hangi malzemelerle hangi şekilde temizlerim bi yardım..
tavan temızlıgını bıra ıle yap.abım oto yıkamada calıstıgı zaman bira ile temızlermıs..ön konsolu sabunlu bez ıle sıl bence sonra guzel durula...
quote:
Orjinalden alıntı: nikolas39
tavan temızlıgını bıra ıle yap.abım oto yıkamada calıstıgı zaman bira ile temızlermıs..ön konsolu sabunlu bez ıle sıl bence sonra guzel durula...
kokusundan sarhoş olmayalım sonra...
orayi bilmiorumda burada iç dıs 6lira zaten tanıdıksa sade içi 3liraya bile temizler ler .
tavanı deterjanlı su karışımı ile bez yardımıyla silebilirsin en etkilisi bu olur heralde.
konsol içinse hafif nemli bezle silebilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
tavanı deterjanlı su karışımı ile bez yardımıyla silebilirsin en etkilisi bu olur heralde.
tavana asla su değmemeli
aksi halde tavan kaplaması zarar görüp kendini bırakıyormuş. sarkma yapıyormuş
quote:
Orjinalden alıntı: individual
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
tavana asla su değmemeli
aksi halde tavan kaplaması zarar görüp kendini bırakıyormuş. sarkma yapıyormuş
su değmeyecek zaten,deterjanlı suya batırılmış olan hafif nemli bezle silsin dedim. şimdiye kadar alıp sattığımız çoğu araca öyle yaptım;dediğin gibi bir olayla karşılaşmadım.
Orjinalden alıntı: nikolas39 tavan temızlıgını bıra ıle yap.abım oto yıkamada calıstıgı zaman bira ile temızlermıs..ön konsolu sabunlu bez ıle sıl bence sonra guzel durula...
Bence bunu yapmak istemezsin.
quote:
Orjinalden alıntı: absinthebart
orayi bilmiorumda burada iç dıs 6lira zaten tanıdıksa sade içi 3liraya bile temizler ler .
arkadaş öyle temizlikten bahsetmiyor detaylı temizlikten bahsediyor detaylı temizliği en az 100 ytl ye yaparlar
önce elektrik süpürgesi ile araba süpürülür paspaslar dışarı atılır falan filan
ben tavanı,koltukları ve yer döşemesini köpüklü su ve bez yardımıyla temizliyorum. camları önce normal su ile siliyorum kuruluyorum sonra camsil sıkıp gazeteyle siliyorum ön göğüsü ise yine tavanı sildiğim gibi köpüklü suya batırılmış bezle siliyorum sonra normal suya batırılmış bez ile tekrar üstünden geçiyorum
Babam göğsü arap sabunuyla silecek. Zararlı değildir sanırım. Acayip parlatıyormuş. Zarar verirse bu konuya eklerim.
Ankara'da isen bir arkadaşım bu işi gönüllü yapıyor. PM attım. Sen onu ara, sen çayını içerken o aracını tertemiz yapar.
tavanda domestoslu su iyi temizliyor ve parlamayı engelliyor. kovaya ikisini koyup köpürtün sadece köpüğü yetiyor. ama eliniz çok pis kokacak
kesinlikle tavanı halı yıkama makinesi gibi şeylerle temizlememeli çünkü bunlar yapıştırma olduğu için su temasında düşüyor iç döşemede arap sabunu iyi fikir çünkü natürel bir ürün olduğundan sorun olmuyor sonra kokusunu almak için benzin istasyonlarında Shell de var atomizer bir ürün hem temizliyor yeni gibi bir koku veriyor kokpit için ise kaliteli ve bol tüylü kıl fırça ile tozları alıp sonra hafif sabunlu (ama yine arap sabunu) suyla ile fırça teması ile temizleyip tüy bırakmayan bir bezle silinmeli deterjanlar güçlü çözücüler olduğu için solduruyor ve alaca bolaca bir desen bırakıyor eğer çok kirli ve aracı ikinci el aldınız derin temizleyeyim diyorsanız kosla oksi de iyibir çözüm ama sık sık oluna oda döşemeyi keçeleştiriyor hani sene de bir uygulanabilir diye düşünüyorum kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: BX4TC
Babam göğsü arap sabunuyla silecek. Zararlı değildir sanırım. Acayip parlatıyormuş. Zarar verirse bu konuya eklerim.
arkadaşlar arap sabunu kullanmayın, artık yağlardan yapıldığı için bakterilerin üremesi için çok elverişli bir ortam yaratıyor. zaten pis adamların sabunu düşünün artık
ben koltukları kosla oxi ile sildim, tertemiz oldu. ancak tavana zararı olur diye sürmek istemedim. ben torpidoyu ve konsolu camsil ile temizliyorum, acaba bir zararı var mıdır? hem yağları çözüyor hemde iz bırakmıyor.
birde aklıma şu geldi. hani elektrikli süpürgeyle süpürülen halı şampuanları varya, onları tavan a uygulasak nasıl olur ki?
Arap sabunu seçimi kaliteli ve iyi bir ürün olmalaı arkadaşımızın değindiği gibi eğer atık yağlardan yapıldıysa bakteri üretir doğru biz bu konuyu atladık
tavan temizliği için praktikerde falan 20ytl civarı deterjanlar var, tavanı ıslatmamaya dikkat et. koltukları ben bildiğin halı yıkama makinesiyle yıkadım muhteşem oldu, halı yıkama şampuanı kullandım kosla. tavana halı yıkama makinesi değdirme yalnız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme