Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
806.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuna kadar haklısın.hiç belli olmuyor.bir önceki başvurumda 19 günde uçuşumun olduğu sabah elime ulaşmıştı.Şimdiki başvurudada 17 gün oldu mayıs 10da uçuş inş. halen bekliyom. Başvuru yapacaklara tavsiye 1 1.5 ay kala yapın başvuruyu kafanız rahat olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muqo16 M kullanıcısına yanıt
    Hocam dün email atmıştım konsolousluğa neden 21.03.2016da başvurduğum vizem halen çıkmadı diye bugün cevap geldi. Mayısın ilk haftasından önce sonuçlanmayacak deniyor emailde. Hiçbir sebep belirtme yok. Bunun anlamı en erken mayıs ilk haftası sonuçlancak demek sanırım belki mayısta bile sonuçlanmayabilir. Acaba neden mayıs ilk haftası. AB' nin türkiye vize kararı verileceği için mi acaba?
  • makikula M kullanıcısına yanıt
    Ben Merkel in ziyaretine bağlıyorum 0

• Şöyle bir ilgisi var.Merkel geleceği için diplomatik süreç ve güvenlik konuları ile ilgili yorgunluklar var konsoloslukta.bu da vize bölümünde daha az mesai anlamına geliyor.Ama dediğiniz gibi belli olmuyor gerçekten. O bölümde çalışan elemanların durumu ile ilgili.Dogum izninde mi,hasta ki,yaşta mi ona göre değişiyor tabi işlem süresi.

• Duzeltme: yorgunluk değil yoğunluk :)

• Ziad Z kullanıcısına yanıt
    taze geldi kardeş
    1 Nisan'da Ankara İdata'dan yaptığım, 4 Nisan'da konsolosluğa ulaşan ziyaret vizesi başvurum bugün elime ulaştı. 1 aylık istemiştim, tam 1 aylık vize vermişler :D konsolosluk 14 iş gününde işlemi bitirmiş. Galiba bu 15 gün iş günü. İnşallah sizin de vizeniz gelir
  • AvukatKenan A kullanıcısına yanıt
    Bugunden kastiniz 23 nisanda resmi tatil olmasina ragmen alabildiniz mi ?

Kardeş hayırlı olsun... 2 mayısda bende Almanya ya uçuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziad -- 23 Nisan 2016; 13:02:56 >
    Bugün idata dan mi aldın...

gözün aydın kardeşim
  • erdem topal E kullanıcısına yanıt
    20 Nisanda verilmiş vize, dün sabah İdata kargoya vermişti, bugün kargodan aldım

Sağ olasın, ben pazartesi uçuyorum :)

Sağ olasın kardeşim, verdiğin bilgiler için de teşekkürler :-)

• Arkadaşlar herkese merhaba, üniversite öğrencisiyim. Türkiye'de tanıştığım Alman kız arkadaşımın annesi bana önümüzdeki günlerde davetiye yollayacak.Yaz tatilimi Almanya'da geçireceğim fakat bazı sorularım var. Aynı zamanda kendisi benim sponsorum olacak.Yani harcamalarımı kız arkadaşımın annesi karşılayacak ve onların evinde kalacağım. Şimdi konsolosluğun sitesinden gereken evrakları okudum fakat 2. kez yurt dışına çıkıyor olacağım dolayısıyla çok tecrübeli değilim.

1- Sponsorum o olacağı için benim ve ya ailemin banka hesabı ve ya maaş bodroları önemli midir ? yoksa kendisi bana banka hesabının fotokopisini gönderse yeterli olur mu ?
    sitesinden baktığımda en az 3000 TL olmalı diyor. Ben her ihtimale karşı kendi hesabıma 3-5-6 bin TL koymalı mıyım yoksa sadece sponsorum olacak kişi yeterli olur mu? Aynı zamanda sponsorum noter'den yazı alacak herşeyini ben karşılayacağım diye..
    2- Öğrenci belgesi istiyor o kısım tamam fakat işimi garantiye almak için işte okulum.... tarihte kapanıyor ..... tarihte açılıyor diye okuldan mühürlü yazı almalı mıyım? Sonra korkmasınlar ülkelerine çökecem diye ? :)
    3-Davetiyenin aslını istedikleri için nasıl olacak bilmiyorum ? yani bana mail yoluyla gönderebilir mi yoksa kargo ile mi uğraşacağız ?
    4-Giderken sadece gidiş uçak biletimi alsam riske atmış olur muyum ? Sizce gidiş-dönüş mü almalıyım. En az 2 ay olursa 3 ay kalmayı planlıyorum.
    5-I-Data ile başvurmayı düşünüyorum,tavsiyeniz var ise alabilirim.
    6-Birde konsolosluğun sitesinde göremedim sanırım evrakları Almanca'ya çevirmeye ihtiyacımız yok. Türkçe teslim edebiliyoruz.

Dikkat etmem gereken detay var ise öğrenmek isterim.

Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.. Çok teşekkürler...

• Mutimmmm66 M kullanıcısına yanıt
    1-)davetiye yolluyacak kişi davetiyenin üzerinde yazılı olan tüm masraflarını ben karşılıcam ibaresini işaretleyip size davetiyeyi kargo ile yollucak.
    2-)okuldan öle bi devamlılık zorunluluğu var gibilerinden belge alabilirsin faydalı olur.
    3-uçak bileti gidiş -dönüş rezerve yaptırda ne olur ne olmaz
    4-)evrakları türkçe veriyorsun sorun yok
    5-)hesabına para yatırcaksan tamamdır yoksa sen ailenden de sponsorluk almak zorunda kalırsın...

hadi bol şans
    Cevapladığınız için teşekkür ederim. ve birde şimdi o kişi davetiyenin üzerindeki masrafları ben karşılayacağım kutucuğunu işaretleyecek ya , benim onun banka hesabı vs vs. göstermeme gerek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutimmmm66 -- 24 Nisan 2016; 16:28:28 >
    Bildiğim kadarıyla davetiye yollayan kişi davetiyenin hazırlanması için zaten gelir belgesi, tapu gibi belgeleri orda yabancılar dairesine hazırlayıp veriyor. Yani gerek yok

hayır davetiye hazırlayandan evi kaç odalı olmasına kadar bakılmakta yani öle ek bi belgeye ihtiyaç yok siz davetiyeyi hazırlatın yeterli olucak
  • ZEYNO-78 Z kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.