansında bu ders gösterilmektedir. Burada görülen o dur ki özel üniversite uyanıklık yapmak isteyerek lisans eğitimine Nano kelimesini eklemiştir.

Nano teknoloji müh. yurt dışında sayılı üniversitelerde verilmektedir. Bunun nedeni hem laboratuar koşulların maliyeti inanılmaz yüksektir. örneğin Almanya’da yıllık bütçesi 350 mn € olan Duisburg-Essen üniversitesinde açılmasına rağmen laboratuar eksikliğinden dolayı 3 yıllık lisans eğitiminin ilk yılını elektrik-elektronik laboratuarını kullanmaktadır. (Bizim üni.leri bırakın futbol kulüplerin bütçesi bile o kadar değildir. bu halde bu bölümü ODTÜ’de olsa bile okumak doğru değildir) hem de öğretim görevlilerin ilgili alanda uzmanlaşmış sayısı azdır.
    En önemlisi ders ağırlığı inanılmaz ağırdır. Bir fizik bölümü kadar fizik bir matematik bölümü kadar matematik, bir kimya bölümü kadar kimya ve bir biyoloji bölümü kadar biyoloji görürsünüz.

Alıntıları Göster
    Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama ideallerimin peşinden gitmek sandığım kadar kolay olmuyo malesef. Çıkınca ne iş yapacaksın ? Nanoteknoloji ne ki ? Çocukluk hevesi tarzı şeylerle karşı karşıyayım ve bende düşünüyorum ne iş yapcam ? Zaten tıbın patlama yapmasında ki en büyük sebep iş garantisi malesef.

• quote:

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama ideallerimin peşinden gitmek sandığım kadar kolay olmuyo malesef. Çıkınca ne iş yapacaksın ? Nanoteknoloji ne ki ? Çocukluk hevesi tarzı şeylerle karşı karşıyayım ve bende düşünüyorum ne iş yapcam ? Zaten tıbın patlama yapmasında ki en büyük sebep iş garantisi malesef.

Alıntıları Göster
    ya kusura bakmada hayvani dereceyi yapmışsın tek tercih yapıp arkanaa yaslanman gerek kendine hala dert çıkarıyon amacın ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyaßß

ya kusura bakmada hayvani dereceyi yapmışsın tek tercih yapıp arkanaa yaslanman gerek kendine hala dert çıkarıyon amacın ne?

Tek tercih hacettepe mi olmalı ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.