Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
805.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 nisandaki başvurum daha bugün işleme alınmış, konsolosluktaki bayan çok yoğun kaç günde çıkar bilemem dedi,
    işleme alındıktan kaç gün sonra sonuçlanır acaba
  • Bugün Vizemi aldım. Seyahat sürem kadar 12 gün Mutli. Süreci aşağıda kısaca özetliyorum:
    - Idata başvuru tarihi: 06 Nisan 2016 (öğleden önce)
    - Konsolosluğa gönderilme tarihi: 07 Nisan 2016
    - Sonuçlanma tarihi: 26 Nisan 2016
    - Seyahat Başlangıç: 27 Mayıs 2016
    - Seyahat Bitiş: 07 Haziran 2016 (Toplam 12 gün)
    - Sonuçlanma gün sayısı: 21 gün
    - Sonuçlanma işgünü sayısı: 15 iş günü

Önemli Not:
    * Yarı kamusal bir kurumda yönetici olarak çalışıyorum ve gelir ve diğer tüm istenenler tam
    * Idata web sitesinde yazan ''Konsolosluk 15 gün içinde başvurunuza cevap vermek zorunda'' ibaresini KESİNLİKLE DİKKATE ALMAYINIZ. Seyahat tarihinizden EN AZ 1 AY ÖNCE vize başvurunuzu yapın.
    * (Gerçi yakında kalkıyor vizeler:)

Umarım yardımcı olmuştur.
  • Mr.Taner M kullanıcısına yanıt
    zaten o 15 günü iş günü olarak sayıyorlar... ona göre hesap yapıp başvurmak gerekli...
  • Merhaba arkadaslar size danışmak istediğim bir konu var.Olayı hemen anlatıyorum ablam Fransa/Paris'te.Yaz ayında maçlar olacağı için fransa biletleri bir hayli pahalı olacakmıs ve benimde bütçem cok düşük.Hollandada annemin teyzesi var aram gayet iyi şimdi hollandaya vize basvurusunda bulunup teyzemlerde 2-3 gün takıldıktan sonra tren ile paris'e geçme gibi bir planım var.
    a)Bu izlediğim yolda sıkıntı cıkar mı örnegin trenle giderken fransaya girerken sıkıntı cıkarırlar mı ?
    b)Uçak biletini alıp mı vize basvurusu yapsam yoksa vize basvurusunda ucak rezervasyonunu gösterip öyle mi basvursam vizeye cünkü vize talebim red olursa uçak biletim yanacaktır.
    c)izlememi istediginiz önerdiğiniz bir yol var mı ?
    d)Vize işlemleri için şu belgeleri yapcam

-Kimlik Fotokopisi
    -Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
    -Hesap Dökümü
    -Babamın memur olduguna dair belge,3 aylık maaş bordrosu,babamın banka hesap dökümü
    -Babamın üzerine araba var,ruhsat fotokopisi
    -Okulumun akademik takvimi
    -Öğrenci Belgem
    -2 Adet biometrik fotograf
    -Transkript Senaryom
    -Pasaport
    -Hollanda schengen Vizesi basvuru formu(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Hollanda büyük elçiliğine hitaben seyahat planı ve amacını anlatan vize talep dilekçesi(Aracı şirket tarafından hazırlancak)
    -Yurtdısı seyehat sağlık sigortası ve fotokopisi(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Uçak,Otel rezervasyonları(Aracı şirket tarafından hazırlancak )
    -Sponsorumun hollanda büyük elciligine hitaben yazılmıs seyahat masraflarını karsılayacagına dair dilekce
    -Banka hesabıma 4000 lira koycam.

Ekstra koymam gereken faydası olabilecek şeyler var mı ?

Burada en önemli husus uçak biletini ne zaman almam çünkü her geçen gün artıyor eger şimdi alırsam vize talebim red yerse uçak biletimde yanar vize paramda yanar komple zarar'a girmiş olurum lütfen yardımcı olun arkadaslar cünkü uçak biletini alsam mı vizeye mi basvursam su an elim ayagım dolandı.Farklı çözüm önerileri olan arkadaslardan destek öneri bekliyorum.Haziran 22 ile 29'u civarı gitmem gerek cünkü temmuzda ehliyet sınavım var.
    Bu arada yaşım 20,üniversite öğrencisiyim,ilk defa yurtdısına cıkcam.

• RushBerry kullanıcısına yanıt
    Uzun uzadıya yazma zahmetine girmeseydin keşke.
    Gerekli evrak listesi aracı şirket internet sitesinde var. Eksik bir şey varsa zaten onlar söylüyorlar sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Taner

Bugün Vizemi aldım. Seyahat sürem kadar 12 gün Mutli. Süreci aşağıda kısaca özetliyorum:

Önemli Not:
    * Yarı kamusal bir kurumda yönetici olarak çalışıyorum ve gelir ve diğer tüm istenenler tam
    * Idata web sitesinde yazan ''Konsolosluk 15 gün içinde başvurunuza cevap vermek zorunda'' ibaresini KESİNLİKLE DİKKATE ALMAYINIZ. Seyahat tarihinizden EN AZ 1 AY ÖNCE vize başvurunuzu yapın.

Hocam iyi yolculuklar öncelikle

Davetiye ile mi başvurdunuz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Uzun uzadıya yazma zahmetine girmeseydin keşke.
    Gerekli evrak listesi aracı şirket internet sitesinde var. Eksik bir şey varsa zaten onlar söylüyorlar sana.

Ekstra belge daha iyi olmaz mı benim açımdan? Şöyle birşey var Hollanda'ya gitcem uçak biletimi ne zaman almalıyım şimdi alırsam ve vize talebim red yerse hem vize parası hemde uçak biletim yanar.Eger vize başvurum açıklandıktan sonra almaya kalkarsam uçak biletleri aşırı pahalı oluyor sizce ne yapmalıyım

kardeşim tüm yazılarını okudum
    1-) UÇAK BİLETİNİ REZERVE YAPTIRABİLİRSİN HATTA KENDİN BİLE İNTERNETTEN YAPIYORSUN THY kurumundan
    2-)satın alma biletini rezerve yaptır.
    3-)red verme olasılıkları gözükmüyor ama her ihtimali göz önüne al ne kadar uzun süre vize istersen o kadar irdelerler

4-) evrakları hazırla ver başkada bişey yapma zaten aracı virma kullancaksın sıkıntı olmaz onlar işin her yönünü detayını bilmekte

red gelirse dilekçeyi sor bana yardımcı olurum
    Rezervasyon uçak bileti ile vize başvurusu yapılabiliyor.Red ihtimali her zaman söz konusu. Bu sebeple rezerve uçak bileti ile vakitlice vize başvurusu yapın derim.olasi Red durumunda itiraza süreniz olur.

• flurry. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Hayır davetiye ile başvurmadim.

• ZEYNO-78 Z kullanıcısına yanıt
    Harbiye idata değil herhalde.

• quote:

Bugün Vizemi aldım. Seyahat sürem kadar 12 gün Mutli. Süreci aşağıda kısaca özetliyorum:

Önemli Not:

Hocam biz de planlarımızı yaptık. Kendimizi 30 Nisan'a (bu cumartesi) göre ayarladık. İdata ANKARA başvurumuzu 7 Nisan'da yaptık. Ama hala cevap gelmedi. Telefonla ulaşmak neredeyse imkansız. Uzunca bekliyorsunuz iadatayı aradığınızda. Zaten siteleri de göçmüş durumda sistemden sorgulama yapılamıyor. Sonunda düşürdüm Çağrı merkezini. Telefona çıkan arkadaş kendi ekranından sorguladı, hala KONSOLOSLUK'ta görünüyor dedi. Dedim uçuşumuz Cumartesi ne yapalım. Valla Ankara yoğun oluyor bazen cevap süresi 3 haftayı buluyor, isterseniz mail ya da faks çekin dedi.
    Bugün konsolosluğa kendi sayfalarından da mesaj attım. İnşallah gelir. Yarın 15. iş günü!
    Bu kadar stres yaşayacağımızı bilseydik daha önce başvuru yapardık. Şimdi aksi bir durumda ne yapacağız bilemiyorum.

• xbagci kullanıcısına yanıt
    Hayır. Ankara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit_vural Y kullanıcısına yanıt
    Benim bir tanıdığımda Ankara ya 7 Nisan da başvuru yaptı ses yok hala.Ama sizin uçuş tarihinize yetişir diye düşünüyorum ben.yarin öğlene kadar bi ses çıkmazsa mail atın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbagci kullanıcısına yanıt
    Bahariye simdi baktim transfer olmus yaziyor ama tekrar girmeye calisiyorum siteye acmiyor . yani sali islemde bugunde transferde 1 gunde sonuclanmis insallah olumludur.

Aynen bende 5 nisan ankara başvuru yapmıştım 26 nisan sonuçlanmış.Haftasonları dahil tam 3 hafta sonra.sizinde muhtemelen bugün sonuçlanır. Daha kargoya gidemedim pass. almak için bugün öğlen gibi alıp yazarım sonuçu inş olumludur.
    Bugün aldım. (sonunda) Ailece stres yapmıştık :) Dün info@ankara.diplo.de adresine mail attım bu arada faydası oldu mu bilemiyorum. Bugün başvuru tarihimden tam 15. iş günü.
    Başvuru yapacaklar bu süreleri dikkate alsınlar.
  • ZEYNO-78 Z kullanıcısına yanıt
    zeyno hanım bekliyoruz olumlu olumsuz mesajını
  • yigit_vural Y kullanıcısına yanıt
    Benim 7 Nisan da başvuru yapan tanıdıklarda bugün aldılar vizelerini. Gereksiz stress yaşatmaktan başka bir halt değil. Seveyim Türklerin pratikliğini arkadaş. Yemişim Alman disiplinini :))
  • Vizeyi aldim cok şükür 18 nisanda başvurmuştum salı işleme alındı bugün bende 6 aylik çok girişli 90 gün kalişlı ve gereksiz stresli 😀😀

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.