Şimdi Ara

İçimdeki boşluk hissi :S :S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, önce ergenlik felan demeyin. Yaşımı söyleyerek başlayayım, yaşım 23 olmak üzere.

Herşey aslında lise 1'de başladı. Lise 1'de birisiyle tanıştım. Bilmiyorum sizin hayatınızda sizi bu kadar değiştiren insanla karşılaştınız mı ama, herneyse biz bu kişiyle yaklaşık 2 sene kadar yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Çok samimiydik. Poff yahu yazamıyorum şuraya da birşey, aslında eskiden 5 sayfa yazdığım konu bile vardı, ama bu konuda banlanmamak için kendimi o kadar kasıyorum şuan ki anlatamam. Herneyse ilerleyen zamanda arkadaşımla küstük, ve ben arkadaşımı kıskanmaya başladım. Hem yakışıklıydı, uzundu vs.vs. Sonra çok güzel bir kızla çıkmaya başladı. Ben iyice kıskanmaya başladım. Ama bu döneme girmeden lise 3'te psikolojimi bozan olaylar başlamaya başladı yavaştan. Lise 3'de kafam bayağı bir karışmaya başladı. Derslerim de fena değildi iyi bir anadolu lisesinde okuyor olmama rağmen not ortalamam da fena değildi. Sonra lise 4 başladı ve biz YGS-LYS temposuna girmeye başladık. Ben sınavlarda fazla stres yapan birisiyim, sınavda sres yaparım ama sınavı da yaparım o konuda sıkıntım yok. Ama işte bir sürü ders çalışırken hayatımın dengesi kaymaya başladı, ben o kadar çalışan birisi değildim. Herneyse YGS'ye girdik ve benim kıskandığım kişi bana açık ara fark çaktı. YGS'den sonra arkadaşlarım beni ikinci seneye bırakacak sanıyordu. Ama ben o çocuğa epey sinirlenmiştim geçildiğimden ötürü. Sonra LYS temposuna başlayacaktık, çevremdeki kişiler de sonucumu düşük görüyordu sanırım. Dershane hocalarım aslında zeki felan olduğumu biliyorlardı ama sanki değersiz hissettim kendimi belki de. Bunun devamında LYS'ye kadar olan 3 ayda eşekler gibi çalıştım desem hakkımı yemiş olurum. İnanılmaz bir çalışma temposuna girdim, delirmiş gibi çalışıyordum. YGS bitti, ev halkı da bana kızıyordu niye yapamadın felan diye. Ama ben soğukkanlı bir insanım bazen sosyopat mıyım acaba diye de düşünmüyor değilim, şuanda zaten o içimdeki boşluk hissi de olunca. Herneyse sinir stres dönemi bitti YGS sonrasında, ve ben inanılmaz bir soğukkanlılıkla LYS'ye başladım. Kafam tamamen rahattı, ve devamında tüm çevreme kapak yapacak notu aldım. Kıskandığım çocuğu da geçtim. Sınıfta ilk bilmemkaça girdim. Dershane hocalarının da ağzını açık bıraktım, epey şaşırdı herkes. Full'e yakın derece yaptım LYS'de çünkü. Herneyse LYS de bitti ve tercihlerde aile baskısıyla istemediğim bölüme gittim. Benim geçtiğim çocuk ise çok efsane bir yere girdi, ve de zengin çocuğuydu. Babası üst düzey devlet memuruydu, annesi de doktordu. Ve maddi durumları bir hayli iyiydi. Sonra o çocuk sosyaldi felan derken aslında ben kazandım sanarken hayatın LYS'den ibaret olmadığını anladım. Çünkü kazanan o'ydu ailesinden ötürü. Mis gibi bölümü kız arkadaşı felan vardı.
    Herneyse bütün bu olaylar ışığında ben zaten bırakmaya girmişim galiba o bölümü, çünkü DH'de okuduğum bir yazımda daha ilk sınıfta bırakma sinyalleri veren yazılarımı gördüm. Ve akabinde bıraktım, ama bu benim içime dert oldu. Sırf bu yüzden ailemi silmeyi düşünüyorum. En kötü yanı da ikiyüzlülük yapmaları. Her zaman biz eğitime çok önem veririz, istediğiniz yerde okuyun bla bla tarzı konuşuyorlar. Bir de babam diyor ki "ben de sana vericek akıl yok bilmemne amcanın dediği gibi", çünkü benim sınav derecelerimi felan duyunca bir tanıdığımız bana böyle demişti. Ailem beni zorla o bölüme soktu, şimdi bırakınca da "istediğin bölümü oku, hayat senin hayatın" vs diye konuşuyorlar. Bölümü bırakacakken o kadar kavga çıkardılar ki, tekrardan YGS-LYS hazırlanırken onlarla uğraştım bir de. Üstüne moral bozuyorlardı bir de, ama sonuç ne oldu onu da yazayım, yine herkese kapak oldu. İlk sınav derecemi bile aştım bu seferinde. Ailem de sustu kaldı tabi, şimdi de ikiyüzlülük yapıyorlar. Ama benim bir huyum vardır, aşırı kindarımdır ve hiçbir şeyi kesinlikle unutmam. Ve ailem her ne kadar ikiyüzlülük yapsa da benim bu huyumu bilmiyor olsalar gerek, çünkü öyle davranırlarken benim unutmamı beklemesinler. Şimdiki planım zaten kendi paramı kazanmaya başlayıp bir daha yüzlerine bakmamak.
    İşte şimdi ise üniversite derslerinin bazılarına istesem bile çalışamıyorum. İlk seferinde girsem belki 4.00 ortalama yapardım ama şuan olmuyor. Gereksiz saçma salak derslere vakit ayıramıyorum istesem de. Şuanki amacım yaza kadar kendi alanımla ilgili baya fikir sahibi olup bir işyerine başvuru yapıp staj yerine çalışmaya başlamak. Şöyle 2500-3000 civarı maaş bulabilirsem zaten okula da ara veririm bir süre (bölümümde son sınıfta bu maaşı alanlar var). O yüzden epey çalışıyorum sektörle ilgili birşeyler öğrenebilmek için. Şuan hedefime ulaşmama çok var ama umarım 2. dönem daha iyi çalışabilirim. İşte o boşluk hissine dönelim yani konumuza, bu uğurda yapmadığım çalışmalar çok zor geliyor. Geçen gün oturdum alanımla ilgili tam 2 saat 14 dakikalık video izledim. Ve hepsini anlayarak izledim. Yaklaşık 1 günün 7-8 saati buna gitti yani. Bazen işte bu kadar çalışabiliyorum ama bazen çalışamıyorum. Çalışamayınca da üzülüyorum. Şimdi final dönemi işte arada kalıyorum hep bu çalışmayı mı yapsam yoksa finallere mi çalışsam diye. Arada kalınca da boşluk hissine giriyorum.

Okuyanlara teşekkürler.

(hikayenin bir kısmını törpüledim ve açma amacım olan bazı şeyleri yazamadım, o yüzden inşallah anlaşılır olmuştur.)

• Özet geç bi zahmet.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okudum.Söyleyebilceklerim şunlar günü kurtarmak istiyorsan final sınavlarına çalış sürekli hep o şekil sınav gelince çalış ama ben meslek hayatım için bir şeyler yaparım diyorsan mesleginle ilgili işlerle uğraş dersleri geçersin bi şekilde 2 sini bir arada götürürsen daha iyi olur tabi.Hangi bölümde okuyorsun ?
  • ne okuyorsun hangi blumu biraktin

• okumadim tabiki bu ne

• Dostum ailenin bidaha yüzüne bakmayınca senin yaptığın vefasızlık olmayacak mı peki ?

• başlığa :s :S yazdığın için okumadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.