Bildirim
Icloud sorunu olduğunda fatura ile nasıl çözüm oluyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bunu bende merak ediyorum mantıken fatura ile kimliğinin uyuşması lazım ama işleyiş öylemi bilmiyorum. Şimdi cihaz çalıntıysa adam belki faturayla beraber çaldı o zaman cihazı çatır çatır açtırır. Yada diyelim adam iphonu sattı faturayı vermedi o zaman polise gider faturası bende bu telefonumu çaldı diyip geri alır. Bu işden bişey anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam forumda çok konu dönmeye başladı. Ben de merak ettim böyle bir olay yaşanırsa nasıl çözülebilecek diye..
Faturasız bi iphone kullanıyorum en çok çekindiğim olay bu gerçi bir kaç kez şifremi unuttuğumda mail adresim ile değiştirmiştim şifreyi.
Şimdi şöyle oluyor cihazda icloud kilidi varsa (iPhone u bul) ve şifre unutulmuşsa apple bunu fatura ibraz edildiği zaman açıyor fakat apple sisteminde cihazın aktif edildiği tarih ve faturayı karşılaştırıyor yani çalıntı bir cihaza çakma fatura ile cihazın açılması söz konusu olmuyor orijinal faturalı ibrazı gerekli, dediğiniz diğer durumlar içinde faturasız telefon almamak lazım lakin kötü niyetli bir kimse sizi sonradan şikayet edebilir cihazı geri alabilir. Ata sözü gibi eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.
Geçen hafta bi tanıdığın iphone için aradım. Kendi numaram ve epostamı verdim, fatura isimi farklı. Mail attılar ve benden fatura resim istediler, aynı mail adresine çekip gönderdim. 2 gün sonra mail geldi tel kilidi açıldı.
Hemen açılmaz 2-3 gün sonra. Fatura isimi ile arayan aynı kişi olmasına gerek yok. Tel açıldıktan sonra sizden unuttuğunuz kullanıcı adı şifre soracak, yoksay deyip açın, sonrada dfu yapın birdaha sormaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Eylül 2016; 23:58:14 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani sadece fatura ibrazı yeterli oluyor değil mi hocam
Anladım, lakin ya cihazı faturayla çalarlarsa...
İlginç.
Teşekkürler.
Evet hocam yeterli. Şayet çalıntı ihbarı var ise, açmazlar. Çalıntı ihbarı var ise aldığınız yer fatura nusası verir yanlış bilmiyorsam 5 yıl saklamaları gerekli.
Çalıntı ise zaten yasal süreç başlamış demektir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- iphone kapalıyken alarm çalar mı
- iphone 15 pro max imei atma
- google play oyunlar hesabını ios"a aktarma
- imei numarasından yer tespiti programı
- iphone tek sim çift sim farkı
- iphone se 2024
- yurtdışından gelen telefon pasaportsuz nasıl açılır
- iphone dinamik ada ayarları
- iphone 16 batarya kaç mah
- format nasıl atılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X