Şimdi Ara

ide sata dönüştürücü pc ıde hdd yi görmüyor cok önemli :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar benim önceki bilgisayarım ide idi şimdi sata bi bilgisayar kullanıyorum önceki pc birden bozulunca resimler falan hiç yedek alamadım :( gittim dün bi ide sata dönüştürücü aldım anakartın ıde destegi yokmus direk baglayamadıgım için neyse dönüştürücüyü taktım o ide hdd de sistemde kurulu işte c d e hepsi mevcut neyse pc ıde hdd yi görmüyor acaba hdd em bozulmus olabilirmi baska ıde bi bilgisayarda deneme sansım yok suan için hdd elimle elledigimde titreşim var boistan ayar mı yapılmaıs gerekiyor kasanın üzürindeki kırmızı ısık sürekli yanmaya basladı önceden böle degildi size kasa özellikelrimi yazıyorum yarım ederseniz cok sevinirim tsk ederim şimdiden :)

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci
    GIGABYTE Z68X-UD3-B3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2133MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    XIGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

arkadaslar yıllardır cekindigim resimelr falan hep içinde benim için cok önemli lütfen yarım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak235 -- 22 Şubat 2013; 12:01:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak235

arkadaslar benim önceki bilgisayarım ide idi şimdi sata bi bilgisayar kullanıyorum önceki pc birden bozulunca resimler falan hiç yedek alamadım :( gittim dün bi ide sata dönüştürücü aldım anakartın ıde destegi yokmus direk baglayamadıgım için neyse dönüştürücüyü taktım o ide hdd de sistemde kurulu işte c d e hepsi mevcut neyse pc ıde hdd yi görmüyor acaba hdd em bozulmus olabilirmi baska ıde bi bilgisayarda deneme sansım yok suan için hdd elimle elledigimde titreşim var boistan ayar mı yapılmaıs gerekiyor kasanın üzürindeki kırmızı ısık sürekli yanmaya basladı önceden böle degildi size kasa özellikelrimi yazıyorum yarım ederseniz cok sevinirim tsk ederim şimdiden :)

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci
    GIGABYTE Z68X-UD3-B3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2133MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    XIGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

arkadaslar yıllardır cekindigim resimelr falan hep içinde benim için cok önemli lütfen yarım edin

Hep başa bir felaket gelince yedeklemek akla geliyor.
    Ders olsun madem yılların hatırası resimlerin var, CD'ye, DVD'ye, USB Belleğe ya da harici diske yedekle.

Öncelikler PC nasıl bozuldu?
    Sistem mi açmıyordu, açılışta disk bulunamadı hatası mı alıyordun?
    Yoksa Windows onarma seçeneği çıkıp başlayamıyor muydu?
    Bozuldu dediğinde ne hata aldıysan sonra tanımama nedeni de onunla ilgili olabilir.

İkinci olarak o IDE/SATA dönüştürücüler ucuz parçalardır, takarken ufak bir zorlanmada devreleri kopar vs... genelde sorunlu olurlar.
    Değilse de bazıları sürücü ister, boot etmez.
    IDE diskini IDE anakartta kullanmalısın ya da IDE destekli harici USB kutuya takmalısın.

Her durumda o diski kullanmayı unut.
    Şimdi kendine sıfır ya da kullanılmış SATA HDD bul, 80 GB bile olur 25 liraya bulunuyor.
    Sistemi ona kur, sonra da IDE olanı ister USB'den bağlayıp resimlerine almaya çalış, istersen de uzman bir serviste bunu yaptır.
    Hatta eğer diskte mekanik arıza olmuşsa hiç kurcalamadan veri kurtarma hizmeti veren bir yere götürmelisin.

• ilgin için tsk ederim öteki pc min anakartı bozulmustu hdd de sorun yoktu yeni bilgisayarımda sata hdd var ona yedek alıcam zaten eger hdd yi calıstırabilirsem ıde bi sistem bulup hdd yi denesem sorun çözülecek yarın bi bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum ıde bi kasada denettiricem eger calısırsa gidip dükkandan yeni bi dönüştürücü alıp daha dikkatli olurum tekrar tsk ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.