Şimdi Ara

icra katibi zabıt katibi mübaşirlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizce hangisi? şcra katibi ve mübaşirliğe başvurmayı düşünüyorum. hangisi önceliğim olmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 31 Ocak 2020; 11:16:22 >



  • Hocam icra ile zabıt katipliğine aynı anda başvuru yapabiliyor muyuz? Daha öncesinde böyle bir şey yoktu iptal ediliyordu eğer başvurursan ikiside.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @UCL özel mesaj gönderemiyorum kardeşim. temelim vardı evet. ama kpss için de konu anlatımlı kitap ve denemeler almıştım. ygs lys den tecrübem de vardı o açıdan biraz da kpss nin üzerine düşünce oldu. bu da konum:https://forum.donanimhaber.com/2018-kpss-onlisans-gunlugu--132294525

    @Norveckırfaresi evet yapılıyor.
  • Zabıt kâtibi olarak, çalışacağın yere, ortama göre avantajlar ve dezavantajlar farkediyor, ben net şekilde zabıt kâtibi ol desem, çalışacağın ortamdaki insanlar insan değilse, yarın bana sövebilirsin, mübaşirlikte de durum aynı, icra kâtipliği yoğun ve tempolu bir iş, insanlarla iç içesin, ona göre değerlendirebilirsin, ben terör mahkemesindeyim, insan görmüyorum, hayır gelse de görmüyorum dosyalardan :D
  • Dwarwendwarfy kullanıcısına yanıt
    eyv hocam yorum için. zabıtı eledim mübaşirliğe başvurdum. icra ve cte katipliğiyle birlikte 3 üne başvurdum. bakalım klavye sınavlarından geçip mülakata kalabilirsem tekrar değerlendireceğim 3ü arasından. orta büyüklükte bi büyükşehir için soruyorum. icra katibi herkes yoğun olur diypr ama küçük şehirlerde de olur mu acaba? mübaşirlikle ikisi arasında hangisi önceliğim olmalı diye karasız kaldım. cte katipliği en altta olacak muhtemelen.
  • İcra kâtipliği, nasıl desem, Mersin ilinde 8 adet icra dairesi var, her birinde binlerce dosya, ne zaman önünden geçsem içeriler tıklım tıkış, çalışma konusuna takılma, iş her yerde iş, yoğun, Türkiye gibi bir yerde adalet bakanlığının boş kalması imkansız gibi bir şey, ama dediğim gibi ortam önemli, icra dairelerinin avukatı, hacizlisi, alacaklısı o kadar çok gidip geliyor ki, taksim meydanı gibi, mübaşirlikte de zor yönler var tabi ki, benim gibi iletişimden yoksun bir insan için icra kâtipliği korkutucu görünüyor, keza mübaşirlikte öyle, onda da insanlarla içli dışlısın (her ne kadar icra kâtibi kadar olmasa da)... cte kâtipliği hakkında bilgim yok, ctelerin infaz bölümlerindeki arkadaşlarla muhattap oluyoruz sadece, gidip görmedim, iş dışında da görüşmemiz olmadığı için bilgim yok. Hangisi hayırlısıysa hakkınızda o olsun, inşallah kazanırsınız, kazandığınızda bana özelden yazın, kâtip olursanız bilgi paylaşımında bulunuruz, yardımcı olurum.




  • Dwarwendwarfy kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam. hesap onaylı değil o yüzden dm atamıyorum ama burdan alıntılayarak sonucu yazarım olumlu olursa. atanamazsak da kısmet yapacak bi şey yok. mübaşirlik iyi görünüyor evt belki icraya göre de daha az yoğundur ama bayağı az kişi alınıyor alınır mıyım bilemem. artık hayırlısı.
    bi de hocam güvenlik soruşturma formunda 18 yaşından büyük kardeşlerimizi yazarken bir tanesinin tam adresini bilmiyorum sadece il ilçe tel tc no sunu yazsam olur mu? illa sokak kapı noya kadar yazmalı mıyım.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    2012de girdim, o zaman ayrıntılı bilgi yani kardeşlerin ayrıntılı bilgisini yazdığımı hatırlamıyorum, sonradan eklenmiş olabilir, ama sen adresi vermene gerek olduğunu sanmıyorum, TC ile her şeyimiz kayıt altında, hatta sadece senin TC ile bile herşeyi görebilirler, ama bilemedim istersen komisyonu arayıp bilgi alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dwarwendwarfy kullanıcısına yanıt
    eyv hocam sağolun en iyisi aramak sanırım
  • Ysk katipligi icin yorum alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbirini önermem. :) YSK iyidir ama o bir nebze olabilir. Diğer hepsinde girdiğine bin pişman olursun.
  • Kardeşim hiç birini önermiyorum ama ülkenin hali ortada yani saçma sapan işler yapıp asgari ücretle çalışacağına bunlardan birine gir.
    Hiç icra dairesine gittin mi bilmiyorum acayip bir curcuna vardır avukatlar girer çıkar her taraf dosyadır ve bir telaş vardır. Zaten haciz falan benim yapabileceğim bir şey değil yine de sen bilirsin.
    Mübaşirlik dediğin iş Mahkemedeki bütün dosyalardan sorumludur dosyaları hakimin odasına duruşma salonuna götürür getirir posta listelerini zarfları ptt ye götürür falan. Ve klavye sınavı ile alınmadığı için yüksek kpss lazım.
    Zabıt katipliği ise bir nebze daha tercih edilebilir. Adalet Bakanlığının 2 ayrı yargılama usulü vardır. 1.si Adli yargı 2.si İdari yargı
    Adli yargıda iş çok daha yoğundur illallah edip istifa edenler tanıyorum (bulunduğun birime göre değişkendir çok rahat olan da var)
    İdari yargıda sorgu tutuklama duruşma falan yoktur işler yazılı yargılama usulüne göre yürür dolayısıyla daha rahattır kontenjanı azdır sadece büyük illerde alımı vardır girmesi daha zordur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.