Şimdi Ara

iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
21.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hortlatmis olacağız ama şu işlemi yapmış olan varmı?
    Hangi tip yalitim tabakasi almak gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında ben yapacağım. Gerekli bilgilendirmeyi yaparım arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetercan40 M kullanıcısına yanıt
    yaptiniz mi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    Hortlatmis olacağız ama şu işlemi yapmış olan varmı?
    Hangi tip yalitim tabakasi almak gerekir?


    Ben de hortlatmış olacağım ama yeni gördüm. :) Bahsettiğim yöntem ile yapacak iseniz renkli olanlardan yaptırmanızı tavsiye ederim. Klasik beya olanlar daha yumuşak olduğundan, yapıştırılacak duralit bir baskıda çok esneyecektir diye düşünüyorum. Duralitin üzerine hele alçı filan yaparsanzı, esnemede dökülür.
  • Ben evin 1 duvarına yaptım bu dediğiniz uygulamadan. yaklaşık 2 yıl oluyor. yazları soğuk, kışları sıcacık oldu oda. önceleri Kışın odayı ısıtamıyorduk. Öncelikle duvarı siyah 4 yada 5 cm lik siyah straforlarla kapladım. Dış cephe için kullanılanlardan. Daha sonrada suya dayanıklı alçıpan levhalarla straforların üzerini kapladım. En son olarakta duvar kağıdı kapladım. yaklaşık olarak 10 m2 duvarı en fazla 150 lira maliyetle hallettim. Çokta süper oldu. Alçıpan levhaları L şeklinde küçük demirlerle alttan ve üstten tavana ve tabana monte ettim. Monteleme işini alçıpanın arkasından yaptım, görüntü kirliliğide olmadı. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    Ben evin 1 duvarına yaptım bu dediğiniz uygulamadan. yaklaşık 2 yıl oluyor. yazları soğuk, kışları sıcacık oldu oda. önceleri Kışın odayı ısıtamıyorduk. Öncelikle duvarı siyah 4 yada 5 cm lik siyah straforlarla kapladım. Dış cephe için kullanılanlardan. Daha sonrada suya dayanıklı alçıpan levhalarla straforların üzerini kapladım. En son olarakta duvar kağıdı kapladım. yaklaşık olarak 10 m2 duvarı en fazla 150 lira maliyetle hallettim. Çokta süper oldu. Alçıpan levhaları L şeklinde küçük demirlerle alttan ve üstten tavana ve tabana monte ettim. Monteleme işini alçıpanın arkasından yaptım, görüntü kirliliğide olmadı. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Çok sevindim iyi sonuç almanıza ve burada paylaşmanıza.
    Ustalara sorsan olmaz derler (sebep belli!)
    Ama sonuçta aklın yolu bir. Bu pratik bir izolasyon. Çimento türevi yapıştırıcı kullanılmadığı için yalıtım malzemesi ile duvar arasında artık neler olur biter bilmiyorum. Ama sonuçta bir kaç yıl götürse kardır. Ondan sonra ya profesyonel bir iç yalıtım yada enerji kimlik muhabbeti nedeniyle dıştan mantolama yapılacak. Ondan sonra tekrar restore ederiz.




  • <a href='https://armut.com/hizmetveren/vtc-istanbul-arnavutkoy-alcipan-bolme-duvar_358132'> Vtc İstanbul Arnavutköy Alçıpan Bölme Duvar - Armut.com </a>

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.