Şimdi Ara

İçki uzmanlarına bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mide tamamen boşken sağlam içme sonucu kıvranıp kalmamak için ne yapmak gerekir içmeden önce? 1 kaşık zeytinyağı içmeyi düşünüyorum bi yerde böyle bir tavsiye görmüştüm sanırım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkolden Önce Zeytinyağı İçmenin Faydaları

Alkol tüketmeden önce zeytinyağı içmenin çeşitli faydaları olduğu düşünülmektedir. İşte bazı potansiyel faydaları:

• Mideyi koruyabilir: Zeytinyağı mideyi kaplayarak alkolün mide asidine maruz kalmasını azaltabilir. Bu, mide rahatsızlığı ve ülser oluşum riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Alkol emilimini yavaşlatabilir: Zeytinyağı, alkolün mideden kan dolaşımına emilimini yavaşlatabilir. Bu, kan alkol seviyelerinin daha kademeli olarak yükselmesine ve sarhoşluk belirtilerinin gecikmesine neden olabilir.
    • Kan basıncını düşürebilir: Zeytinyağı, zeytinlerde bulunan polifenoller sayesinde kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Alkol tüketimi kan basıncını yükseltebileceğinden, zeytinyağı kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Rakıdan Önce Zeytinyağı İçmek

Özellikle rakı gibi sert alkollü içecekleri tüketmeden önce zeytinyağı içmek yaygın bir uygulamadır. Rakı, yüksek alkol oranı nedeniyle mide rahatsızlığına neden olabilir. Zeytinyağı, rakının mideye verdiği zararı azaltmaya yardımcı olabilir.

Önemli Not:

Alkol almadan önce zeytinyağı içmenin faydaları bilimsel olarak tam olarak kanıtlanmamıştır. Bununla birlikte, bazı kişilerin bu uygulamadan fayda gördüğü düşünülmektedir. Alkol alımıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen bir sağlık uzmanına danışın.

Sonuç:

Alkol almadan önce zeytinyağı içmek, mideyi koruma, alkol emilimini yavaşlatma ve kan basıncını düşürme gibi potansiyel faydaları olan bir uygulamadır. Özellikle sert alkollü içecekler tüketirken zeytinyağı içmek, mide rahatsızlığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden yemek yemeden alkol almayı düşünüyorsun ?
  • O kadar zeytinyağı çoğu kişinin midesini bulandırır. Tavsiyem miden boşken içme. İçmenin de bir adabı var. İçmeden önce birşeyler atıştırmak o kadar da zor değil
  • Yemek yemeden alkol alma bu 1. Alkolu mundar etme bu 2 limonsuyu yada limonlu kahve ic bu 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feyzullah05

Yemek yemeden alkol alma bu 1. Alkolu mundar etme bu 2 limonsuyu yada limonlu kahve ic bu 3

aynen
    yemek yemeden alkolü bırak nargile bile içme çok kötü oluyor
  • BEn bir kere aç karna soğuk muzlu sütü fondip yapmıştım
    içtiğim anda miğdeme kıramp girmişti hayatımda daha önce hiç öyle bir acı hissetmemiştim
  • Yemek yiyecek durumda değilim, ağzıma ekmek bile koysam yutamıyorum yutsam bile midemi o kadar bulandırıyor saatlerce sürekli kusma hissi oluyor ve midem bulanıyor.

Midem bulanırken de bişeyler içemem. Var mı tavsiyesi olan? Alkole dayanıklı bünyem var sorun alkolun yan etkileri değil, gidip kusmam yani. Beklediğim şeyler alkolun etkisini azaltacak şeyler değil, limonsuyu kahve gibi. Yaşadığım sorun midemin içimde resmen takla atması, ağrıması gibi mide zarının zorlandığının göstergesi olan şeyler. Baş dönmesi filan değil yanlış anlamışsınız.

Soru mideyi delmeyi engelleyebilir miyiz şeklinde değiştirilebilir aslında. O yüzden zeytinyağı iyi olabilir diye düşündüm sonuçta mideyi zar şeklinde sarıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • miden bu kadar kötüyken alkol almayı düşünüyorsun Allah akıl fikir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayberk.

miden bu kadar kötüyken alkol almayı düşünüyorsun Allah akıl fikir versin.

Mesajı anlamamışsın bile, benimki normal insan midesi, kim aç karnına içse aynı reaksiyonu görür. Akıl fikire de gerek yok, bu konuyu mideyi zorlamamanın yolu var mıdır diye açmışım. Anladın? Yardım etmeyecek gelip köstek olmasın.
  • zeytinyağı iyidir. zeytinyagının içine baharatlardan koy (pul biber kekik) kızarmış ekmek banarak ye bide yanında peynir + rakı miden falan bulanmaz ölümüne gideri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: sMaa

zeytinyağı iyidir. zeytinyagının içine baharatlardan koy (pul biber kekik) kızarmış ekmek banarak ye bide yanında peynir + rakı miden falan bulanmaz ölümüne gideri var

Rakı çok koku yaptığından hiç içmem. Viski veya vodka takılıyorum. Ağzıma 2 lokma ekmek atıp bi çay kaşığı kadar zeytinyağı içtikten sonra başlayım o zaman. Sonucu burada paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: sMaa

zeytinyağı iyidir. zeytinyagının içine baharatlardan koy (pul biber kekik) kızarmış ekmek banarak ye bide yanında peynir + rakı miden falan bulanmaz ölümüne gideri var

Rakı çok koku yaptığından hiç içmem. Viski veya vodka takılıyorum. Ağzıma 2 lokma ekmek atıp bi çay kaşığı kadar zeytinyağı içtikten sonra başlayım o zaman. Sonucu burada paylaşırım.

eger gene miden bulanırsa burnundan nefes alma azından nefes almaya çalış

• 1. Mide bos iken icki icilmez.
    2. Simdi bir raki sofrasi kur ve mezelerini hazirla, ilk dubleyi tek seferde bitir 2. Ve 3. Bardagi yavas yavas ic. Bu da benden sana bir taktik.
  • Rakı kokusunun üstüne deodarant falan sıksak örter mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemolicK -- 24 Kasım 2011; 1:37:02 >
  • Bir kere bünye ile alakalı bu, onu iç bunu ye değil olay, bünye kaldırmıyorsa ve limiti de aştıysan kusarsın yada kusmaktan beter dolarısın ortalıkta. Aç kalmamaya ve tıkabasa yememeye dikkat et gerisi bünye ve içtiğin miktara kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SemolicK

Rakı kokusunun üstüne deodarant falan sıksak örter mi?

Sanmiyorum. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Yemek yiyecek durumda değilim, ağzıma ekmek bile koysam yutamıyorum yutsam bile midemi o kadar bulandırıyor saatlerce sürekli kusma hissi oluyor ve midem bulanıyor.

Midem bulanırken de bişeyler içemem. Var mı tavsiyesi olan? Alkole dayanıklı bünyem var sorun alkolun yan etkileri değil, gidip kusmam yani. Beklediğim şeyler alkolun etkisini azaltacak şeyler değil, limonsuyu kahve gibi. Yaşadığım sorun midemin içimde resmen takla atması, ağrıması gibi mide zarının zorlandığının göstergesi olan şeyler. Baş dönmesi filan değil yanlış anlamışsınız.

Soru mideyi delmeyi engelleyebilir miyiz şeklinde değiştirilebilir aslında. O yüzden zeytinyağı iyi olabilir diye düşündüm sonuçta mideyi zar şeklinde sarıyor.

Bence miden rahatsiz ise duzelene kadar alkol alma.
    Daha kotu sonyclar olusabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

Bir kere bünye ile alakalı bu, onu iç bunu ye değil olay, bünye kaldırmıyorsa ve limiti de aştıysan kusarsın yada kusmaktan beter dolarısın ortalıkta. Aç kalmamaya ve tıkabasa yememeye dikkat et gerisi bünye ve içtiğin miktara kalmış...

Limitimi biliyorum ya. Normalde gece boyunca 5-6 saatlik süre boyunca 75lik vodkayı bitiririm hiçbişey olmaz ertesi gün sadece başım ağrır. Dün 40cl içtim sınıra yaklaştığımı hissettim içmeyi bıraktım. Hoş limitime yaklaşmama gerek yok. Sadece uyuyabilmek için içiyorum. Kafa hafiften güzel olsun yeter

@ryan problem midem değil. tamamen psikolojik.

Ayrıca rakı kokusu mideden geldiği için deoderant filan işe yaramaz. Rakı uzmanı değilim ama vodka viski şarap tekila gibi içkilerde önce yemek yiyin ondan sonra nescafe 3ü1aradayı toz şeklinde YİYİN. Ağza da naneli sakız atın çok yaklaşmayan alkol kokusu almaz.

• İstediğini iç, sonra ayran iç.
  • Ben içeceğim zaman yemekten en az 3 saat sonra içerim. Yani mide boşken. Hem bu sayede az miktarla çok kafa, hem de mideyi bozma riskini azaltırım. Ha şu da var. Çok fazla içmem. Mesela 2 ya da 3 bira. Bir şişe şarap, 2-3 tek rakı gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.