Şimdi Ara

içimdeki trafik canavarı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arakdaşlar bir itirafta bulunmak gerekirse araba kullanmayı çok seviyorum hatta tek zevk aldığım şey ama fazla trafik olmucak akan bi trafik olacak ki makas atabileyim elime arakadsın arabası ne zaman geçse düzlük buldukmu 160-170 bugunde akşam gelirken arabayı test etcez diye 4, viteste 180 bastım sabah aynı yolda bizim clioyla yine test mayetinde(!) 4. viteste 163 bastım.. zaten makasları soylemıyorum bıle onumde 70le giden biri oldugu zaman sol şeritte nevrim atıyo gaza gelen bi insan değilim yıne aksam gelırken soldan gıdıom ortada araba onun onunde boşluk oraya geççektım ben gecmıcektımde aslında kanka geç geç dedi yandakıde basıyo ben arttırdım hızımı 120-130 tam boşluga atlıcam en sagdakı sınyalını bı verdı bı atladı ortaya hemen fren koydum abslı hemen toparladım allahtan. neyse konuyu dağıtmayayım trafiğe çıktıgımda durum böyle ve eve her geldiğimde ya bişi olsaydı ya teker patlasa ya şu olsa ya kankanın arabasını çarpsam ya bızım arabayı carpsam 120le carpsan sinek gibi yapışcaz ne zaman kendıme soz versem o lanet dıreksıyonun basına oturdugum zaman birden tutamıyorum kendimi bu benımkisi psikolojik bi rahatsızlık olabilirmi acaba yoksa kendimi böyle rahat hissetmemmi anca böyle patlayabilmemden midir yardımmmm...

basmıcam bundan sonra inş....

• Teşhisi koymuşunuz aslında. Evet, bence de psikolojik. Bir psikologa giderseniz, içinizde kaynayan şeyi trafikte riskli hareketler yapmak dışında nasıl dışarı atıp rahatlayacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.
  • burası itiraf topiği olsun
  • İnşallah başına kötü birşey gelmezde, hafif bi kaza atlatırsan anlarsın.. O dediklerini bende yapardım 1 sene kadar önce.. Bi hafif kaza yaptım, o gün bugundur hız sınırlarını aşmam..

Öylede bi hevesim olmaz hiç, 4. viteste kaç yapıyor sunda kaç yapıyor diye.. Gaza da gelmem kesinlikle..

O yüzden sende aklına mükayet ol, kaza geçirmeden anla birşeyleri..
  • Tedavi dışındaki alternatif de bu:

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin
    İnşallah başına kötü birşey gelmezde, hafif bi kaza atlatırsan anlarsın.. O dediklerini bende yapardım 1 sene kadar önce.. Bi hafif kaza yaptım, o gün bugundur hız sınırlarını aşmam..
    Öylede bi hevesim olmaz hiç, 4. viteste kaç yapıyor sunda kaç yapıyor diye.. Gaza da gelmem kesinlikle..
    O yüzden sende aklına mükayet ol, kaza geçirmeden anla birşeyleri..
  • o airbag kokusu seni yavaslatmaya yeterli bsy...umarım koklamadan vazgecersin bu sevdadan...
  • bende zaten bunların farkında oluyorum ama anca eve gelince durunca işte bundan sonra yapmaya sakin olmaya çalışacağım allah korur korurda zorlarsan gorursun başka şeyleri aslında sabırsız bi indanda deılımdır normal yasantımda cok sakinimdir ama direksiyon basında sanırım butun bunların acısı çıkıyo ama yapmıcam bundan sonra aşmıcam hem çok yakıt tuketiyoruz... hemde sağlık bişi gelecek animallah..

benim mrk ettigim sizde böyle şeyler yaşadınızmı yaptınızmı yoksa benmı anormalim geçermi bu duygular????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacarsoy -- 4 Eylül 2006; 1:18:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kişiden kişiye değişir..kimisi bi kaza atlatır,etkisi altında kalır yavaslar..kimisi bi yayaya carpar o an sürekli gözünün önüne gelir yavaslar....kimisi ise kaza yapar etkisi 1ay sürer sonra tekrar eskisi gibi gitmeye baslar,sürekli sınırları zorlar...21yaşındayım 15yaşımdan beri arabam var...sürekli senin gibi gazlayan bi insanım...bana çok şey söylediler..ilk arabanda gazlarsın 2.i alınca yavaslarsın,dikkatli gidersin...daha gençsin hevesin geçcek..vs vs...6kez airbag gördüm,2araba pert ettim,3tane yaralamalı trafik kazası geçirdim bi tanesinde yayaya carptım....sana bu yaşadıklarımdan sonra sölicegim tek şey...1gün patlıcaksın...eninde sonunda..belki cok alakasız bi kaza yapcaksın ama sonunda patlıcaksın...
  • Her insanın tatmin olma duygusu vardır. Kimi iyi araba kullanmakla, kimi işindeki başarısı ile, kimi iyi yemek yapmakla vs. tatmin olur. Hızı ve makas atmayı seven insan bu ikisini yaptıktan sonra başına bir şey gelmemiş olması ile yani riskten başarı ile kurtulmuş olması ile tatmin olur. Bu ikisi de herkesin altında kalkamayacağı ya a cesaret edemeyeceğiğ şeyler olduğundan başaranı diğer şeylere göre dah fazla tatmin eder. Eğer hız ve makas sonucu kaza yapmamaktan aldığınız tatmini alacak başkaca şeyler de bulabilirseniz, tatmin duygunuzu bunlarla tatmin eder ve riskli olanı seçmeye gerek görmezsiniz.
  • Benim bir çok arkadaşım tanıdıgım var , makaslı i süratli araç süren .

Hepsinin başındanda bi çok kazalar geçti. Hiç biri kaza yaptıgı için bu davranışlarından vaz geçmedi.

Belki ailesinden biri trafik kazasında ölür Allah korusun , yada belli bi yaşa geldikten sonra.

Ama gerçekten bu işleri yapanları , araç kullanmasını etkıleyecek kadar sakat bırakıcak bı kaza olmadıkça , bi kaza etkilemiyor. Yani büyük çogunlugu böyle.

Kontrolsüz güç , güç değildir.
  • yemin ederim aynı sorun bendede var gerçi ben okadar 170 falan yapmam ama , yavaş gidene sinir olurum, kırmızı ışıklarda mutlaka bi genç gördüm mü ara gaz verir drag yaparız ogeçer ya da ben geçerim fark etmez ama adranalin müthiş olur,

sonra öteki kırmzı ışığa gelirim kafam dank eder ulan ben n eyaptım o yolda 120 km hız yaptım ya bi yaya çıksaydı ya bişey olsaydı sena salak adamım derim ama bu durgunluk ya bir kaç gün ya da bir kaç saat sürer

Aslında bunun temelinde yatan şey adranalin ve hız tutkusudur , emein ol kaza geçirsende bu duygududan vazgeçemezsin, ben kaza geçirmedim ama az kalsın geçiyordum ,

Bi bayırdan aşağı iniyoruz arkadaş var arabada yol daracık ama aslfat süper yol dağı tırmandık sonra inecez dağ yollarını bilirsiniz bisa sağa bi sola virajdır , ben tam sağa dönecem hızlı girdim ve virajı ortaladım sonra bi baktım aşağıdan şahin geliyo karşıma çıktı birden virajda içeri doğru devam ediyormuş o dalgınlıkla virajı dönerken frene bastım ve araba kaymadan sağa doğru çekmeye başladı kıç hafifledi sonra bi anda direksiyonu aksi istikamete çevirip ve frenden ağaımı çekip arabayı toparladım verilmiş sadakmız varmış yani aşağısı uçurumdu ve o an ordan aşağı uçabilirdik.

Ama bu benim aklımdan 3 gün çıkmadı sonra unuttum tekrar ynı tas aynı hamam.

Şuna dua ediyorum inşallah bir canlıya en önemlisi bi yaya ya falan çarpmam ,, Allah korusun Allah kimsenin başına vermsin, hız yapanların değil sadece normal yolda giden adam da kaza yapıp yayaya çarpıyor.

• _codelinker_ katılıyorum bence de itiraf topigi olsun

sana gelınce kardes içindeki enerjiyi baska sekılde kullanmak ıcın gayret goster zaten basına gectıgın zaman gercekten oyle oluyosa psikolojin bozuk

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

burası itiraf topiği olsun

• Aslında bu bir tutkudur ve hem de çok kötü bir tutkudur, bundan kurtulmanın yollarını başka şeylerde aramalısın; mesela bi psikoloğa gidebilirsin, olmadı mı aç gazeteleri haberleri trafik kazalarını oku ve kendini onların yerine koymaya çalış; geride kalanları düşün.
    Tabi bir de ölümüne sebebiyet verilen masumları düşünün aşırı hız yüzünden!!!!!!
  • aşırı hız her zaman felaket getirmiştir... getirecektirde. dikkatli olmakta ve kurallara uymakta hiç bir zarar yoktur..kurallar çiğnenmek için değil uyulmak için vardır...
  • sakin kullanın arkadaşlar gerçekten başınıza bişi gelmeden durumun vehametini anlayamıyorsunuz allah kötü tecrübe yaşatmasın hiçbirinize gidin alın bi momo direksiyon seti bağlatın pc nize sonra nfs most wanted açın içinizdeki canavarı yatıştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy -- 4 Eylül 2006; 9:44:06 >
  • Sunu soylemem gerekiyor ki ilk arabayi kullanmaya basladıgımda, ilk 2 sene zafirayla ne kapişmalar yaptim ama %25 kapısıyordum cunku arabam benzinliydi. para yetmiyordu fln fln ikinci arabam dizel 407 su anda simdi ise arabanin tum masraflarini ben karsilamama ragmen yapmadigim kalmiyor bir kac ay ewel arkadasim benle kapisirken c200 arabasini pert etti aramızdaki tek fark onun seridinde cok az refuj sulama sularının birikinti yapmasiydi belki onun yerine benim pug407 olsaydi benim araba ortadan ikiye ayrilacakti.(>Ama bu onu 2 ay durdurdu simdi grand voyager gibi bir arabayla yapmadıgı kalmıyor) bende o seritte olabilirdim. Ondan ewel de arkadasımın 3.20siyle univin onunde drag yaparken yandaki mini kontrolu kaybetti, havalandi ve trafik direginde buldu kendini.(Kazada 2 kaburga kemigi kirildi simdi yamaha r6 sini kullaniyor) 2 ay ewel arkadasimin temde s2000 nin parcaladıgı haberiyle saat 03 te hastaneye gittim(Tek kolunun sargisi yeni acildi bunun serefine civic yeni type R almaya karar verdi.).

Ben ise bir a4 station la kapisirken makasta arabanin burnunu cizdim . Ve yine bir kapisma sonunda kapistigim araba kirmizi isikta duramayip bana arkadan bindirdir bereket sadece tampona zarar geldi arabanin baska hic bir yerinde birsey yok. Ve daha bir suru atlattıgım kaza.

Ve Daha Dun Arkamdaki 206 nin gazına gelip kapişmaya baslasaydim bugun 3. sayfa mansetinde gorebilirdiniz beni. sahil yolunda 90 la giderken onunde cop kamyonu durdu diye tam sol yapip (duran arac) Onume Kırdı Adama bir kac cm ile durabildim durdugumda adam soka girmis bir sekilde yan camdan bana bakiyordu.Ve arkadan 5 tane daha lastik sesi geldi. Sofor koltugunun arkasında yasli bir teyze onunda yaninda yasli bir amca vardi yan kapidan o arabaya girseydim olacaklar sanirim pek iyi olmazdi(bknz 1.7 ton agirligindaki aracin clio symbol a sol kapidan carpmasi)

Artik Normal suruyorum Makaslarim kesildi sukurler olsun ancak yinede bos yol buldummu 200 km yi gormeden bırakmiyorum. Ama Ozendirmek gibi bir sey olmasın 120 ve uzeriyle girilen makastan daha fazla zevk vermiyor. Ama dedigim gibi bir hastalik bu Kaza yaptiginizda ise tum psikolojiniz bozuluyor.

İmzam da hizin nedeni yaziyor. Yinede hizin yeri pistlerdir. Her nekadar devlet bu konuda bize destek vermiyor olsada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Eylül 2006; 9:53:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

evet arakdaşlar bir itirafta bulunmak gerekirse araba kullanmayı çok seviyorum hatta tek zevk aldığım şey ama fazla trafik olmucak akan bi trafik olacak ki makas atabileyim elime arakadsın arabası ne zaman geçse düzlük buldukmu 160-170 bugunde akşam gelirken arabayı test etcez diye 4, viteste 180 bastım sabah aynı yolda bizim clioyla yine test mayetinde(!) 4. viteste 163 bastım.. zaten makasları soylemıyorum bıle onumde 70le giden biri oldugu zaman sol şeritte nevrim atıyo gaza gelen bi insan değilim yıne aksam gelırken soldan gıdıom ortada araba onun onunde boşluk oraya geççektım ben gecmıcektımde aslında kanka geç geç dedi yandakıde basıyo ben arttırdım hızımı 120-130 tam boşluga atlıcam en sagdakı sınyalını bı verdı bı atladı ortaya hemen fren koydum abslı hemen toparladım allahtan. neyse konuyu dağıtmayayım trafiğe çıktıgımda durum böyle ve eve her geldiğimde ya bişi olsaydı ya teker patlasa ya şu olsa ya kankanın arabasını çarpsam ya bızım arabayı carpsam 120le carpsan sinek gibi yapışcaz ne zaman kendıme soz versem o lanet dıreksıyonun basına oturdugum zaman birden tutamıyorum kendimi bu benımkisi psikolojik bi rahatsızlık olabilirmi acaba yoksa kendimi böyle rahat hissetmemmi anca böyle patlayabilmemden midir yardımmmm...

basmıcam bundan sonra inş....

Senin bilimdeki adım ;

Yolbuldumubasan normalgencinsan- is ' tir.

Tek tedavi var , sıcak suyla dus yap içindeki mikroplar olsun

• Büyük hastanelerden herhangi birinin nöroşirürji kliniklerinden birisine uğra.
    kaza geçirip kötürüm kalmış birisinin pipetle tavuksuyu çorbası içmesine yardımcı ol. 3 öğün tavuksuyu ve meyve suyu iç, katı yeme. Mercimek çorbası bile yeme.
    yatağının yanından sarkan sonda hortumunun ucundaki plastik vanayı kapatıp altında duran plastik ördeği git tuvlete boşalt ve yeniden yerine koy.
    80 kiloluk adamın alt bezini temizle ve yara olmasın diye orasını burasını iyice sil.
    zaten geri kalan yapılması gerekenleri orada öğrenirsin.
    1 gün kal yeter; gaza korkarak basarsın. yetmezse bir gün daha kal.
    Yetmedi? 1 gününü de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde ömrünün geri kalanını geçirmek üzere tekerlekli sandalyeye alışma egzersizleri yapan insanlarla geçir. onların çığlıklarına, yıkımlarına, bayılmalarına ve yaşadıkları bilimum travmaya tanık ol. öyle hemen kaçıp gitme, sabret, gününü orada geçir. o insanların "ben bu sandalyeden ne zaman kalkıcam, doktor bey?" diye soran gözlerine bak. bu soruya verecek cevabı olmayan insanların göz kaçırmalarına şahit ol.
    bunlar da bir işe yaramıyorsa psikolojik desteğe ihtiyacın var demektir.

• Tacarsoy kardeşim bak sana başımdan geçen bi olayı anlatayım;
    Bundan 5 gün önce çevre yolunda sakin sakin ilerliyodum 150 metre kadar önümde bi traktör haldır haldır gidiyo az ilerdede kazı çalışması dedim kazı çalışmasına kadar traktörü geçiyim hızımı artırdım 90 falan ama yetişemedim traktör yana kaydı çalışmanın yanından geçti ve bende frene bi asıldım araba yanladı altımdaki arabada 92 model bi Şahin durduktan sonra 5 saniye kadar bi düşündüm acaba 120'yle fren koysaydım noolurdu diye sonra düşünmedim bile Allah'a şükür susurlukta oturuyom ve trafik sıkışık değil arkadan araç gelmiyodu OLAY AYNEN ŞÖLE;
     içimdeki trafik canavarı...

• Hayat tamamen risk yönetimidir. Bunu iyi beceren akıllı insanlar başarılı olur. Bunu özellikle trafikte beceremeyenler şanslarını öbür tarafta denemek zorunda kalırlar.

Şu uzakdoğu felsefelerinin de temelinde olan şey, insanın ruh dünyasına ve bedenine hakim olabilmesi sanatıdır.

Duygularının esiri olmuş bir insan trafikte canavarlaşır. Kendisiyle birlikte başka masum insanları da tehlikeye atarak risk almaya başlar. Algı ve muhakeme yeteneği riskleri göremeyecek, idrak edemeyecek kadar duygularının hakimiyetine girmiştir.

Çekirge sıçrama hikayesi gibi, kural tanımaz her hareket kaza ihtimalini artıracak ve attığın zar her zaman düşeş gelmeyecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.