Şimdi Ara

içki kötüdür konuları ve ülke gerçekleri (tepkimizin sebebi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
5.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

Siz kendi içkinizin yasaklanmasına kızıyorsunuz ama kiminin başörtüsünün yasaklanmasına hiçbirşey demiyorsunuz.Sonra da özgürlük özgürlük diye bağırıyorsunuz.Çok tutarsızsınız

Baş örtüsü nerede yasaklanmış. Caddede, sokakta, cafede, parkta, meydanda isteyen istediği gibi baş örtüsü takıp gezebilir. Üniversitelere baş örtüsü ile girilmesi yasak ama üniversitede içki satılması ve içki sokulması da yasak zaten.

Bravo gerçekten.Bağlantı süperrrr

• Ben başörtüsüne karşı biri değilim. Herkes özgür olmalı. İsteyen mini etek giyer isteyen türban takar.Ama açık giyinmeninde kapanmanında sınırları olmalı. Üniversiteye bikiniylede gelinmez kara çarşaflada. Türbanda yasaklanamaz alkolde. Zararlıysa bana zararlı. Sanane be adam .
  • İçki hakkında yapılmış araştırmalar. Bu raştırmaları yapanlar MÜSLÜMAN DEĞİL. İşte faydaları:

''...Bir duble bira ya da 60 cm3 viski ya da rakı alanlarda yarım saat araba kullanamayacak kadar denge kusuru olmaktadır. Fazla alkol gözde kararmaya neden olmakta, dikkat, düşünme ve karar gücünü bozmaktadır.

Bunun yanısıra alkollü olarak araba kullanmak, şiddeti, antisosyal davranışı, öfkeyi, paranoid duyguları, ölüm ya da öldürme isteğini de beraberinde getirebilmektedir. Özetle, alkollü olarak araba kullanma ile yollarda meydana gelen ölümler arasında sıkı bir ilişki vardır. (Akt. Huxley ve Chesterton, 1971).

Henderson’a (1987) göre, alkollü sürücüler yüzünden her yirmi dakikada bir ölümcül kazalar olmaktadır (Akt. Little ve Clontz, 1994).

Alkollü araba kullanan sürücüler ölümcül olsun veya olmasın trafik kazalarının önemli bir kısmından sorumludurlar (Little ve Clontz, 1994).

Selzer ve Vinokur’un (1974) yaptığı araştırmada da problemli gençlerin alkol alma ve tehlikeli biçimde araba kullanma eğiliminde oldukları görülmüştür.

Basch, Di Cicco ve Malfetti’e (1989) göre, gençlerin alkollüyken de araç kullanmalarına yol açan faktörler şunlardır: 1) Bireyin alkollüyken, sarhoş olduğunun farkında olmaması 2) Alkolün etkisini tahmin edememesi 3) Alkollüyken de güvenli bir şekilde araba kullanılabilir gibi savunma mekanizmalarını kullanması. 4) Gençler arasında alkollü araç kullanmanın eğlence, özgürlük, yaşıtları tarafından kabul edilme gibi olumlu etkileri olduğu yolunda yaygın bir inancın bulunmasıdır. Bu faktörler yollardaki tehlikenin artmasına, trafik ihlallerine, ölümlere, yaralanmalara v.b. neden olmaktadır.

Türkiye’de alkollü içki etkisinde araç kullanmak suçtur. Buna karşın ülkemizde alkollü içki etkisinde araç kullanılması sanıldığından daha yaygındır. Hemen hiç kimse gittiği bir lokantada, bir arkadaş evinde içki içtiği için arabasını kullanmaktan vazgeçmemektedir.

KAYNAK:
    http://64.233.183.104/search?q=cache:buRsXlIU9DAJ:www.cellotin.com/forum/egitim/trafik_kazalari_ve_nedenleri-t1194.0.html+y%C4%B1llara+g%C3%B6re+alkoll%C3%BC+s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC+kazalar%C4%B1&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr

• quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

Siz kendi içkinizin yasaklanmasına kızıyorsunuz ama kiminin başörtüsünün yasaklanmasına hiçbirşey demiyorsunuz.Sonra da özgürlük özgürlük diye bağırıyorsunuz.Çok tutarsızsınız

Sayın @lperen eğer başörtüsü konusunda ki tartışmaları takip etmiş olsaydınız herkesin başörtüsü konusunda ki görüşü hakkına bilginiz olurdu. Lütfen genelleme yapmayın.

Saat 9 dan sonra sokağa çıkma yasağıda koyalım. Huzur ve istihdam adına, daha güzel olur. Hem gece havası zararlıdır, sabah havası temizdir güzeldir. İnsanların sağlıklarını zorla korumak istiyoruz çünkü. Evet bunuda yapalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Baş örtüsü nerede yasaklanmış. Caddede, sokakta, cafede, parkta, meydanda isteyen istediği gibi baş örtüsü takıp gezebilir. Üniversitelere baş örtüsü ile girilmesi yasak ama üniversitede içki satılması ve içki sokulması da yasak zaten.

üniversitede başörütüsü yasağı ile içki yasağı bir mi ?

Neye göre bir mi?
  • Yahu ne kadar suyunu çıkartmışsınız muhabbetin . İçki kötü bişeydir ama insanoğlu 'kötü' çok şey yapar . Bence buda onlardan biridir yapılmasa iyi olur . Ama yapana da yapma diyemezsin her yaptığı 'kötü' şeyi de engelleyemezsin ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Alkole gösterilen bu tepkinin bir kısmının belki ondan daha tehlikeli ve yıkıcı olan hırsızlık, iki yüzlülük, adam kayırmacılık, para şehveti gibi en temel ahlaksızlık ve çürüme kalemlerine gösterilmesini dilerdim.

Ülkede artan ilkesizlik ahlaksızlık kamplaşma ve fitne bolluğu bu anti-alkol hareketinin samimiyetini de sorgulatıyor. Ve ben bu göstermelik hassasiyetin bir çeşit vitrin olduğunu düşünüyorum.

Alkole bu tepkiyi gösterenler zaten yukarda saydıklarını oluşturuyor Biz "Yavaş yavaş" diye diye şaka maka işi iyice ilerlettiler. İnternet zaten istedikleri duruma gelmiş durumda. Neyseki iktidarda olmalarına rağmen "kurtarılmış bölge" diye nitelendirdikleri, dinci kesimin ağırlıklı oturduğu, tekel bayii olanların falan dayak yediği yerler çok az sayıda. Hala dinciler azınlıkta, hala örümcek kafaları yüzünden toplumdan dışlanmaya, alay konusu olmaya devam ediyorlar. Sözüm dincilere tüm inananlara değil yanlış anlaşılmasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Alkole bu tepkiyi gösterenler zaten yukarda saydıklarını oluşturuyor Biz "Yavaş yavaş" diye diye şaka maka işi iyice ilerlettiler. İnternet zaten istedikleri duruma gelmiş durumda. Neyseki iktidarda olmalarına rağmen "kurtarılmış bölge" diye nitelendirdikleri, dinci kesimin ağırlıklı oturduğu, tekel bayii olanların falan dayak yediği yerler çok az sayıda. Hala dinciler azınlıkta, hala örümcek kafaları yüzünden toplumdan dışlanmaya, alay konusu olmaya devam ediyorlar. Sözüm dincilere tüm inananlara değil yanlış anlaşılmasın.

evet hocam, ülkede çok temiz kalpli bir gençlik var. Müslüman olsa da, ülkenin bir arabistan yahut iran olmasına müsade etmeyecek.

• Uyuştur, alıştır.

Çok şeye alıştırıldık son yıllarda.

Daha nelere alıştılacağız.
    Şu başartüsü Anayasa mahkemesinden dönmese idi , yakın zamanda başı açıklara acayip bakacaktık.
    Dinci, Fetullahçı kadrolaşma tam olarak gerçekleştiğinde hayal bile etmediğimiz uygulamaları o zaman göreceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stnts

Uyuştur, alıştır.

Şu başartüsü Anayasa mahkemesinden dönmese idi , yakın zamanda başı açıklara acayip bakacaktık.
    Dinci, Fetullahçı kadrolaşma tam olarak gerçekleştiğinde hayal bile etmediğimiz uygulamaları o zaman göreceğiz.

bu durumda çözümünüz içki yasaklarına mani olmak mı ?

biraz alkolü az tüketin de beyinleriniz fazla çalışsın ...

şikayet edeceğiniz yerde çözüm üretin, çalışın ...

bu da alkol tüketerek, beyni uyuşturarak olmaz ki ...

aslında sizin gibi tüketenlere günde bir şişe rakı içirmek lazım ... için de sızın diye ... (şaka şaka)

ne acayip duruma düştüğünüzün farkında mısınız ?

dört elle zinaya ceza uygulamasına karşı çıkarsınız !!!

içkiye yasak uygulamasına karşı çıkarsınız !!!

bu ülkede başka bir mesele yok mu ? yoksa sadece bunlardan mı anlarsınız ?

sanki sadece içki içer bir de zina mı yaparsınız !!!

• ayrıca;

bilimsel olarak içkinin zararları ortaya konmuşken, içkili insanların trafikte onlarca insanı öldürdüğü belli iken neden dört elle içki - içki diye tutturuyorsunuz ?

içki aklı, beyni uyuştururur.
  • sizin gibi düşünmeyenler bütün belediyeleri aldı ...

iktidar koltuklarına 6 yıldır oturmakta ve gidecek gibi görünmemektedirler ...

sizin gibi düşünenler de içkimize dokunmayın da ne yaparsanız yapın havasındasınız ...

laikliği orduya havale etmişsiniz ...

çalışmak yok, halkın derdini dinlemek yok, halk size neden oy vermiyor diye düşünmek yok, ülkenin problemleri ile ilgilenmek yok, iktidara alternatif olmak yok, iktidarın hatalarını inandırıcı muhalefet yok ... yok ... yok ...

varsa yoksa içki ...

ne kolay iş ya ...

ben iktidar olsa bütün muhaliflerimi her gün bir şişe rakı gönderirim ...

hergün içsinler diye ...

için için güzelleşin ... başkaları da bütün belediyeleri, bütün kamu kurumlarını alsınlar ...

bakalım içkiden ayılınca ne yapacaksınız !!!

başka derdiniz mi yok sizin !!!

• quote:

quote:

Uyuştur, alıştır.

bu durumda çözümünüz içki yasaklarına mani olmak mı ?

biraz alkolü az tüketin de beyinleriniz fazla çalışsın ...

şikayet edeceğiniz yerde çözüm üretin, çalışın ...

bu da alkol tüketerek, beyni uyuşturarak olmaz ki ...

aslında sizin gibi tüketenlere günde bir şişe rakı içirmek lazım ... için de sızın diye ... (şaka şaka)

ne acayip duruma düştüğünüzün farkında mısınız ?

dört elle zinaya ceza uygulamasına karşı çıkarsınız !!!

içkiye yasak uygulamasına karşı çıkarsınız !!!

bu ülkede başka bir mesele yok mu ? yoksa sadece bunlardan mı anlarsınız ?

sanki sadece içki içer bir de zina mı yaparsınız !!!

Cidden acıdım sana. Bu ülkede bunları gündeme getiren sahibin olan parti zaten biz değil. Evet biz içer içer zina yaparız. Sizin zihniyetinizdekiler gibi bıyıklara badem sürüp ne idüğü belirsiz tarikatlara, kursalara adamlara gitmeyiz. Yine biz yaptığımızın zina olduğunu kabul etmez özgürce yaparız. Sizin zihniyetinizdekilerin bacıları şeyhe komple muamele yapar, günah diyede Allahı salak yerine koyup günlük imam nikahı yaparlar. Dikkat ediyorumda cinselliğe karşı olmakta içten içe büyük bi abazalıktan kaynaklanıyor. O yüzden aynı zihniyettekilerin çoğundan normal bir kesimden daha fazla sapık, i..ne, pu.t çıkmakta.

• quote:

Cidden acıdım sana. ...

ne bana acıyorsun ...

kendine acı ...

nitekim isnat ettiklerini ne ben, ne de bir tanıdığım yapmakta ...

siz bilgi ile değil hayalle yaşadığınız için sizin gibi düşünmeyenleri yukarıda ifade ettiğiniz gibi zannediyorsunuz, sonra ellerinizden imkanlar gidince veryansın ediyorsunuz ...

nerde bizim içki hakkımız ... nerde bizim zina hakkımız ...

oturun da ülke gerçekleri ile ilgilenin, çalışın, rakipleriniz çok çalışıyor, siz de ülkeye bir katkı sağlayın ...

millet de sizin gibi düşünenleri sevsin de iktidar yapsın ...

kötü mü söylüyorum, yanlış mı söylüyorum ... çalışın diyorum ...

yani size her gün birilerini kömür verdikleri gibi size de rakı gönderseler ülke günlük gülistanlık olacak ... onlar iktidar siz muhalefette gül gibi geçinip gideceksiniz !!!

ne ala ...

• quote:

quote:

Cidden acıdım sana. ...

ne bana acıyorsun ...

kendine acı ...

nitekim isnat ettiklerini ne ben, ne de bir tanıdığım yapmakta ...

siz bilgi ile değil hayalle yaşadığınız için sizin gibi düşünmeyenleri yukarıda ifade ettiğiniz gibi zannediyorsunuz, sonra ellerinizden imkanlar gidince veryansın ediyorsunuz ...

nerde bizim içki hakkımız ... nerde bizim zina hakkımız ...

oturun da ülke gerçekleri ile ilgilenin, çalışın, rakipleriniz çok çalışıyor, siz de ülkeye bir katkı sağlayın ...

millet de sizin gibi düşünenleri sevsin de iktidar yapsın ...

kötü mü söylüyorum, yanlış mı söylüyorum ... çalışın diyorum ...

yani size her gün birilerini kömür verdikleri gibi size de rakı gönderseler ülke günlük gülistanlık olacak ... onlar iktidar siz muhalefette gül gibi geçinip gideceksiniz !!!

ne ala ...

İçki, sigara zina vs. çok büyük hükümet meselesi mi oluyor.
    Ki Hükümet bunlarla uğraşıyor.
    Atatürk'te hergün bi ufak götürüyodu.
    Ama bu onun büyüklüğüne bi zarar mı verdi.
    İçen içer...
    Herkesin takıntısı, dogmaları yok sizin gibi,
    Asıl tehlikeli olan dinci zihniyettir.

Başörtüsüne özgürlük nasıl bir kavramdır. Kadınları örtünmeye zorlayacaksın bunun adı özgürlük olacak???

• benim şahsi fikrim ; üniversitelerde ve kamu kurumlarında başörtüsünün serbest olması..

ama ülkemizde dinci kör cahil çok insan var ve eğer başörtüsü heryerde serbest olursa bu aşırı dinci yobaz kesim yüz bulup insanlara kendi görüş ve davranışlarda bulunması konusunda zorlayacak..

ramazanda oruç tutmayan adama girişen, mini etek giyen kadının bacaklarına vuran, içki içeni döven zihniyetten yurdumda malesef çok var ve bu adamların bu sayaede yüz bulmasını istemiyorum ve bir inanan olarak onların daima karşısındayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 21 Ekim 2008; 10:01:27 >
  • quote:

İçen içer...

Başörtüsüne özgürlük nasıl bir kavramdır. Kadınları örtünmeye zorlayacaksın bunun adı özgürlük olacak???

içki zina çok büyük hükümet meselesi değil ancak sizin için çok önemli bir mesele oluyormuş anlaşılan ...

• bu konuda oralara saptıya artık diğer sitelerin forumlarını araştırmaya başladım herşey aynı yere geliyor ve hiç konuşulmamış gibi tartışılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkaya. -- 21 Ekim 2008; 10:49:13 >
  • quote:

quote:

İçen içer...

içki zina çok büyük hükümet meselesi değil ancak sizin için çok önemli bir mesele oluyormuş anlaşılan ...

Konuyu gündeme getiren biz olmadığımız gibi, bizim için zina diye bir kavram yok zaten, sizin için var. Zina evli insanların aldatmasıdır bizim için, oda çiftler dışında kimseyi ilgilendirmez., evlenmeden bekarların ilişkiye girmesi bize göre zina değil. Bunları buraya getiren, isimler koyan zaten siz ve sizin zihniyet. Bak Atatürk örneği çok güzel olmuş, içiyordu ama memleketi kurtardı. Sizinkiler namaz kılarak ne yapıyorlar? Kendilerini kurtarıyorlar belki, kıl namazı, tut orucu, 50 defa git haca arapları zengin et, gerisi koy g...ne rahvan gitsin. Her haltı ye, "gavur"ların yapıp yapıp günah çıkarması gibi

• Aslında bakarsanız yasalar ile "umuma açık yerlerde içki içmek" ,yani elinizde buzzzzz gibi bira, sokakta gezerek içmek zaten yasak.

Bence türban (başörtüsü ile türban farklı şeyler) sokakta da yasak olmalı.

Çünkü benim için fikrimce de "türban", medeniyet alemi için günah ve kötü.

Yine aynı sebepten dolayı türban reklamı yapılmamalı, televizyonlarda türbanlı kadın imajı gösterilmemeli.

madem öyle, işte böyle...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.