Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (319. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
10.264
Cevap
208
Favori
807.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba daha vizem bitmediği için bitiş tarihine kadar bekletiyor olabilirlermi

• Başvuru 3 Mayıs ta yaptim bu mail geldi sabah gittim konsolosluğundan passaportum aldım

Şengen Vizesi başvurunuz Başkonsolosluğumuza iletildi. Başvurunuz hakkında karar verilebilmesi için Pasaportunuzun Imzali olmasi gerekir.
    Konsolosluga gelip Pasapoprtunuzu teslim alip Filistin konsoloslugunun nezdinde pasaportunuza imza atmaniz gerekiyor.

Bu yazının size gönderilmesinin ardından, bir hafta içinde sizden haber alamadığımız takdirde, başvurunuz mevcut haliyle değerlendirilecektir.
    Bu uygulamayla başvuru işlem süreci kısalacak, vize başvurunuz daha hızlı sonuçlandırılacaktır.

• Jupiter34 J kullanıcısına yanıt
    Kalır daha 3 mayıstakilere bugün cevap veriyorlar

• Ne gibi belgelerle açıklamadaki eskikleri tamamlayabilirim bilgisi olan varmı ?

• Sonunda ben de beklediğim haberi alabildim :)

Vize başvuru tarihim: 08.05.2019
    Başvuru Yeri: iData Bursa
    Uçuş tarihi: 05.06.2019

30.05.2019 bugün başvuru takip mesajı: ''Pasaportunuz ile ilgili kargo işlemleri başlatılmış olup, kargo firması tarafından SMS ile iletilecek takip numarası ile buradan takip edebilirsiniz.''

Başvurusunu takip edenlere bilgi amacıyla
    Umarım herkesin vakitlice başvuruları sonuçlandırılır.
  • 10 Mayıs Harbiye'den başvurmuştum, pasaport bugün geldi.

18 gün vermişler. Daha önceki 5 vizem de 1 senelik ve biri Almanya. Resmen rezalet.
  • Evraklarınızda eski vizelerden farklı eksik birşeymi vardı gelir belgesi vesaire

• Başvuru Tarihi:15.05.2019
    Başvuru Yeri:Idata Harbiye
    Seyahat Tarihi:01.06.2019

Durum:Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır.
  • Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı.
    Ben Erasmus Staj hareketliliği kapsamında 86 günlük Schengen vize başvurusunda bulundum. Bu yüzden alınacak vize türü Turistik değil de Kültür olarak geçiyor.Acaba bütün vizeler(Turistik,kültürel vs) aynı bölümde mi kontrol ediliyor ? Kültür kapsamındaki staj vizesinin Turistik vizeden daha erken çıkma gibi bir durumu var mıdır ?
    Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yanıtlayabilirse çok güzel olur
    İyi Günler
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Bildiğimiz kadarıyla konsoloslukta tek vize departmanı var ayrı ayrı bir birim yok. O vizeye bakan kişiler vardır mutlaka ama ayri bir bölüm değil. Ayrıca zaman olarak bir öncelik olduğunu zannetmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar birşey soracağım. Yarın yolculuk.

Almanya Dusseldorf havalanında girişte gümrük arama yapıyormu herkese.

Ben ve eşim 2 şer adetten 4 karton sigara aldık. ama hakkımız 1 karton mu 2 karton mu bilemedik.?

Ordakilerde illa getir diyor. Sizce ne yapmalıyım. Risklimi? yakalarlarsa ne olur.? Sisteme işlenirmi ileride vize alırken sıkıntı olurmu

Acil cevap verirseniz çok sevinirim.
  • Merhaba,
    Başvuru: 9 Mayıs Harbiye
    Seyahat: 1 Haziran

Hala cevap olmaması umutlarımı tüketti.
    Benzer durumda olan var mı?
  • sukargi S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Konsolosluğa e mail gönderebilirsiniz.Ben 2 gün önce gönderdim bugün dönüs yaptılar.Başvuru numaramı sordular.Kontrol edeceklerini söylüyorlar.

tuerkei.diplo.de
    Almanya Dışişleri Bakanlığı - Almanya'nın Türkiye'deki Dış Temsilcilikleri
    https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/vertretungen/generalkonsulat-istanbul/kontakt-formular-gk2?preSelectedId=1514632

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Almanya kisi basi 1 karton hakkiniz var.. gümrükte istedigi kisiye kontrol edebiliyorlar bence riske atmayin kendinizi..

• quote:

Orijinalden alıntı: komutan2003

Arkadaşlar birşey soracağım. Yarın yolculuk.

Almanya Dusseldorf havalanında girişte gümrük arama yapıyormu herkese.

Ben ve eşim 2 şer adetten 4 karton sigara aldık. ama hakkımız 1 karton mu 2 karton mu bilemedik.?

Ordakilerde illa getir diyor. Sizce ne yapmalıyım. Risklimi? yakalarlarsa ne olur.? Sisteme işlenirmi ileride vize alırken sıkıntı olurmu

Acil cevap verirseniz çok sevinirim.
    Ben 4 kez kullandım hiç çeviren olmadı. Tabi bu seyahatim de çevirilmeyeceğimiz anlamına gelmez.
    Mart ayında ki seyahatimde istanbulda ki duty free sorumlusu özellikle almanya ise 1 karton alabilirsin dedi.
  • tnatr T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Atığım maili ve dönüşü aynen paylaşıyorum;

Sayın Basvuru Sahibi,

gönderiniz için teşekkür ederiz.

Schengen vize basvurularinin yasal islem süresi 15 gündür, ancak araya tatil günlerin girmesi ve yogun basvuru olmasi sebebiyle bu sürec 21 güne uzamistir.
    Herhangi pasaportu islem akisini bölüp cikarmamiz mümkün degildir.
    Sizin icin ne anlama geldigini bilmekteyiz, ancak maalesef bu konuda yardimci olamamaktayiz.

Saygılarımızla

Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, İstanbul
    Vize Bölümü (1004)

Inönü Caddesi 10
    P.K. 6 34431 Istanbul
    Tel.: +90-212-3346167
    E-Mail: visa@ista.diplo.de
    Internet:www.tuerkei.diplo.de

Gesendet: Montag, 27. Mai 2019 10:18
    An: visa@ista.diplo.de
    Betreff: Almanya vizesi hakkında
    Wichtigkeit: Hoch

Almanya Başkonolosluğu Makamına;

Merhaba,

01.06.2019 tarihinde turistik amaçla Almanya'ya seyahat etmeyi planlıyorum ve bu nedenle 09.05.2019 tarihinde schengen vizesine başvuruda bulundum ancak idata sitesinden başvuru takip'e baktığımda herhangi bir değişiklik görünmüyor.
    İşlem önceliği verilmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla,

• likapa_53 kullanıcısına yanıt
    4 bavul var. ben eşim ve çocuklar. umarım çok diye çevirmezler. olmadı 2 adet araba alıp 2 şer bavul koyup eşim ayrı ben ayrı çıkayım, sigaranın birini eşimin kol çantasına diğerlerini bavullara dağıtma şeklinde çözümler düşünmeye başladım.
  • sukargi S kullanıcısına yanıt
    10 Haziran'da Altunizade'den başvuru yaptık. Hala konsoloslukta gözüküyor.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Her tür deneye bilirsiniz fakat yakalanirsaniz bunun öncelikle para cezasi var baska ne ceza olur yada vizeyi etkiler bilmiyorum.. ama baskasi icin kendinizi bu riske atmayin derim.. almanya da yasayanlar bunu bilir cezali oldugunu sizden bile bile istenmesi sizi düsünmemek anlamina gelir.. yinede siz bilirsiniz..
    Kontroll herkese uygulanmiyor onlar süphe etik kisileri cekiyorlar oda mesela konsoloslukta vize cikmasi icin dedigimiz kadar sans meselesidir😬

• 
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.