Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
805.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonuç mesajınız bugün mü geldi? saat kaçta geldi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzlgnl -- 10 Mayıs 2018; 17:34:39 >
  • kendi sistemlerinde hangi ülkelere giriş çıkış yaptığımızı görebiliyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxway -- 10 Mayıs 2018; 17:36:44 >
  • xxway X kullanıcısına yanıt
    sisteme gerek yok, pasaport üstündeki giriş ve çıkış damgalarına bakıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hzlgnl

sonuç mesajınız bugün mü geldi? saat kaçta geldi acaba?
    14 30 gibi geldi
  • ssk-17 S kullanıcısına yanıt
    benim hala cıkmadı aradım islem sureci de dediler mail attım yine aynı cevabı verdiler beklemeyi biraktim rotamı degistirdim :) daha oncesinde 4 almanya dan 1 italya dan schengenlerim var hicbirinde bu sorunu yasamadim neyi inceliyorlar bu kadar anlamadim @ssk-17

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macroturk M kullanıcısına yanıt
    Siz nerden başvurdunuz? Başvuru tarihlerine göre incelemiyorlar heralde :(
  • hzlgnl H kullanıcısına yanıt
    kadıkoy den basvuru yaptim neye gore incelediklerini hic bilmiyorum :)@hzlgnl

• quote:

Hiçbir almanca belgeye gerek yok. Ulusal vize başvurusu şartlarını bilmiyorum ancak turistik schengen başvurusunda almanca bir evrak teslim etmenize gerek olmuyor, endişe etmenize gerek yok :)
    Tesekkür ettim çok ilgilendiniz :) randevuya bir gün kala bi sorunsal daha çıktı. Ana sponsor olarak annemi gosterdim ancak babamın da banka hesap dökümlerini koydum gereksiz evraktan red yer miyim veya ayrıca babama da dilekce yazdırmam gerekiyo mu? He bi de şöyle bir sorum var 3 ay icinde baska schengen ulkelerine de rezervasyon yaptım ancak onlar almanyadan döndükten sonra. O yüzden başvuru formunda gidilecek ulkeleri onları da eklemem gerekiyor mu yoksa sadece 7 gunluk almanya planımı mı yazayım?

• He bi de sponsor olacak kişinin imza sirküsüne gerek var mı?

• caagaataay C kullanıcısına yanıt
    imza sirküsü demeyelim çünkü her iş kolunda gerekmediği için herkesin imza sirküsü olmayabiliyor. ancak sponsor olan kişinin imzasını kanıtlayabiliyor olmanız önemli. bu durumda en kolayı eğer annenizin pasaportu varsa, pasaportunun ilk sayfasının fotokopisini koymanız. resmi bir belge niteliğinde olduğu için imzasını en kolay bu şekilde kanıtlayabilirsiniz.
    rica ederim, ne demek:)

gereksiz evrak bir red sebebi olmaz ama IDATA muhtemelen alakasız gördüğü için babanıza ait belgeleri kabul etmeyecektir. Başvuru formunu doldururken gideceğiniz diğer ülkeleri de yazmanıza gerek yok. ama anladığım kadarıyla vizenizin uzun çıkmasını ve başka seyahatlerde de değerlendirebilmek istiyorsunuz. bu durumda yaz tatilini farklı kültürleri tanıyarak geçirmek istediğiniz için yurtdışına başka seyahatler de planladığınızı anlatan bir dilekçe yazabilirsiniz. dilekçenin sonuna da vizeniniz bitiminde ülkenize geri döneceğinizi taahhüt ederek, planladığınız seyahatleri gerçekleştirebilmek için çoklu girişli ve uzun süreli bir vize ricasını eklersiniz. ama bu durumda da şöyle bir sorun var. şu annenizin size sponsor olmasıyla gösterdiğiniz banka hesabındaki para ilk seyahatiniz için yeterliliği düşünülerek değerlendirilecek. Annenizin diğer gezilerinize de sponsor olduğuna istinaden bir dilekçe ve gösterdiğiniz banka hesabının tüm gezi planlarınıza yetecek meblağda bir bakiyeye sahip olması gerekiyor. bunu göz önünde bulundurarak kararı siz verin. ama ben olsam diğer gezilerimi hiç karıştırmazdım :)

önceki vizelerimde ben de hep kadıköyden başvurmuştum ve bu kadar uzamamıştı. Bu sefer daha hızlı olsun, transfer süreciyle vakit kaybetmeyeyim diye direkt harbiyeden başvurdum. Şimdi evde panik atak krizinin göbeğinde sonuç bekliyorum. başvuru takip sayfasını yenilemekten parmağımda kireçlenme çıkacak :(
  • quote:

rica ederim, ne demek:)

gereksiz evrak bir red sebebi olmaz ama IDATA muhtemelen alakasız gördüğü için babanıza ait belgeleri kabul etmeyecektir. Başvuru formunu doldururken gideceğiniz diğer ülkeleri de yazmanıza gerek yok. ama anladığım kadarıyla vizenizin uzun çıkmasını ve başka seyahatlerde de değerlendirebilmek istiyorsunuz. bu durumda yaz tatilini farklı kültürleri tanıyarak geçirmek istediğiniz için yurtdışına başka seyahatler de planladığınızı anlatan bir dilekçe yazabilirsiniz. dilekçenin sonuna da vizeniniz bitiminde ülkenize geri döneceğinizi taahhüt ederek, planladığınız seyahatleri gerçekleştirebilmek için çoklu girişli ve uzun süreli bir vize ricasını eklersiniz. ama bu durumda da şöyle bir sorun var. şu annenizin size sponsor olmasıyla gösterdiğiniz banka hesabındaki para ilk seyahatiniz için yeterliliği düşünülerek değerlendirilecek. Annenizin diğer gezilerinize de sponsor olduğuna istinaden bir dilekçe ve gösterdiğiniz banka hesabının tüm gezi planlarınıza yetecek meblağda bir bakiyeye sahip olması gerekiyor. bunu göz önünde bulundurarak kararı siz verin. ama ben olsam diğer gezilerimi hiç karıştırmazdım :)
    Evet aynen amacım o, uzun vize almak :) dediklerinizi de yaptım zaten dilekçeye her gezi için sponsor olacağını ekledim. Polonya ve macaristandaki yaptığım rezervasyonlar cok pahalı degil baya kabarık bi banka hesap dökümü götürüyorum sorun etmezler herhalde :) gereksiz belgelerden kaçınmaya calısıyorum ama seyahat saglık sigortasının ingilizcesini de verdiler onu da ekledim mesela :)

seyahat sağlık sigortanızı internet üzerinden yaptıysanız muhakkak dekontunu da koymanız gerekiyor. bunun için almış olduğunuz firmanın çağrı merkezini arayıp sigorta poliçe numaranızı vererek dekontunuzun gönderilmesini talep edin. eğer ıslak imzalı aldıysanız sorun yok. gereksiz belge kavramı biraz farklı. bize gereksiz gelen bir şeye takılabiliyorlar. mesela eğer anneniz emekliyse emeklilik belgesinin haricinde emekli maaşının yattığı hesabın hareketlerini görmek istiyorlar. eğer annenizin göstermiş olduğunuz banka hesabı emekli maaşının yattığı hesap değilse, muhakkak emekli maaşının yattığı hesaba ait hareket dökümlerini de alın.
  • hzlgnl H kullanıcısına yanıt
    şuan konsolosluk vize bolumu calisma saatlerini vs butun calisma akisini ezberledim seyahat tarihim gecti iznim bitti pasaportum yok vizesiz bir ulkeye de gidemedim benim gibi ayni yerden ayni gunde basvuran arkadas 8 inde almis pasaportunu ben alamadim tum planlarim rezil oldu avrupasina da birligine de schengenine de almanyasina da konsolosluguna da vize bolumune de kufur edip tum kireclenmelerimi sinirimi rahatlatiyorum :)@hzlgnl

bu gidişle benim de sonum aynı :(
  • seyahat sağlık sigortasını her başvurumda idatadan yaptırdım ,başvurunuz sırasında evraklarınızı alan arkadaş size sadece süresini soruyor ve çıkışda ödemesini yapıyorsunuz,vizenizi teslim alırken size aslını teslim ediyorlar,genelde 1 haftayı geçmeyecek şekilde yaptırdım,uzun yaptırmanın veya uzun süreli vize almak için dilekçe yazmanın bir etkisi olmadığını düşünüyorum,

• quote:

seyahat sağlık sigortanızı internet üzerinden yaptıysanız muhakkak dekontunu da koymanız gerekiyor. bunun için almış olduğunuz firmanın çağrı merkezini arayıp sigorta poliçe numaranızı vererek dekontunuzun gönderilmesini talep edin. eğer ıslak imzalı aldıysanız sorun yok. gereksiz belge kavramı biraz farklı. bize gereksiz gelen bir şeye takılabiliyorlar. mesela eğer anneniz emekliyse emeklilik belgesinin haricinde emekli maaşının yattığı hesabın hareketlerini görmek istiyorlar. eğer annenizin göstermiş olduğunuz banka hesabı emekli maaşının yattığı hesap değilse, muhakkak emekli maaşının yattığı hesaba ait hareket dökümlerini de alın.
    Islak imza var ama annemin emeklilik belgesini koymayı unutmuşum onu da hallettim. Eksik gibi gözüken tek şey uçuş rezervasyonu bölümünde yazan seyahat planı ibaresi. Otel ve ucak reservasyonlarım yetmiyor mu ayrıca seyahat planı ne demek?

Almanya dısında bir ya da bir kac ulkeye gideceksen o ulkelere gidis biletlerin donus biletin otel rezervasyonlarin vs vs @caagaataay

• quote:

Orijinalden alıntı: macroturk

benim hala cıkmadı aradım islem sureci de dediler mail attım yine aynı cevabı verdiler beklemeyi biraktim rotamı degistirdim :) daha oncesinde 4 almanya dan 1 italya dan schengenlerim var hicbirinde bu sorunu yasamadim neyi inceliyorlar bu kadar anlamadim @ssk-17
    daha önce almış oldugunuz schengen ülkesine ilk o ülkeye giriş yaptınızmı,veya schengenler aldınız o schengenler suresınce o ülkelere gittiniz mi? bunlar çok önemli normalde o kadar uzamaması lazım
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.