İş bankasına olan kredi kartı borcum (1200 YTL) dolayısı ile idari takibe uğradım.Borcumu taksitlendirdim ve 600 peşin 200X3 olarak ödeme planı yapıldı.600 peşin ödedikten sonra ilk taksitte 600 daha ödeyip borcun hepsini kapattım.Yasal takip durumu olmadı yani.Şu anda kredi ihtiyacım var 2500 YTL kadar.
1-İdari takipe uğramakla yasal işlem başlatılması arasında kredi notu açısından ne tür farklar var?
2-Bankanın teftiş kurulundan kredi notunun düzeltilmesi talep edilebiliyor diye duymuştum,doğrumu?
3-Şube müdürünün insiyatif durumu nedir kredi kullanırken (2500 YTL kullanacağım dikkate alındığında,tanıdık şube müdürüde var )
4-Hangi bankaya başvurmamı önerirsiniz?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.
Kredi olaylarından bildigim kadariyla.. Yasal takip başlatılmıssa sanırım kredi alman zor.. Uğraştırırlar yani..
tanıdık banka müdürü varsa elini kolunu sallaya sallaya alırsın mrk etme; Türkiye burası
idari takipte kendi sistemlerinde yer alır,kredi verip vermemek kendi insiyatiflerine kalmış.ama yasal takibe düşmüş olsaydın alman imkansıza yakındı. tanıdık müdür varsa verebilir krediyi...
her ikisinde de bütün bankalar kendi sistemlerinde seni her şekilde görürler ister o banka olsun ister başka banka olsun sitemlerinde idari takipli olarak görünürsün O konumdan sonra seni kredi almak istediğin bankanın insiyatifinde olan bir durum ortaya çıkıyor yani isterlerse kredini kullandırı istemezlerse kullandırmazlar
kredi kartları onların ödeme durumları yasal veya idari işlemleri genel olarak tüm bankalarca izlenebiliyor.
kredi başvurusunda bunlar görülecek ona göre kredi verilecektir.
Banka kıllanıp vermeyebilir de yokya 600 liradan bişey olmaz zaten 3 taksit yapmış onu da ödemişsiniz gözüküyor burda diyecek ona göre istediğini yapacaktır.