Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (275. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
806.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: komutan2003

Bişey soracağım. Pasaportların yanında sigorta poliçelerimi vermediler. Almanya girişte ordaki memur acaba poliçeyi soruyormuydu hatırlamıyorum bilgisi olan varmı?

Bide bizim davetiyemiz 6 aylıktı. Bana 1 yıl vize verdiler. şimdi ben 8 ay sonra bi daha gidip gelsem davetiye süresi geçmiş olacak onu nasıl ayarlamam lazım. Çünkü almanay girişte memur davetiyeyi soruyor ve vize üstünde de aile-arkadaş ziyareti vizesi mevcut. turistik olsa sıkıntı yok ama..

Bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim
    Konsolosluk belgeleri geri vermiyor.Sigorta yatırdığınız yerden kopyasını alabilirsiniz.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Bende 3 ay boyunca kademeli para yatırdım. Benim hedapta da 32 bin vardı.
    Sadece almanca niyet mektubu ekleyemedim.
    Neden red aldı anlamış değilim.
    Bakalım bugün hollanda vizesine başvurdum.
    Gerizekalı vfs çalışanı, ıslak banka hesap özeti üzerindeki önemli yerleri fosforlu kalemle işaretledim diye belgeyi kabul etmedi. Neymiş efendim öyle belge kabul etmiyolarmış.
    Alman kondolosluğuna aynen bu şekilde verdim kabul ettiler desem de anlatamadım. Gittim fotokopi çektirdim, fotokopide fosforlu kalem işaretleri çıkmadı. Islak imzalı belgeyi fosforlu işaret var diye almado, gitti fotokopi olanını aldı. Orjinal değil desem de, hiç sıkıntı değil dedi.
    Ayrıca banka görevlisinin imza sirküsünü de almadı.
    Aynı zamanda pasaport protokol belgesi ve uçak rezervasuonunda da fosforlu kalemla işaretleme var diye onların da fotokopisini aldı.
    Yaptığı bana çok mantıksız geldi. Zaten işten anlamayan bi görevliye benziyodu.
    Banka hesap özeti de önemli bir belge , vize değerlendirmesinde büyük ihtimal sıkıntı olacak ama, yapacak bişey yok. Alman konsolosluğuna giderim orda bi arıza denk gelir, vfs e giderim orda başka bi arıza denk gelir. Ama bu kez kesin kararlıyım.
    Bu kez vize çıktı çıktı. Çıkmadı bir daha ne vize başvurusunda bulunurum ne avrupaya giderim.
    Kendimi yorduğumla kalıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Sigortayı başına birşey gelmedikçe kimse sormayacak ama sen yinede yanına sigortacıdan suretlerini çıkarttır yanında bulunsun. Ayrıca davetiyeyi sadece ilk girişte isteyebilirler belki bir daha onuda kimse sormayacak. 1 Yıl içinde 90 günü geçmeyecek şekilde istediğin kadar gidip gelebilirsin hiç bir sorun olmaz. Was kommen Sie? dediklerinde Meine freunde besuchen dersin :) kaç gün kalacaksın paran varmı ne kadar var diye sorarlar. Başkada birşey sormazlar zaten rahat ol.
  • Arkadaşlar haftaya Allah izin verirse Münih'e gidiyorum. Daha önce özellikle Münih'e giden olduysa onlara kafama takılan soruları sormak istiyorum. Münih'te polislerin tutumları genel olarak nasıl oluyor? Düsseldolf'ta yanımızda olan paraya kadar sorduklarını duymuştum. Yanımda davetiye mektubumu ve sağlık sigortamı götüreceğim. Bir de yanımızda altın ve bilezik götürmede herhangi bir sıkıntı ile karşılaşabilir miyiz? 5 veya 6 tane çeyrek altın ve 3 tane bilezik götüreceğim ama eğer daha öncesinde sıkıntıyla karşılaşanlar olduysa götürmeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzvuslatt Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben davetiye ile başvurdum ve sadece gerekli belgeleri ve başvuru formunu verdim . Niyet mektubu tarzında da hiç bir şey yazmadım. Ayrıca benimde başvurduğum gün kadın banka dökümünüzün günü geçmiş bugün gidip tekrar alın dedi ben aynı gün içinde hesabıma bir miktar para yatırıp tekrar banka dökümü aldım. Forumda yazılanları okuyunca acaba tehlikeye mi attım aynı gün içinde para yatırdım falan dedim de demek ki ona da bakmıyorlar.
  • bugün tekrardan başvurduğum ve 2015'de red yediğim vizedir. özel nedenlerden dolayı 2015'de kendi başıma başvurup red yiyince 7 8 ay sonra tur şirketi vasıtası ile yunanistan'dan ilk schengen vizemi kapmıştım.

yaklaşık 2 haftadır bireysel mi yoksa aracı şirketle mi başvurayım derken uçak rezervasyonu 2günden fazla olmayınca gittim aracı şirket vasıtası ile başvurdum ve 4 nisanda tüm evraklar eksiksiz (almadıkları belge yok gibi bişey) başvurduk. kira kontratım, 6yıldır mevcut çalışma şirket belgeleri vs var ama bekar olduğumdan dolayı pek ümidim yok. geri dönmeyecek sebep de yok ama sonucu heyecan ile bekliyorum :) sizce sonuç ne olur aracı şirket sağolsun herşey eksiksiz onlar çıkar felan diyor ama güvenemedim barkod numarasıda onlarda istemedim bekliyoruz kara kara :D
  • Führer90 kullanıcısına yanıt
    Valla şunu bilir şunu söylerim. Aracı kurumlara verilen para haybeye giden bir bağıştır bence :)

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm gümrüklerde Almanyada aynı prosedür uygulanıyor. Düsseldorfta Köln de Berlinde Stuttgartta ya da Münihte ne soru soracakları belli olmuyor. Herkese aynı muameleyi yapmıyorlar. Bana parayı bir kaç kere sordular sadece para sorarsada global kredi kartlarım var diyip geçiyorum. Kaç paran var diyen olmadı daha. Altına gelincede çeyrekler çantanızda durabilir bilezikleride takscak biri varsa koluna taksın 10.000 euro nakit para ve değerinde ziynete kimse birşey diyemez zaten.

• Arkadaslar bana kac gun kalacagimi ve donus biletimin olup olmadigini sordu. Ben zaten donus biletimi almistim. Mail den gosterdim sorunsuz bir sekilde gectim. Bazi kisilere nekadar paralarinin oldugunuda sordular. Donus biletinizi mutlaka yaninizda bulundurun :)

• HerC H kullanıcısına yanıt
    27 Marttaki başvuruma hala dönüş olmadı. Yarın da çıkmazsa yetişmeyecek anlamına geliyor.

Konsolosluğu aradığımda hep meşgul çıkıyordu. Bugün şansa açan oldu ama hiç bir bilgi verilmedi :(
  • Arkadaşlar bişi soracam. bilet alıyyorumda dönüş almanyadan-tr ye
    Dönüş almanya uçağı 21.30 tr ye iniş diğer gün 01.30 vizemiz bindiğimiz gün bitiyor. tr ye 1 gün geç gireceğiz sonraki vize başvurularında sıkıntı olurmu sizce?
    benim biletimde o şekilde valla içime kurt düşürdünüz bir sıkıntı olur mu sonuçta aynı gün çıkış yapıyoruz ülkeden
    Vizenizin bitiş günü ile çıkış gününüz Aynı olduktan sonra bir sorun olmaz önemli olan Almanyadaki tarih.
  • HerC H kullanıcısına yanıt
    Bu akşam idatadan tekrar kontrol edin değişiklik olabilir. Olmazsa 2 seçenek var ya vizeniz verdikleri tarihten itibaren geçerli olur (bilet almış olmanız onları bağlamaz) ya da seyahat süreniz geçmiş diye red edebilirler. Red gelirse de ileri tarihli yeni bilet rezervasyonu ile itiraz edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Führer90

bugün tekrardan başvurduğum ve 2015'de red yediğim vizedir. özel nedenlerden dolayı 2015'de kendi başıma başvurup red yiyince 7 8 ay sonra tur şirketi vasıtası ile yunanistan'dan ilk schengen vizemi kapmıştım.

yaklaşık 2 haftadır bireysel mi yoksa aracı şirketle mi başvurayım derken uçak rezervasyonu 2günden fazla olmayınca gittim aracı şirket vasıtası ile başvurdum ve 4 nisanda tüm evraklar eksiksiz (almadıkları belge yok gibi bişey) başvurduk. kira kontratım, 6yıldır mevcut çalışma şirket belgeleri vs var ama bekar olduğumdan dolayı pek ümidim yok. geri dönmeyecek sebep de yok ama sonucu heyecan ile bekliyorum :) sizce sonuç ne olur aracı şirket sağolsun herşey eksiksiz onlar çıkar felan diyor ama güvenemedim barkod numarasıda onlarda istemedim bekliyoruz kara kara :D
    dostum sana baya benzer bir vize geçmişimiz ve durumumuz var. ben 6 ay önce başvurmuştum ve 6 aylık vermişlerdi. sana da 6 ay verirler bence ya da 3 ay. belki de 1 yıl :D ama red vermezler gibime geliyor.

• deverboyu D kullanıcısına yanıt
    valla bu dediğin olursa dile benden ne dilersen hayırlı bir iş için gidiyorum ve çok ihtiyacım var motiveye :)) zaman çok önemli değil benim için çıksında 3 6 ay hatta 1 ay bile uyar :)
  • suganday kullanıcısına yanıt
    hocam haklısında adamlar bütün rezerveleri formları sağlık sigortasını vs hallediyor 20euro bir para aldı zaten giren girmiş bana onu hiç düşünmedim :D
  • :))) Tamam bir daha lazım olursa ben sana hepsini bedava yaparım :) Sigorta ücreti hariç tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suganday -- 8 Nisan 2019; 18:25:37 >
  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim @Suganday ve @Kırcicek

• suganday kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bizde bir yemek ısmarlarız eşek değiliz ya :))))

• 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.