Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.264
Cevap
208
Favori
807.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 2 güne sonuçlanır dedi mi gerçekten? Bize niye mendeburun teki denk geliyor anlamıyorum... umut kırıcı bir sekilde aramamamız icin saçma sapan bir bicimde garanti değil, bir hafta sürebilir gibi olmadık cevaplar verip kapatıyor.
    Benim basvuru tarihi 10 temmuz umarım dedikleri gibi 1-2 güne sonuclanır da en gec 6 agustos pazartesi pasaport elimize ulaşır. en iyi ihtimal yarın dağıtıma cıksa yine pazartesiye bana ulaşacak pasaport...
  • Merhaba vize başvuru formunda kulturel isaretlemistik ama turistik de varmış bu konu hakkında bilgisi olan varmı..bir sorun olurmu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feeling3306

Ankara büyükelçilikle görüştüm,
    başvurunuz elimize 15 inde geçmiş biz şimdi 17 sindeki başvurulara bakıyoruz diyor bu ne saçmalık o zaman benim başvurum çoktan yanıtlanmış olmalıydı ve burada bekleyen birçok kişinin de..
    neye göre değerlendirdiklerini anlamış değilim hala...
    ben hala burada kaldım bizim başvurularımızın işlemleri bitti mi yoksa hala konsoloslukta mı? başvuruların incelenmesi bir sırayla mı yoksa karışık mı?
    oradaki görevliler başlarından savmak için mi uğraşıyorlar
  • imodder kullanıcısına yanıt
    valla bana öyle dedi hocam. bide siz nerden başvuru yaptınız şehir olarak
  • Atoubo A kullanıcısına yanıt
    hala konsolosluğa ulaşmaya çalışıyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

Merhaba vize başvuru formunda kulturel isaretlemistik ama turistik de varmış bu konu hakkında bilgisi olan varmı..bir sorun olurmu??
    Direk red olur.
  • Az önce eşim iData ankara şubeye gitti bilgi almak için,
    Şubeden 10-11-12 sinde ki başvuruları karmaşık olarak verdik bir sıralama yapmamış olabilirler en geç pazartesi gününe kadar sonuçlanır vize işleminiz demiş,
    Cuma bile olabilir diye belirtmiş
    iData sistemini her sabah saat 11 de güncelliyormuş eğer saat 12 ye kadar durum değişmezse tekrar bakmanıza gerek yok diye bilgi vermişler
    Hadi bakalım biraz da olsa içime su serpti bu konuşma
  • feeling3306 F kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğim gibi, genelde saat 10-11 gibi değişiklik yansıyor idata sonuc sorgulamada, doğrudur...
  • Burda ki arkadaş 10 unda başvurmuştu onun pasaport gelmiş niye pazartesiye kadar demiş ki acaba

• kültür turizmi veya turistik vize arasında fark olmasa gerek.
    Aile akraba ziyareti işaretledim ben.
    Turistik vizede kalacak yer olarak otel rezervasyonları da evraklara eklenmeli diye yazmakta fark olarak.
    Aile akraba ziyaretinde oradaki yakınından ikamet ettiği alman belediyesinden onaylı resmi davetiye evrakta sunuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imodder

kültür turizmi veya turistik vize arasında fark olmasa gerek.
    Turistik vizede kalacak yer olarak otel rezervasyonları da evraklara eklenmeli diye yazmakta fark olarak.
    Aile akraba ziyaretinde oradaki yakınından ikamet ettiği alman belediyesinden onaylı resmi davetiye evrakta sunuluyor.
    Kültürel turizminde otel belgeleri istemiyormu?

• idata web sitesinde gidis amaclarına göre gerekli detay evrak listesi mevcut, sizkültürel işaretlediyseniz ona uygun evrakları istemişlerdir eksiksiz olarak teslim ettiniz mi?

https://www.idata.com.tr/de/tr/p/gerekli-evraklar-de#//

Kültürel & eğitim baslıgını secince konaklama belgesi otel vs veya kültürel davetiye isteniyor.
    idata yetkilisi basvurunuzu alırken istemiş olsa gerek bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imodder -- 31 Temmuz 2019; 18:16:13 >
  • quote:

idata web sitesinde gidis amaclarına göre gerekli detay evrak listesi mevcut, sizkültürel işaretlediyseniz ona uygun evrakları istemişlerdir eksiksiz olarak teslim ettiniz mi?

https://www.idata.com.tr/de/tr/p/gerekli-evraklar-de#//

Kültürel & eğitim baslıgını secince konaklama belgesi otel vs veya kültürel davetiye isteniyor.
    idata yetkilisi basvurunuzu alırken istemiş olsa gerek bunları
    Tek otel belgeleri verdim onun dışında bişey istemedi?

• Merhabalar, bende 11 Temmuz’da başvurdum. Burada yazılanları okuyunca şaşırdım. Herkes başka birşey söylemiş. Konsolosluk 15 iş günü içerinde tamamlanır ancak bayram dönemi yoğunluk nedeniyle 21 iş gününe uzayabilir dedi.

• Yani 21 iş gününe uzarsa bayramı kaçırmış oluyoruz malesef. Rekor başvuru varmış bu sene. bi öncekinde 3 günde çıkmıştı vize bizde şaşkınız.

• Doctornomore D kullanıcısına yanıt
    Al buradan yak...
    Sakadır umarım 21 iş günü...
    Bayramdan sonraki haftaya kalması anlamına gelir ki millet bayram tatili icin 15 iş günü öncesinden basvuruyor, enayi yerine mi koyacaklar bu kadar insanı yogunluk bahanesiyle bayramdan sonraya bırakacak kadar.
    Yazılı olarak mevcut mu bu ki? Sallamıştır kim soylemişse konsolosluktan kafasına göre. Bu 15 iş gününe kararlaştırılıyor üst makamlarca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imodder -- 31 Temmuz 2019; 18:54:38 >
  • Almanya Schengen vize başvuruları ortalama olarak 8-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Almanya Konsolosluklarının yoğun olduğu tarihler olan Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Paskalya ve Noel öncesinde 21 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Almanca olarak cevaplanan mailin Türkçe tercümesi:(

• quote:

kültür turizmi veya turistik vize arasında fark olmasa gerek.
    Konsolosluğu arasam yanlış işaretlesm desem dikkate alirlarmi

• Otel belgesi verdiyseniz sorun olmasa gerek ama siz bilirsiniz arayarak ve email yollayarak amacınızı net olarak belirtmeniz faydalı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imodder -- 31 Temmuz 2019; 20:0:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctornomore

Almanya Schengen vize başvuruları ortalama olarak 8-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Almanya Konsolosluklarının yoğun olduğu tarihler olan Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Paskalya ve Noel öncesinde 21 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Almanca olarak cevaplanan mailin Türkçe tercümesi:(
    Umarım oyle birsey yapmazlar. İnsanlar yıllık izin alıp vize tarihlerini ona gore ibraz ediyorlar. Alacagı vize tarih aralıgının yarısı surec sonuclanmadan gittikten sonra kalan 1 hafta icin verecekleri vizeyi bi taraflarına ... der gecerler yani

• 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.