Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mayıs ayında başvurupda alan varmı acaba? Kaç günde çıktı acaba alan varsa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: franz kundera

Neyse ki bu sabah pasaportumu aldım. Daha önce ikisi altı aylık ve hatta birisi Almanya'dan 5 Schengen'im ve 1 tane de 10 yıllık Amerika vizem olmasına rağmen tamı tamına 8 günlük vize basmışlar. Allah razı olsun dedim ben de ne diyeyim.
    Avrupa'lılar ABD vizesine bakmazlar. Amerika herkese 10 yıllık vize verir zaten. Daha kısa vizesi yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Pasaport kontrolünde bugüne kadar nerde kalacaksın diye bana sorulmadı ama dönüş biletini görmek istediler. Pasaport kontrolünde olanlar sorulanlar kişiye özeldir. Bana sorulmayan bir başkasına sorulabilir. Pasaport sırasında beklerken önümdekilerden gördüğüm genelde muhatap olunan sorular "ne kadar kalacaksın, ne zaman döneceksin, dönüş biletini görelim" gibi sorular. Nerede kalacaksın sorgulanmıyor çünkü illa kalınacak bir yer vardır.

Dönüş tarihine de karar verip gidiş-dönüş bileti almanda fayda var. Dönüş tarihini değiştirmeye sonradan karar verirsen bir miktar ceza ödeyip biletini değiştirebilirsin.

Alıntıları Göster
    Ayrıca yanındaki para miktarını da soruyorlarmış. Ben 40 gün kalcam ve 720 eurom var. Sizce az bulurlar mı? Ayrıca o para tek kaynağım değil sponsor olan annem var onu da belirtirsem sorun ederler mi? Bana 720 euroyu yetersiz bulup sorun çıkarcaklar gibime geliyor. Arkadaşımın yanında kalcam aslında ama öyle dersem davetiye sorarlar davetiye yok.

• Merhaba 10 günlük vizem var sorum şu 10 uncu günde mi çıkış yapmam gerekli yoksa 10 gün kalıp 11.gün mü shengeni terketmeliyim

• nnk1981 N kullanıcısına yanıt
    10. Gün bittiğinde ülkede olmamanız gerekiyor yani 10. Gün çıkış yapmalısınız.

• caagaataay C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

• Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğini edevletten alsak olmaz mı? Nüfustan almamız şart mı?
  • Cella kullanıcısına yanıt
    idata'dan bana edevletten alabilirsiniz demişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrettiofemHalf

idata'dan bana edevletten alabilirsiniz demişlerdi.
    Hocam teşekkür ederim. Ben ailemle gidiyorum, eşim ve çocuğumla. Benim almam yeterli olur mu, eşiminin de almasına gerek var mı? Idatayı aradım ancak hiçbir şekilde ulaşamadım.
  • Cella kullanıcısına yanıt
    Benden, sponsorumun bile tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğini istediler. Tüm aile için çıkarın bence.
  • 24 mayısta başvurdum, ertesi cuma eksik izin belgesi için aradılar, aynı gün eksik evrakı teslim ettim, bugün ise ilk başvurumda 6 aylık multi vize verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrettiofemHalf

Benden, sponsorumun bile tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğini istediler. Tüm aile için çıkarın bence.
    hocam idataya telefonla ulaşamıyorum va mı bir yolu? Bebek için nüfus kayıt örneği nasıl çıkartacağım? Benim kağıdımda yazıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cella -- 6 Haziran 2018; 14:52:41 >
  • merhaba
    arkadaşlar ben şuan çalışıyorum ama çalışmıyor gibi vize almak istiyorum daha önce 1 defa 10 günlük çok girişli almanya vizesi aldım çalışmadan vize alan arkadaşlar varsa yardımlarınızı rica ediyorum
  • Arkadaşlar daha önce 7 8 kere vize aldığımda İDATA iade : Elçilik/Konsolosluk'ta bulunan başvuru dosyası başvuru yapılan iDATA ofisine gelmiştir yazıyordu. Son seferde red yedim Pasaportunuz, şahsınıza ya da tarafınızca yetkilendirilen kişilere karar evrakları ile birlikte teslim edilmiştir. yazıyordu idata sayfasında. İtiraz edip tekrar başvurdum Elçilik/Konsolosluk'ta bulunan başvuru dosyası başvuru yapılan iDATA ofisine gelmiştir yazıyor. Acaba çıkmış mıdır? Yani çünkü redde farklı yazı vardı.
  • Vizem var Almanya'da arkadaşımın evinde kalcam fakat davetiye alamadım. Davetiye olmadan sadece adres ve telefon bilgilerini bi kağıda yazıp versem pasaport kontrolünde bi sıkıntı çıkar mı? Telefonla onu arayıp teyit etseler yeterli mi acaba? Yoksa vizede olduğu gibi yine otel rezervasyonu mu yapmam gerekiyor? Bu sefer aynı gün iptal edeceğim için ücretsiz iptal de olmaz ama :(

• İş yerimden istifa ettim Almanya dan teyzemler davetiye atacak. Vize alma şansım var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caagaataay

Vizem var Almanya'da arkadaşımın evinde kalcam fakat davetiye alamadım. Davetiye olmadan sadece adres ve telefon bilgilerini bi kağıda yazıp versem pasaport kontrolünde bi sıkıntı çıkar mı? Telefonla onu arayıp teyit etseler yeterli mi acaba? Yoksa vizede olduğu gibi yine otel rezervasyonu mu yapmam gerekiyor? Bu sefer aynı gün iptal edeceğim için ücretsiz iptal de olmaz ama :(
    Ayrıca bir sorum daha var 1 aylık seyahatim olcak falan 1 haftalık rezervasyon yaparsam pasaport kontrolünde (vize değil) sıkıntı olur mu? Ben otelleri görerek secmek istiyorum desem geri gönderirler mi?

• caagaataay C kullanıcısına yanıt
    %90 geri gönderirler... davetiye yoksa hiç akrabam var onda kalacağımı karıştırma, madem vizen var, vizede orada kalış süresi belirtilmiştir (15-30-45-60-90 gün gibi) o süreyi aşmadığı sürece sorun olmaz... tabi bu kaçıncı almanya ziyaretin? ilk seferse daha çok soru sorarlar, giriş çıkış sayısı arttıkça sorular azalır. Orada görevli pasaport polisinin de inisiyatifine kalıyor, mesela benim en az 15-20 defa Almanya'ya giriş-çıkışım var ve artık çoğu zaman nerede konaklayacağımı bile sormuyorlar. bence 1 haftalık iptal edilebilir bir otel rezervasyonu ayarla, dönüş biletini de yine o tarihe göster... 1 ay sonraya dönüş bileti gösterip bu süreçte konaklayacak yer göstermezsen geri çevirme ihtimalleri çok yüksek olur.
  • elturco78 E kullanıcısına yanıt
    Uçak rezervasyonu olmuyo sanırım. 1 hafta sonraya uçak bileti alsam çok zarara girerim benim zaten 1 ay sonraya uçak biletim var. Ben gercekleri söyliyip 1 aylık otel rezervasyonu yapayım o zaman?

• Çalıştığım işyerinden yeni ayrıldım işsizken 1 haftalık vizeye başvuru yaparsam sorun olur mu? Bide pasaportum haftaya geliyor almanyadaki yakınlarımın bana davetiye göndermesini mi beklemeliyim. İdata internet üzerinden başvuru oluyor değil mi

• 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.