Şimdi Ara

Iç sıkıntısı ve hiçbir şey yapmak istememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapmam gereken şeyler var. Sorumluluklarım var. Ama hiçbir şey yapmak istemiyorum. Canım sıkılıyor. Okumam gereken kitaplar, çalışmam gereken dersler... Kısacası yaşamam gereken bir hayat var. Ama hiçbirini yapmak istemiyorum sadece yatıyorum, boş boş duvara bakınıyorum. Üniye gittiğim her gün benim için bir işkence. Gitmekte istemiyorum kimsenin yüzünü görmekte... Her an her dakika mutsuzum. Eskiden de böyleydim ama sorumluluklarım artınca bu ruh hali beni daha çok yıpratmaya başladı. Benimle aynı durumda olan var mı ? Ya da bu durumdan kurtulmuş olan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İç Sıkıntısı ve Hiçbir Şey Yapmak İstememe

Günlük hayatın getirdiği stres ve baskılar, zaman zaman iç sıkıntısına ve hiçbir şey yapmak istememeye yol açabilir. Bu durum, çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir ve psikolojik, fiziksel ve sosyal boyutları olabilir.

"Çok mutsuzum hiçbir şey yapmak istemiyorum" ifadesi, iç sıkıntısı ve hiçbir şey yapmak istememe durumunun sık görülen bir belirtisidir. Kişiler bu durumda genellikle enerji eksikliği, motivasyon kaybı ve hayattan tat alamama gibi duygular yaşarlar.

"Hiçbir şey yapmak istememek" sorunu, kişisel özellikler, genetik yatkınlık, çevresel faktörler ve mevcut yaşam koşulları gibi birçok etkenden kaynaklanabilir. İç sıkıntısı, depresyon, anksiyete veya diğer psikolojik rahatsızlıkların bir belirtisi olabilir.

"Hiçbir şey yapmak istemiyorum ne yapmalıyım" sorusunun cevabı, kişinin durumuna göre değişebilir. Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları arasında şunlar yer alır:

• Egzersiz yapmak
    • Besleyici beslenmek
    • Yeterli uyku almak
    • Stres yönetimi teknikleri uygulamak
    • Hobilerle ilgilenmek
    • Sosyal bağlantıları güçlendirmek

"İç sıkıntısı bir şey yapmak istememe" döngüsünü kırmak için profesyonel yardım almak gerekebilir. Bir terapist veya danışman, sorunun altındaki nedenleri belirlemeye yardımcı olabilir ve etkili başa çıkma stratejileri geliştirebilir.

"Hiçbir şey yapmak istemiyorum" durumu geçici olabilir veya kronik bir sorun haline gelebilir. Bu nedenle, belirtiler uzun süre devam ederse veya günlük yaşamı önemli ölçüde etkiliyorsa, tıbbi veya psikolojik yardım almak çok önemlidir.

"Hiçbir şey yapmak istemiyorum" sorunu, kişisel, sosyal ve iş hayatını olumsuz etkileyebilen ciddi bir konudur. Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları uygulamak ve gerekirse profesyonel yardım almak, bu zor durumla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden ünite gitmek istemiyorsun , neden kimsenin yüzünü görmek istemiyorsun , neden hiç bir şey yapasın yok kafamda deli sorular ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 20 Ekim 2019; 14:5:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Neden ünite gitmek istemiyorsun , neden kimsenin yüzünü görmek istemiyorsun , neden hiç bir şey yapasın yok kafamda deli sorular ...
    Gitmek istemiyorum çünkü dersler zor ve uğraşmak istemiyorum. Kimsenin yüzünü görmek istemememin sebebinden ben de emin değilim ama hiç arkadaşım yok okulda ve yalnızım belki ondandır. Çözemediğim soru da bu zaten neden hiç bir şey yapasım yok sorusu. Keşke azimli, özgüvenli, mücadeleci biri olsam da zor olan derslerimin üstesinden gelsem, yapmak istediklerimi yapabilsem, hayallerim için çabalasam. Ama yok hiçbir şey yapmak istemiyorum yapmam gerektiğinin farkında olmama rağmen. Yani kısacası çok şey yapmak istiyorum ama istememe rağmen olmuyor. Çok anlamsız bir durum.

• Al benden o kadar, senin okulun nasıldır bilmem ama benimki çok kötü öğrenci profili felaket okula giderken hayata sövüyorum.

Yurtta kalıyorum birde burda sıkıntı yaşıyorum.

Sürekli uyumak istiyorum shdhdhd

Ders çalışmam lazım yatay geçiş yapacam ama bu gidişle olmaz düzelmem gerek.

Okuldan sevgili yapıcam artık en kötü onunla vakit geçiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00A01D70E

Gitmek istemiyorum çünkü dersler zor ve uğraşmak istemiyorum. Kimsenin yüzünü görmek istemememin sebebinden ben de emin değilim ama hiç arkadaşım yok okulda ve yalnızım belki ondandır. Çözemediğim soru da bu zaten neden hiç bir şey yapasım yok sorusu. Keşke azimli, özgüvenli, mücadeleci biri olsam da zor olan derslerimin üstesinden gelsem, yapmak istediklerimi yapabilsem, hayallerim için çabalasam. Ama yok hiçbir şey yapmak istemiyorum yapmam gerektiğinin farkında olmama rağmen. Yani kısacası çok şey yapmak istiyorum ama istememe rağmen olmuyor. Çok anlamsız bir durum.

Alıntıları Göster
    Anlıyorum . Sizde iki sıkıntı var ilk olarak üsengeç birisiniz. Dersleriniz zor olabilir ama belki calisırsan konuları anlayacaksın ama üşeniyorsun.
    İkinci olarak hiç arkadaşınız olmadığı için kendinizi yalnız ve belkide ezik hissediyor olabilirsiniz. Bu utanılacak bir şey değil biraz kendinizi zorlayarak arkadaş edinmeye çalışsanız aslında sizin için iyi olur. Arkadaşlar iyidir birlikte gezer , eğlenir birlikte ders çalışırsınız.
    Psikolog değilim ama bu iki durum sizi depresyona bile sürüklemiş olabilir.

• Aynı ben.4 senedir çalışıyorum.Biraz birikim yaptım.Zerre yaşama sevincim yok.
    İnsanlar saçma sapan bir düzen kur diye kılavuz yapmıslar.
    Neymiş
    Doğ,oku,işe gir,evlen,cocuk yap,emekli ol,git geber.
    Saçma sapan bu düzenden sıkıldım.Bi de popülasyonu yogun yerde yaşıyrum.Ruhuma daral geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ic sikintisi anksiyeteden mutsuzluk depresyondan. profosyonel destek al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Depresyon. Destek almaya bakın.

• Depresyon falan değil farkındalık. Diğer tüm insanlar hayatın ne kadar saçma, monoton olduğunu kavrayamadan ya da kavramasına rağmen salak yaparak yaşamaya çalışıyorlar. Ölüm gelince akıllarına güldür güldür izleyip, cıstak müzik dinliyorlar. Sürekli olarak bu şekilde yaşamayı nasıl başarıyorlar aklım almıyor. Keşke ilahi bir güce sahip olsam, bir dakika beklemez tüm evrendeki yaşamı sonlandırdım. Zaten sonlanmayacak mı nedir bu boş bekleyiş ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.