Şimdi Ara

İdealist olmayan insanların ilk 10 kya girip tıp yazması saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haksız mıyım? O sıralarda nerleri nerleri kazanırsınız. 1 sene hazırlık 6 sene okuma 3 senede şark görevi olan tıpı seçiyorsunuz. 30 yaşında yaşamaya başlarsınız artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılmıyorum bilimle uğraşmak Çalışmaj beynimi geliştirmek istiyorum ve okumaktan zevk alıyorum bunun idealist olmamakla ne alakası var Herkes bilimle ugrasamaz ama Bu kolay olmayan yola başvurmuş kişilere böyle söylemlerde bulunmak ne kadar doğrudur bilemem

• halilaykan64 H kullanıcısına yanıt
    Ben sana idealist değilsin demedimki

• Eyvallah bro

• Eyvallah bro

• sen gibi idealist olsalardı 400 bine girip moda tasarım yazarlardı
  • endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Sana kaça girdiğimi kim söyledi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben sırf karizması var diye tıp istiyordum ama vazgeçtim hava atacağım diye o kadar yıl okuyamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onedays -- 24 Temmuz 2018; 1:14:24 >
  • Onedays O kullanıcısına yanıt
    Adamım yaa

• İdealist olmayan okumasın o zaman idealist olmak sadece tıp için mi geçerli.
  • Bunun için çok idealistlik gerekli. Neden? Çünkü çok zor okuması ve devamı sonra gidip bırakırsınız

• Dediklerinin tam tersi, tıp idealist olmayanların bölümü bence çünkü giren herkese lafım yok ama bir çoğu mesleğim hazır olsun maaşım belli olsun diye gidiyor. İdealistlik bu mu =) İdealist olmayan biri mühendislik okusun bakayım kapı kapı şirket gezer de işsiz kalır. NOT: Mühendislik vs tıp yorumu değildir hemen saf tutmayın.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 1:9:49 >
  • Haddinden fazla idealist olduğum yıllarda mühendislik yazıp gitmiştim hocam aynı bu şekil düşünüyordum yok tıp okunur mu yok insana bağlı meslek önü kapalı vb vb binlerce zırva. Sevmediğim işi yapmamak için 2. senemde bilgisayar mühendisliğini bırakıp tıp için baştan hazırlanmak istedim. Heh bunu yaparken düşündüğüm şey gram para vb değildi bahsetmeme gerek yok ama aileden kaynaklı maddi durumum da gayet iyi, sadece tıpın bana göre olmadığını düşünüyordum başlarda ille de tıp gibi bir ısrarım da olmadı hiç ... yok mezun olunca doktorlar yüksek para alıyor mühendisler sürünüyor tarzı saçmalıklar gerçekten zırva. İşini bilen doktor da mühendis de parayı kırabiliyor bu devirde. Dediğim gibi bu sene baştan girdim ve bir aksilik olmaz ise 500 e yakın bir puanla 5-6k arası bir sonuç bekliyorum gelir gelmez orası ayrı, idealimde olan şey tıpmış geç de olsa fark ettim bunu. 30 yaşından önce(!) atılacağın hayatında mutlu olabilmek adına ; bütün insanlar hakkında fikir sahibi olmak yerine kendi işine odaklanman, kim neyi seçiyor bunları kafana takmamanı öneririm ben sana. Elalemin idealist olup olmamasını sorgulaman hiç haddine değil

• Memur kafasındaki adam tip yazsin. Karışmayın olum bunlara ne güzel rakip eleniyor. Ehehhe.

• Konuyu açan arkadaş okumayı ele almış ama okuduktan sonra kocaman bir hayatın var önemli olan nokta o. Okuması zor olabilir, yüksek başarılar gerektirebilir, zeki beyinler gerektirebilir ama bunun sonucunda 30 sene boyunca sabah 8 akşam 5 sağlık ocağında çalışan doktor var bütün gün enfeksiyona gribe soğuk algınlığına ilaç yazıyor. Tabi ki tüm doktorlar böyle değil sadece örnek verdim bunun tam tersi doktorlar da yok değil. Sadece okulu değil okuldan sonrasını da ele alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 24 Temmuz 2018; 1:57:18 >
  • Budala01 B kullanıcısına yanıt
    Eğer bu tarz konuları okuyup da tıp yazmaktan vazgeçen varsa tıp değil hiç okumasın zaten xd
  • Hocam bende ee hazırlık bitti bu sene hazırlanmayi düşünüyorum uni birakip hazirlanmaniz ilgimi cekti hangi kaynaklara calistiniz okulu dondurdunuzmu beraber mi yuruttunuz

• Tıp okuyunca düz doktor olmak zorunda olmuyosun boş boş konuşmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birisi 'idealist insan' sıfatının tanımlamasını yapabilir mi bana ?

Forumda yanlış kullanıldığını düşünmeye başladım.

Bir insanın idealist olup olmamasını, ufkunun genişliğini başka bir insan nasıl puanlayabilir ya da yorumlayabilir ?

İdealist demek idea yani fikir kelimesinden gelir, fikir sahibi fikrinin arkasından giden manasına gelir, hedefinin yüksekliği idealist olup olmamanı belirlemez veya sizin hedefinizle örtüşen aynı doğrultuda olan hedefleri olan insanlar idealisttir diye bir anlam çıkartamazsınız. İdealistlik saçma sapan bir sınav sisteminde sergilediğin başarıyla belirlenebilecek bir şey değildir, diğer insanları aşağılamadan önce dönüp acaba neyi kendi öz ve bağımsız fikirlerimle baskı altında olmadan başardım diye bakmalı insan.

Not: İlk 10 binde değilim, ilk 10 binde olmak gibi bir hedefim olmadı hiçbir zaman, doktor da değilim, doktor olmak da hedefim olmadı hiçbir zaman. Bir abiniz olarak son zamanlarda birbirinizi aşağılayıp kırmalarınıza ithafen yazdım bu yazıyı. İnsanları aşağılayıp küçük görmeden önce belki düşünceli olur kırmazsınız diye yazdım bunu, umarım saygısız liseliler çıkıp da boş boş cevaplar verip sinirimi germez.

Hepinize başarılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.