Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.225
Cevap
204
Favori
801.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caagaataay

11 mayısta idataya belgeleri teslim ettim şuan konsoloslukta işlem sürecinde görünüyor ancak bir sorum olacak. Vizede gösterdiğim tapuların birisinin satışı olacak haftaya. Vize randevumdan sonra alıcı çıktı satış planda yoktu. Belgelerim işleme alınmadan önce ev satılirsa sıkıntı olur mu?
    Olmaz. Konsolosluk elemanları TC Tapu Dairesinin kayıtlarını göremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Olmaz. Konsolosluk elemanları TC Tapu Dairesinin kayıtlarını göremez.

Alıntıları Göster
    O zaman belgelerin doğruluğunu nerden öğreniyolar mesela sahte tapu bastırsa gerçek mi değil mi nerden bilecekler? Nasıl olsa aslını değil fotokopisini götürüyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

Baktım aynen bu evraklar yazıyor.Şirket faaliyet belgesi,imza sirküsü falan yok.
  • bugün idata izmir ofisinden kültürel vize için başvurdum. umarım 31 mayıs tarihine yetişir.

• train123 kullanıcısına yanıt
    Rica etsem başvurduğunuz evrakları yazarmısınız.Bende İzmirden başvuru yapacağım ama çalıştığım şirkete ait hangi belgeleri götürmem gerekiyor.İdata nın sitesinde eksik yazıyor olabilir evraklar.Verdiğiniz evrakları yazabilirmisiniz.
  • arash007 A kullanıcısına yanıt
    idata'nın sitesinde yazan evrakları götürdüm, sitedeki evrakları götürmeniz yeterli olur.

• train123 kullanıcısına yanıt
    İdata nın sitesinde (şirketin faaliyet belgesi,imza sirküleri ticaret sicil kaydı)vs. isteniyor yazmıyor.Ama bazı yerlerde bunların istendiği yazıyor.Siz bunları götürdünüzmü ondan sordum.Ben göremedim gerekli evraklar kısmında bunları.
  • quote:

O zaman belgelerin doğruluğunu nerden öğreniyolar mesela sahte tapu bastırsa gerçek mi değil mi nerden bilecekler? Nasıl olsa aslını değil fotokopisini götürüyoruz.

Alıntıları Göster
    Bunu onlara sorun.
  • iData internet sayfasından yaklaşık kaç gün sonra için randevu alabiliyoruz arkadaşlar?
  • compradorigor C kullanıcısına yanıt
    İşlem yapcağınız şubeye göre değişir, yoğunluğa göre...ayrıca siteden girip bizzat görebilirsiniz bunu.

• Arkadaşlar selamlar,

Öncelikle herkese çıkar iyi dilek temennileri ile giriş yapmak istiyorum.

10 mayıs 2018 İstanbul Harbiye İdata'dan başvuru yaptım ve resmi olarak 1 haftayı geri de bırakmış bulunmaktayım. Seyahatimi Temmuz ayında yapmayı planlıyorum(sorunsuz bir şekilde vizem çıkarsa(inş.) :D )
    Bilgisi olan kişilere kısacık sorularım var yanıtlarsanız çok çok sevinirim;

Dosyamda olanlar;

- Devlete bağlı olarak çalışan fakat memuriyet, kadro vs olmayan bir firma da yaklaşık olarak 8 aydır çalışıyorum. İlk sigorta girişim de 2012 yılında yapıldı. Sigortam aktif olarak ödeniyor. Sgk dökümü ve işe giriş bildirgesi dosyamda,

-Şirketimden bu tarihler arasında izinli olduğumu ve dönüş tarihimi gösteren, ne vasıfta çalıştığımı anlatan genel müdür imzalı ve kaşeli antetli kağıtta dosyamda,

-İstenen tüm evrakları (İdata'nın sitesinde yazmayan fakat Alman konsolosluğunun görmesini istediği tüm iş yeri dosyalarımı verdim) fazlası ile dosyamda

-Banka hesabımda 5 bin gösterdim ki, brüt maaşımın 3 küsürler de yattığını düşünürsek ideal bir para yatırdığımı düşünmekteyim.(Adamlar bu lale birilerinden borç almış demesinler diyerekten) dosyamda,

- Ayrıca internette örneğini bulduğum İngilizce vize dilekçe örneği hem kendi dilimizde hemde ingilizce dosyama ekledim.

-Tüm gidiş-dönüş biletlerim alındı, otel rezervasyonum yapıldı

-Kısa bir süreliğine gezi yapmayı düşünüyorum, sadece 1 hafta ( 10.07 - 17.07 (gidiş-dönüş) ) ayrıca yurt dışına ilk çıkışım daha önce çıkmadım bir yerlere,

- İstanbul-Berlin gidişim, Düsseldorf-İstanbul dönüşüm, burada kafalar karışıp akünün suyu boşalmasın diye söylüyorum sadece Berlin'de gezeceğim (150 aktif müze var diyorlar)

-Dönüşümün Düsseldorf olmasının sebebi ise, kiraladığım otelin check-out saatinin 11 oluşu ve benim ucuz bulduğum(Düsseldorf) biletinin 19:30 oluşu (berlin-dus arası uçak, otobüs yada araç kiralama düşünüyorum halledilir bir şey en olmadı otostop yaparım belki bir Türk'e denk gelirim)

Şimdi sorularım bunlar;

-Bu şartlarda bana vize çıkar mı? (objektif olarak bakınca tarafımdan istenen tüm dosyalar tamam)

-Ayrıca İdata'dan iyi yada kötü 1 hafta içinde sonuç çıkar diyordu herkes arayıp "alüü ne yaptınız hacii" desem mi hafta içi?

- Vize vermezler ise red konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden gözlerini yorup bana cevap yazmaya üşenmeyecek kadar güzel insanlara teşekkürü borç biliyorum saygılar efenim :)

• arash007 A kullanıcısına yanıt
    Bahsetmiş olduğunuz İdata tarafından istenmiyor fakat aldığım bir duyuma göre dosyanızı güçlendirecek şeyler arasında yer alıyor firma bilgileriniz. En azından resmiyeti kanıtlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsmekc

Arkadaşlar selamlar,

Öncelikle herkese çıkar iyi dilek temennileri ile giriş yapmak istiyorum.

10 mayıs 2018 İstanbul Harbiye İdata'dan başvuru yaptım ve resmi olarak 1 haftayı geri de bırakmış bulunmaktayım. Seyahatimi Temmuz ayında yapmayı planlıyorum(sorunsuz bir şekilde vizem çıkarsa(inş.) :D )
    Bilgisi olan kişilere kısacık sorularım var yanıtlarsanız çok çok sevinirim;

Dosyamda olanlar;

- Devlete bağlı olarak çalışan fakat memuriyet, kadro vs olmayan bir firma da yaklaşık olarak 8 aydır çalışıyorum. İlk sigorta girişim de 2012 yılında yapıldı. Sigortam aktif olarak ödeniyor. Sgk dökümü ve işe giriş bildirgesi dosyamda,

-Şirketimden bu tarihler arasında izinli olduğumu ve dönüş tarihimi gösteren, ne vasıfta çalıştığımı anlatan genel müdür imzalı ve kaşeli antetli kağıtta dosyamda,

-İstenen tüm evrakları (İdata'nın sitesinde yazmayan fakat Alman konsolosluğunun görmesini istediği tüm iş yeri dosyalarımı verdim) fazlası ile dosyamda

-Banka hesabımda 5 bin gösterdim ki, brüt maaşımın 3 küsürler de yattığını düşünürsek ideal bir para yatırdığımı düşünmekteyim.(Adamlar bu lale birilerinden borç almış demesinler diyerekten) dosyamda,

- Ayrıca internette örneğini bulduğum İngilizce vize dilekçe örneği hem kendi dilimizde hemde ingilizce dosyama ekledim.

-Tüm gidiş-dönüş biletlerim alındı, otel rezervasyonum yapıldı

-Kısa bir süreliğine gezi yapmayı düşünüyorum, sadece 1 hafta ( 10.07 - 17.07 (gidiş-dönüş) ) ayrıca yurt dışına ilk çıkışım daha önce çıkmadım bir yerlere,

- İstanbul-Berlin gidişim, Düsseldorf-İstanbul dönüşüm, burada kafalar karışıp akünün suyu boşalmasın diye söylüyorum sadece Berlin'de gezeceğim (150 aktif müze var diyorlar)

-Dönüşümün Düsseldorf olmasının sebebi ise, kiraladığım otelin check-out saatinin 11 oluşu ve benim ucuz bulduğum(Düsseldorf) biletinin 19:30 oluşu (berlin-dus arası uçak, otobüs yada araç kiralama düşünüyorum halledilir bir şey en olmadı otostop yaparım belki bir Türk'e denk gelirim)

Şimdi sorularım bunlar;

-Bu şartlarda bana vize çıkar mı? (objektif olarak bakınca tarafımdan istenen tüm dosyalar tamam)

-Ayrıca İdata'dan iyi yada kötü 1 hafta içinde sonuç çıkar diyordu herkes arayıp "alüü ne yaptınız hacii" desem mi hafta içi?

- Vize vermezler ise red konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden gözlerini yorup bana cevap yazmaya üşenmeyecek kadar güzel insanlara teşekkürü borç biliyorum saygılar efenim :)
    Vize çıkış süresi 15 iş gününe kadar sürebiliyor. 3 günde de çıkanı var 15 günde de çıkanı var. Standart bir süresi yok.

Dönüşün Düsseldorf'tan olması anlamsız olmuş. Bilmediğiniz bir ülkede otostop yapmanız kolay değil. Nerede durup nasıl yapacaksınız, sizi kim alacak? Otostop yapmayı beklerken uçağınızı kaçırırsınız. :) Trenle Düsseldorf'a gitmeniz lazım. Tren biletleri ucuz değil. Yani astarı yüzünden pahalıya gelecek. bahn.de den bilet fiyatlarına bakabilirsiniz. Şimdi bilet fiyatlarına baktım, 116 Euro veriyor. Ayrıca 4 saat sürüyor. Belki uçak biletine fark verip Berlin dönüş olarak değiştirseniz daha ucuza bile gelebilir. Araba kiralasanız da maliyeti farklı olmaz.

Vize dilekçesini İngilizce yazmanız anlamsız olmuş? Almanya'ya başvururken neden İngilizce yazıyorsunuz? Almanca yazsaydınız daha anlamlı olurdu. Aslında Türkçesi de yeterli oluyor. Vize bölümünde çalışanlar zaten Türkçe biliyor.

Banka hesabınızdaki paranın miktarından çok para hareketleri anlamlı. Düzenli para yatıyor mu (maaş gibi)? Fatura ödemeleri yapılıyor mu? gibi...

Vize vermezlerse onu o zaman düşünürsünüz.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 20 Mayıs 2018; 8:46:46 >

• Vizeyi aldıktan sonra o ülkeye hiç gitmezsek nolur? Hatta schengen bölgesine o tarihte hiç girmezsek? Daha sonra alınacak vizelere olumsuz etki yapar mı?

• quote:

Vizeyi aldıktan sonra o ülkeye hiç gitmezsek nolur? Hatta schengen bölgesine o tarihte hiç girmezsek? Daha sonra alınacak vizelere olumsuz etki yapar mı?
    Etkisi olmaz. Vize aldınız diye seyahat etme mecburiyetiniz yok. Vizeyi kullanmıyorsunuz.
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Selam @cleanton vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.

Düsseldorf'a bir diğer gitme isteğim de çok samimi bir dostumun olması, davetiye gönderemedi bana bende onu hiç karıştırmadım burda ki konuya. Otostop konusuna gelince, haklılık yanların var ama elimi kaldırdığımda daha hiç yolda kalmadım :)
    Belki eurowings ile geçiş yapabilirim 1 saat sürüyormuş şimdi baktım. Fiyatlar makul düzeyde.

Daha önce başvuru yapan bir arkadaşım İngilizce'sini ekle demişti. Almanca da eklemek sanki biraz yağ çekiyormuş hissi yarattı bende.

Gösterdiğim banka hesabı ayrıca benim maaş hesabım düzenli giriş çıkış yapılıyor. Ayrıca Nisan ortalarından beridir de bahsetmiş olduğum meblağ duruyor hesabımda. Bunun haricinde ben biraz daha olumsuzluk durumunda hazırlıklı olma taraftarıyım. Sonuçta vermezlerse bir yol izlemek zorundayım. Tecrüben yada bilgin var ise paylaşabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmekc

Selam @cleanton vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.

Düsseldorf'a bir diğer gitme isteğim de çok samimi bir dostumun olması, davetiye gönderemedi bana bende onu hiç karıştırmadım burda ki konuya. Otostop konusuna gelince, haklılık yanların var ama elimi kaldırdığımda daha hiç yolda kalmadım :)
    Belki eurowings ile geçiş yapabilirim 1 saat sürüyormuş şimdi baktım. Fiyatlar makul düzeyde.

Daha önce başvuru yapan bir arkadaşım İngilizce'sini ekle demişti. Almanca da eklemek sanki biraz yağ çekiyormuş hissi yarattı bende.

Gösterdiğim banka hesabı ayrıca benim maaş hesabım düzenli giriş çıkış yapılıyor. Ayrıca Nisan ortalarından beridir de bahsetmiş olduğum meblağ duruyor hesabımda. Bunun haricinde ben biraz daha olumsuzluk durumunda hazırlıklı olma taraftarıyım. Sonuçta vermezlerse bir yol izlemek zorundayım. Tecrüben yada bilgin var ise paylaşabilir misin?
    Geçmiş mesajlarda reddedilenlerin neler yaptıklarını anlatan yazılar var. Geriye doğru okuyup bilgilenebilirsin.

• 7-11 mayıs haftasında randevusu olup pasaportunu teslim alan var mı?

• quote:

7-11 mayıs haftasında randevusu olup pasaportunu teslim alan var mı?
    Olsa ne olacak? Gerilecek misin? :)

15 iş günü sabretmelisin.

.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Olsa ne olacak? Gerilecek misin? :)

15 iş günü sabretmelisin.

.

Alıntıları Göster
    Saat başı başvuru takibi yapmaktan sıkıldım bize ne kadar kalmış merak ettim :) bu vize benim için önemli heyecan yaptım :)

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.