Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.919
Cevap
186
Favori
768.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben de üniversite okuyorum ilk schengen tecrübem. Bana 10 günlük verdiler.. sizce neden ? Ayrıca 2. Kez başvuruda ne kadar zaman verirler kestirilebilir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Arkadaşlar merhaba bu işlemlerle alakalı pek bilgim yok. Bilgisi olup yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Ağustos başında rusyaya çalışmaya gideceğim, gitmeden önce Almanya'daki akrabalarımı ziyaret etmek istiyorum. Teyzem Almanya belediyesinden resmi davetiye hazırladı onu gönderecek.
    2018 9. Ayda ise bi afrika ülkesinden TR ye dönüş yaptım, 2.5 aydır ise bir inşaatte çalışıyorum. Bankada hatrı sayılır miktarda paramda var. Vize işlemleri için memleketimden aracılık yapan birisine ulaştım kendisi 10 haziran için randevu talebinde bulunacağım dedi. 20 haziran ile 20 temmuz arasında Almanya'da bulunmak istiyorum sizce bu şartlarda vize alabilirmiyim?
    Aracılık yapan kişi çalışma süremin yetersiz ve vize çıkma ihtimalinin çok zor olduğunu söyleyerek umudumu kırdı açıkçası ama ben kaybedecek bişey yok diyerek şansımı denemek istiyorum.
    Teşekkürler.
    Uzun zamandır vizeler geç çıkmakta ki 20 haziran da gitmek istiyorsun yetişmesi çok ama çok zor.Teyzem davetiyeyi gönderecek diyorsun ki daha göndermemiş anladığım kadarıyla postayla gelecek kafadan 2 haftayı bulur gibi (acele posta vs gibi seçeneklerde vardır ama bana da acele gönderilen davetiye vardı 10 günde mi ne ulaştı sözde aps işte)

    Bankada para olması avantaj mıdır gerçekten emin değilim paradan çok hesap hareketleri inceleniyor.Misal ben en son hesabımda 200TL varken başvurdum gerçi devlet memuru olmamın avantajıdır diye tahmin ediyorum.Başka bir arkadaşım o da memur eksi 3000 mi 4000 mi ne hesapla başvurup aldı.Çok para var eşittir vizeyi alırım kesin gibi düşünülmemeli ki forumda örnekleri de vardır.

    Dikkat ettikleri kriterler misal iş durumu uzun zamandır bir yerde çalışması avantaj sağlıyor +++ varsa ev,arsa,araba vs gibi şeyler +++ tamam ya bu adamdan zarar gelmez onu Türkiye ye bağlayan şeyler var gibi gibi izlenim edinmeleri kişi hakkında

    Şu an 2.5 aydır çalışıyor olman bir dezavantaj mıdır evet öyle gözüküyor ama kesin alırsın alamazsın bilmek mümkün değil sadece dezavantaj olabilecek şeyleri minimuma düşürmen

    Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama acentaya aracı bir kişiye ihtiyacın yok emin ol istenilen evraklar belli toparlayıp götürüp teslim edeceksin.Kişilerin acentaların sana ekstra bir katkısı yok sana şu evrakları hazırlayacaksın diyor senin adına teslim edip geliyor hepsi bu.Sana bir artısı yok yani sende başvursan o da başvursa evraklar aynı evraklar vize verecekse sen de başvursan verecek o da başvursa verecek ya da tam tersi işte.İnsanlar şey zannediyor acenta başvurunca sanki konsoloslukda adamları var da rica mica hallederler zannediyorlar yok öyle birşey




  • Rognug R kullanıcısına yanıt
    Tebrikler güzel açıklama olmul :
  • Merhaba arkadaşlar , vize reddine itirazda bulunmuştum cuma günü mail gelmiş 3 madde halinde istekleri var
    1- kalacağım sürede hergun için ayrı ayrı orda ne yapacağımın planı

    8 aydır THY de çalışıyorum bu arada
    2- bu kadar kısa bir sürede yıllık izin hak etmemi anormal karşılaşmışlar ve bunu açıklamami istiyorlar

    3- 3 aylık maaş bordrosu istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slmvv S kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam..

    Evet siz kısa süreli çalıştığınızdan hiç bahsetmemiştiniz.

    Konsolosluk bir yıl altında çalışanlara yıllık izin verilmediğini biliyor.

    Sizi bu kadar sorgulamaları ve reddetmeleri normal.
  • Herkese selamlar,
    Bizimde idata dan cuma aksami mesaj geldi, gec oldugu icin yetisemedik bugüne kalmisti..
    Sonunda vizeyi aldik
    Bas vuru 16 mayis idata/harbiye
    Ilk bas vurumuz du turistik 13 günlük istegimizdi
    30 günlük multi vize verdiler..
    Burdan her bekleyene bol sans ve sabir diliyorum insallah herkes istedigi sonuclari alir☘️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Randevumuz saat 13.50 de mesai 13.30da başlıyor o saatte gideceğiz, umarım her şey düzgün işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suganday kullanıcısına yanıt
    Hocam fakat ben yıllık izin aldım kaldı ki şu geçen 9 gün bayram tatili +5 gün yıllık izin planım vardı yani hepsi yıllık izin değildi adamlar verdi yani buna ne diyebilirler belgeledim sundum herşeyi daha ne yapayım anlamiyorum ki, simdide mal gibi kalkmış bana geçen tarihin planını yapmamı sunmami istiyorlar saçmalığa bak herşey geçti gitti adam plan yap diyor nedir bu yani o kadar doluyum ki. Kurban Bayramı tatili var muhtemelen 10 gün olur onun için bı plan sunacam artık ama varya o itirazi dolu dolu ağzıma geleni yazacam milleti salak yerine koymasinlar herşeyi belgelemis imzalatmis kaseletmisim adam açıkla diyor hâlâ ya sabır ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve yine bu arada idata ofiste açtım mektubu red gorunce direk orda pasaportu veren bi kazma vardı gittim ne yapmam lazım nasıl itiraz edebilirim diye sordum adamın dediği şey ben bilmem demek oldu. O kadar para ver adam sana kalksın bunu desin. İlk tecrübem oldu başvuru yapmayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum idata şart değil direk kendiniz gidip başvurunuzu yapın boyle yerlere para kazandirmayin yaptıkları hiç birşey yok idatadan başvuru yapıyor olmanız sonucu etkilemiyor asla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüfus müdürlüğünden aldığım tam tekmil vukuatlı imzalı kaşeli nüfus kayıt örneğini kabul etmediler. Randevumdan 20 dakika sobra sıra bana geldi, bahsettiğim belge sebebiyle 3 saat daha eksik evrak sırası bekledim. E devletten barkodlu olanı kabul ediyorlar artık. Bilginize..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vize harç ücretleri 80 euro oldu mu? İdata sitesinde 60 euro gözükmekte. 80 euro oldu haberleri okumuştum ama belli bir tarihten sonra filan mı bu zam olayı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 60€ olarak ödeme yaptim. Ayrıca dün başvurmuştum bugün konsolosluğa ulaşmış olduğu görülüyor. Süreci buradan yazacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beegh -- 13 Haziran 2019; 19:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayramdan önce başvuru için randevu alma esnasında seyahat tarihimi 4-5 Temmuz olarak seçmiştim ancak 1 hafta sonrasına 11-12 Temmuz olacak şekilde ertelemek durumunda kaldım. Randevum Salı günü ve internet sitesinde randevu kaydında seçtiğim seyahat tarihini güncelleyemiyorum. Bu bir sorun olur mu? Başvuru esnasında 11-12'si için bilet vb. belgelerimi getireceğim ama böyle bir detaydan problem çıkarırlar mı emin olamadım? Bilgi verebilecek olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 14 Haziran 2019; 8:24:20 >
  • Slmvv S kullanıcısına yanıt
    Onlara tuhaf gelen kısımda o olmuştur zaten hocam. Türkiye gibi bir çok ülkede 1 yıl çalışma gününü doldurmayanlara yıllık izin verilmiyor sana verilmiş olması şüphe uyandırmış olabilir sahte evrak falan filan gibisinden o yüzden bu kadar uğraştırmış olaiblirler seni.
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Önemli olan randevu kaydının olması bir sorun olmaz zaten konsolosluk bilgisayar kayıtlarından değil evraklar üzerinden inceleme yapıyor.
  • Evet çünkü evrakın gerçek olup olmadığını barkod sorgulama sistemi ile teyit edebilmeyi öğrenmişler :)
  • Rognug R kullanıcısına yanıt
    2019 yılı Ağustos ayına kadar tarife daha önceden belirlenmişti zaten Ağustos ayı sonrası tarifesinde muhtemelen 80 euro olacak.
  • Ankara'da konsolosluğa girişte telefon vs. almiyorlar bildigim kadariyla.Bende baska sehirden gideceğim.Acaba emanet birakilacak bir yer var mi?Yoksa evraklar disindaki herseyi evdemi birakayim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rognug

    Vize harç ücretleri 80 euro oldu mu? İdata sitesinde 60 euro gözükmekte. 80 euro oldu haberleri okumuştum ama belli bir tarihten sonra filan mı bu zam olayı?
    Alınan karar Avrupa birliği resmi gazetesinde yayınlandıktan 6 ay sonra geçerli olacak. Henüz yayınlanmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokmernes84 kullanıcısına yanıt
    Sorun yok girişte dolaplar veriyorlar oraya bırakıyorsunuz herşeyinizi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.