Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (449. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.214
Cevap
202
Favori
800.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 447448449450451
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağlık sigortaları para ödememek için kırk takla atıyorlar. Annem Almanya'dayken aniden rahatsızlandı. Doktora gittik 100 Euro civarı ödedik. Gitmeden önce istenen evrakları sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak öğrendim ve bütün evrakları aldık hastaneden.

Türkiye'ye döndükten sonra şirkete ibraz ettik. Saçma sapan ekstra evraklar yok diye ödeme yapmıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt

Ben bugüne kadar defalarca yurt dışı sağlık harcamalarımı sigortadan 1 haftada aldım. Siz evraklarınızı düzgün vermemişsinizdir.

Zaten verilecek çok da evrak yok. Doktorun yazdığı teşhis gibi bir evrak, fatura, pasaport çıkış tarihi. İlaç alındıysa fiş veya faturası. Bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 1 Şubat 2023; 18:57:9 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Hocam, sizin iade almanız bizim evrakları düzgün vermediğimiz anlamına gelmiyor. O yüzden rica ediyorum bizi aptal yerine koymayınız.

Dediğiniz evrakların tamamını verdik. Firma işi yokuşa sürmek için medikal raporu olmalı diye bir şey söylemiş. Ben ilk defa duydum bunu.

Doktorun teşhisinin bulunduğu belge, ödeme yapıldığına ilişkin fatura, satın alınan ilaçlara ilişkin fatura ve pasaport ilişkin fotokopi. Anlayacağınız hepsi var.

Diyeceksiniz ki neden bir üst mesajımda sigorta şirketleri gereksiz dedim? Bir tanığımada da benzer muamele yapıldı çünkü.

Defalarca sigorta bana ödeme yaptı. Tecrübemle yazdıklarınız uyuşmuyor. Medikal rapor denen şey doktorun yazdığı teşhis evrağı zaten.

"medikal raporu olmalı diye bir şey söylemiş" Bu ifade üçüncü kişiden duyduğunuz bir durumu belirtiyor. Üçüncü kişinin ağzından duyduğunuz bir durum için kesin kanaat yazıyorsunuz. Kimden duyduysanız belki yanlış ve eksik evrak gönderdi.

Benimki doğrudan kendi tecrübem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 2 Şubat 2023; 19:47:24 >

Hatta o kadar ciddi çalışıyorlar ki, evraklar ellerine ulaşınca email gönderip ödeme tarihini bildiriyorlar. Bu ödemeleri sigorta şirketleri yapmıyor, daha üst seviyedeki reassürans şirketleri yapıyor.

Annem, sigorta yaptırdığı acente ile görüşmüş. Onlar da gönderin halledelim demiş. Sigorta acentesi de Sompo Japan a göndermişler. Yazışmalar elimizde. Ben acente ile annemin görüşmeleri üzerinden bunu iletiyorum. Kaldıki yazışmalar da bu yönde. Doğrudan kendim yapmadığım için öyle anlattım durumu.

Tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. En azından bizimkinde bir sıkıntı olduğu aşikar.

Olmadı biz doğrudan iletişime geçelim. Sizin anlattıklarınızdan yola çıkınca bu durumda bir gariplik var gibi.

Sigorta yapan acentenin bu işlerle alakası yok. Başka bir firma hasar ödemelerini yapıyor. tamamen yanlış iş yapmışsınız. Poliçenizi inceleyin, hasar için aramanız gereken başka bir telefon numarası olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 2 Şubat 2023; 20:2:33 >
    Doğrudur hocam. Yarın sizin tavsiyeleriniz üzerinden tekrardan başvuru yapacağım. Teşekkürler

• İstanbul için başvuruların sonuçlanma süresi nedir bilen var mı? İzmir 1-2 günde sonuçlandırıyormus çok hızlanmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 7 şubatta başvuruyu yaptım hala konsoloslukta görünüyor. Bakalım artık haftaya umarım sonuç gelir.

• striven S kullanıcısına yanıt

Bende 7 Şubat'ta Bursa'dan yaptım hocam. Bizimki Martın ilk haftasına kalabilir bilgin olsun

• 2 Şubatta almanyadan başvurdum ses yok henüz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDATA Altunizade şubesindne Almanya vizesine başvuru yaptım.

02.01.2023 tarihli başvurum 13.02.2023 te sonuçlandı

Alman vatandaşı eşim ve Alman vatandaşı çocuğum olduğu halde 10.maddeden reddedildi.(Vize ücreti ödemedim muaf)

İtiraz dilekçesi gönderdim sonucu buraya yazacağım.

• hacas kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Turistik vize başvurusu muydu?

• Merhabalar,

İzmir için randevu göremiyorum sistemde, İstanbuldan başvuru yapmak için adres taşısak sorun olur mu? Mayıs ayı için planlıyorum..

• Merhabalar,

Almanya vize başvurusunda bulunacağım.

Seyahat sigortasını sunarken ingilizcemi olmalı? Türkçemi? Ya da ikisini de mi götürmeliyiz idataya

Bilgisi olan var ise cevaplarsa sevinirim. Randevum 23 Şubatta

• komutan2003 K kullanıcısına yanıt

Farketmez...

• arkadaşlar bazı belgeleri zımbalamak sıkıntı çıkarıyor mu bu banka dökümleri 80 sayfa neredeyse

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt

Zımbalamaman gerekiyor. idata tek tek açıp bakıyor çünkü. onlar orda zımbalıyormuş.

Dün randevum vardı ankara almanya orda yaşadım aynı durumu.

• 
Sayfa: önceki 447448449450451
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.