Şimdi Ara

İçcephe ısı yalıtımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kuzey yonune bakan tek odamın duvarını ısı yalıtımı yaptırmak ıstıyorum dıger odalar odalara bakıyor.. Tek duvar olacak ytoung dıye bır malzeme var arkadaslar malıyet kullanım ve performans olarak bu malzemeyı mı onerırsınız yoksa farklı malzemlerden onerecegınız varmı. Konu hakkında yabancıyım..Hatta bu ısı ucuza nasıl yapabılırım cok para sacmadan..

• içten yalıtım yapmanın en iyi yöntemi taşyünü tarzı malzemeyle kaplamak
    izocamda mevcut,alçıpan kaplı taşyünü ürünleri var
    sitesinden inceleyebilirsiniz...
  • pekı başka cozum ya da alternatıf varmı..
  • xps levhalar var....polistren malzemeden extrüzyonla üretilmiş,ona bakın bir de....
  • hemen kontorol edıyorum tskler başka onerılerde varsa bekliyorum ayrıca uygun olacak bırseyler olsun.. hatta fıyatlarını bılıyorsanız paylaşırsanız sevınırım
  • içerden taş yünü uygulanmaz. taşyünü genelde çatıya serilir yada iki duvar paneli arasına döşenir. siz xps denilen malzemeyi duvara sabitleyip üzerine alçı çekerek boyayacaksınız. iki parmak kalınlığında xps yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

içerden taş yünü uygulanmaz. taşyünü genelde çatıya serilir yada iki duvar paneli arasına döşenir. siz xps denilen malzemeyi duvara sabitleyip üzerine alçı çekerek boyayacaksınız. iki parmak kalınlığında xps yeterli olacaktır.

2 parmak benin icin mukemmel 7 cm bosluga yaptiracagim ya da yapacagim iyi oldu bu biraz arastiralim bakalim bir duvara maliyeti ne kadar tutar acaba..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makovad kullanıcısına yanıt
    Mardav'ın 120 X 265 cm boyutlarında arta tarafı XPS veya taş yünü kaplı (alçıpan 12 mm yalıtım malzemesi 20-30-40 mm) malzeme var, kenarı binili. Genel olarak tavan yüksekliği azami 265 cm olan mekanlarda minimum ek ile işinizi görür.
    Fakat kesinlikle dış duvara bağlanan tavan ve yan duvarlarda 60 cm içe doğru yalıtımı uzatmalısınız. Yoksa yoğuşma yapar. Küflendirir.
    http://www.mardav.com/basiliMateryaller/Yalitimli-Cephe-Cozumleri-Agustos-2013.pdf adresinden görebilirsiniz. 43. sayfa.
  • yalitim isini xps ile yapmaya karar verdim gecmeli sekilde kuzey yonundeki duvara once madde yapistirilacak xps ile ardina duvar duz durmasi bakimindan duz kartonpiyer yapistirilacak son olarak saglam olmasi acisindan dubellenip alcisi cekilip boya badana isine girisilecek..

• Xps in dansitesi en yuksek olanina bakın.hayirli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkuren

Xps in dansitesi en yuksek olanina bakın.hayirli olsun.

tmm hocam dikkat ederim .. dedigin seyi tam bilmiyorum ama arastiracagim hemen ona gore malzeme alacagim

• Evimizi almadan önce kuzey cephesi içten yalıtım yapılmış. Ancak nasıl ve neyle bilemiyorum.
  • 8cm iceri dogru genislik.. 2,10 yukseklik.. 3,40 duvarim eni.. bu alana 12 adet xps maddesi gidiyor.. yapistirma harci ust siva harci file olmak uzere bu maddeleri aliyorum.. ayrica duvar duz olsun diye alci levha ile duvari duzleyecegim.. ve ardina alci ve son olarak boyasi yapilacak duvarin.. bu sekilde bir calisma ile toplam tutar.. 150 tl civari tutuyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.