Şimdi Ara

icralik olmak uzereyim ne yapmaliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar toplam 300 bin TL borc yuzunden icralik olmak uzereyim odemeler 2 ay gecikti. aylik taksitleri 30 bin lira , ana para 300 ama faizleri 600e yakin. farkli 3 bankaya borcum var. toplam taksitleri odedigim zaman 577 bin gibi bisey oluyor ama ana para 300 bin. maasimda dusuk oldugu icin maalesef ana parayi odeyemiyorum. taksitlerde yetmiyor. evim kira ustumde ev araba yok. standart esyalara sahibim. maasim 26 bin. ne gibi surecler yasayacagim tavsiye verir misiniz? borcum kesinlikle kumar degil, ailevi sebeblerden oturu. kari kizla yemedim de. ihtiyac amacli cekmistim zamaninda. yapilandirdim ama gene yetisemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Borcun kumarda karı kızda veya aile işide olabilir. O kısmı kimseyi bağlamaz kardeşim buna takılma. Soruna gelecek olursak Eğer üstüne ev araba hiç bir şey yoksa maaş haczi olur ama oraya giden süreçte zaten avukatlar sana ulaşır devamındaki süreçte maaşının 1/4i borcun bitene kadar haczedilir. Yani iş yeri ve iş yeri muhasebesi bu borç ve borcun varlığından haberdar olur.

• İşyerleri için bu denli borç da içinde özellikle para olan hususlarda tedirginlige yol acar. Misal cogu banka calısanın maasının 4 katından fazla borclandırmaz. Borclanını yakalarsa borç işten haklı çıkartma senebi olmasa da ile 2 dakka geç gelirsen savunma yazdırılır vs vs punduna uydurulup işten çıkartılır

Bu yuzden öncelikle aileni içinde bulundugun ortam sebebiyle bilgilendir. Dügün yaptıysan altınla araba aldıysan ailene arabayı satıp daha uygun birşey vs hakkında iletişim kur. Baktın hiçbir çare yok zaten faizi de anaparayı da ödeyemiyorsan üzerine de birşey yoksa ödeme. Zaten ödenmeyen borcu 1 2 yıl içinde banka tahsil edemeyecegini gorunce varlık yonetim şirketine devreder ve onlar borcunu indirip az faizle sana bunu odettirir. O zamana kadar bekle derim

Hocam üstünde maaş olmasa dediğin gibi olur. Ama üstünde maaş var. Bu yüzden maaşına haciz gelir.

1/4 unu haczedip sonsuza dek tahsil edememek bankanın isine gelmez. Birden fazla banka varmıs once biri havizle tahsil eder diger 2 si sıraya geçer. Sırada beklemek bankanın isine gelmez hızlıca ilk banka haricindekiler arar ve odeyemem cevabı alınca varlık sirketine devreder. Diger borclar ucuza bol taksitle rahatca ödenir

Varlık şirketine geçtikten sonra borç çok yükseliyor diye biliyorum malum şirket kar elde etmek için alıyor bunu karşılığında bir bedel ödüyor. Bazı insanlar çok daha uygun bunlara ödediğini söylüyor ama ben bire birde görmedim. Bide bu dediğin süreç bilidğim kadarıyla birkaç ayda değilde ancak 3 5 yılda olacak bişey sanıyorum.

Bankalar kredi verdiklerinde belirli bir zorunlu karşılıgı merkez bankasına ayırırlar. Ve tahsil edilemiyorsa borc, bari karşılıgımızı geri alalım derler ve dosyayı kapatıp cuzi bir fiyata varlık şirketine satarlar. Sonucta hiç tahsil edilemeyecek borc yerine en azından merkez bankası karşılıgıyla beraber yarısını kurtarırlar.

varlık şirketi 1/3 fiyatına almış oldugu borcu önce şu kadar borcunuz var diyerek sizi bi yoklar. Ama zaten borc dedikleri şeyin yarını alsa bile varlık şirketi kardadır. İyi bir pazarlıkla borcu yarıya indirirsiniz güzel bir taksitlendirme ile de. Varlık şirketine yavas yavas odersiniz.

bu olana kadar zaten seçtiğiniz bir bankanın borcu maasınızdan hacizle alınır. Ama zaten amaç diğer borcları varlık şirketlerine devrettirmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 17 Ekim 2025; 15:8:8 >
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Çok güzel anlatmışsın hocam teşekkürler

Önce eşine iş buldu ardından motor satın alıp kuryelik yapmaya başladı.

Şimdi durumu düzeltmiş olacak kazandığı paralarla internetten alış veriş yapmaya başladı...

bu sartlarda beni neler bekliyor hocam. icralik iken arayanlar, eve surekli gelip gidenler olacak mi? bide mal beyaninda bulunmak gerekiyomus yoksa hapis diyolar 3 ay. onu nasil yapacagiz. bide maas haczi ile kac ayda biter bu borc? ilk siradaki bankaya 150 bin borcum var. maasim suan 26

Bakın icralıklara veya borclulara hapis cezası yok. Amavarlık sirketiyle anlasırsanız birşeyler imzalarsanız ve özemezseniz o zaman hapis yatarsınız. Yine de bir avukata danızmanızı tavsıye ederim ama normal banka süreçleri için çok karamsar olmaya gerek yok. Maaş varsa maaşa haciz konur

sagol hocam ilk defa basima geldi. ilk defa icralik olucam. annemle beraber yasiyorum. annem cok fazla panik yapiyor herseyimizi alip goturcekler ele gune rezil olcaz diye. bende sadece maas gider baska bisey olmaz diyorum ama hala daha inanmiyor. bana olmayan parayla borcumu odetmeye calisiyor.

bide bisey sorucam hocam. icra memurlari eve 1 kere mi geliyor yoksa devamli belli araliklarla gelip kontrol ediyolar mi? evimde birkac tane koleksiyonluk arabalar var diecast modeller. onlar gider mi?

Maaşın olmasa eve gelirler maaş barsa kimse eve gelmekle ugrasmaz yok 2 buzdolabı barsa birini alıyor yok 2 tv varsa birini alıyor. Tv3 bin buzdolabı 2. Elde 10 bin falan. Fiyatlarla kimse ugrasmaz. Maas 25 binse 1/4 u 6 bin aylıktan cekerler geçerler

tek oyle olsun hocam. insallah bu sureci sikintisiz ve hizli bi sekilde atlatiriz. benim borcumdan dolayi annemin malina ey koyulmaz demi?

bide borclari odemek icin akrabalari sagi solu aramazlar insallah

• sadece mal varlığına tedbiri haciz koyarlar gelip haczedemezler evindeki eşyaları haczedemezler maaş haczi genelde uygulanmıyor fakat bu durum ileride karşına çıkabilir kredi falan çekmen gerekebilir bunların dışında kafana takıp kendi kendini yer bitirirsin imkanın varsa farklı mesleklere atıl derim şu an en iyisi inşaat sektörü sonuç olarak hiç bişey olmaz hayatına bu şekildede devam edebilirsin

Not=sakın icra dairesine gidip imza atma
    Avukatlar sana saksafon çekip ikna etmeye çalışacaklar

2'ci not=borcunu tahsil edemezlerse fona devrederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makak maymunu -- 17 Ekim 2025; 22:7:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makak maymunu kullanıcısına yanıt

evet hocam baska yerlerden de duymustum. kesinlikle hicbir yere imza atmiyacam. borcumu odemek icin ugrasicam gerek taksitlerle gerek bulabilirsem pesin. ama icralik olacaz artik yapacak bisey yok saglik olsun.

tek uzuldugum ustume araba alip motor alip suremeyecegim, kendimi de tamir parasi olmayacak diye teselli ediyorum artik :)

ana para 300 bin hocam. aile evini duzluge cikarmak icin, istanbula askere gitmistim orda harcadim cunku aileden para gelmiyodu. arabaya harcadim biraz, bide keyfi tatil harcamalarimda oldu (50 bin gibi) sonra bu durumdayiz iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makak maymunu -- 17 Ekim 2025; 23:2:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.