Merhabalar, Kendimi daha iyi açıklamak, ne aradığımı belirtmek için birkaç örnek vereceğim. Daha önce 2015 Hybrid Yaris kullanıyordum. Rakamlara ve dışarıdan görsellere baktığımızda bagajı küçük arka yaşam alanı dar bir araç kabul ediliyor. Sonrasında 2021 Polo'ya geçtiğimde çok ciddi şekilde tabuta girmiş gibi hissettim kendimi ki son kasa Polo bildiğiniz üzere sınıfının en içi genişlerinden biri. Bu hissiyatın nerden geldiğini anlamaya çalışırken aslında konunun ön cam yüksekliğiyle çok ciddi alakalı olduğunu farkettim. Ve aynı zamanda ön camın yukarıda nerede bitip tavanın başladığı, torpido-tavan arası mesafe (yani gök yüzünü görme oranınız). Aslında buna yan ve arka camlar da dahil sanırım. Aşağıdaki fotoğrafta fark çok ciddi şekilde belli olmakta ![]() Başka bir örnek vermek gerekirse SUV veya Crossover araçların yaris gibi ferah ve güzel olduğunu düşünüyordum. Fakat bindiklerimde çok ciddi hüsrana uğradım. Özellikle mokka, duster ve c4 cactus'ün bahsettiğim ön camları o kadar yatık ki, polodan da beterler. Tabi ki rüzgar direnci şu bu bonusları var ama ben yaristeki görüş ferahlığını arıyorum. Sanırım aradığım durumun en top noktası doblo gibi bir vanla sonuçlanıyor fakat günlük kullanacağımdan o hatchbag/crossover veya suv modellerinde bu ferahlığı bulmaya çalışıyorum. Yakın zamanda bindiğim Qashqai e-power'da da mesela oldukça dar bir cam vardı, ekran ile dikiz aynası arası 1 karıştı. Çoğu kullanıcı i10 için de Yaristeki gibi bir ferahlığın olduğunu söylüyor ön tarafta. Velhasıl dışarıdan görünenle araç içindeki hissiyat kat kat fazla, bu sebeple sizlerin tecrübelerine danışmak istedim. Yaris gibi bir araç bulamazsam son çare gidip Rifter alacağım. B hatchback, B/C suv araçları arasında bu bahsettiğim duruma en yakın hangi modeli önerirsiniz? Edit: Bütçe 1.5m'e kadar esneyebilir, sıfır olmasa da olur. İyi forumlar dilerim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Nisan 2024; 14:45:24 > |
İç görüş açıları-camları geniş/yüksek ve ferah araç önerisi

-
-
Bütçe nedir bilmiyorum fakat büyük ön cam diyince aklıma C3 ün 2011-2012 civarı kasaları geldi. Ön cam bütün biçimde ön koltukların kafalık kısımlarına kadar geliyordu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiorino
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Chery'lere bakabilirsin
Evet evet, Tiggo 4'ü bekliyorum o geldiğinde bir ona bir Tiggo 7'ye bakacağım. Pek ümitli olmasam da Yarisle aynı hizmeti sunmayı planlayan MG3 Hybrid'e de şans vereceğim.
-
Bütçe'yi editledim, mümkünse 2021 den yaşlı bakmamaya çalışacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patlamamış.Mısır -- 20 Nisan 2024; 14:47:29 > -
Yaris'in ilk kasasını kullanmıştım iç hacmi ve tavan yüksekliği şaşırtmıştı. Yine aradığınız Yaris ile sonuçlanır.
Citroen c4 picasso, ön cam bittiği yer çok yukarda, ilk çıktığında fuarda ön koltuğa oturmuştum,sanki cam tüpün içindeymiş gibi his verdi,c3 lerin bazıları da bu şekilde sanırım,
-
Son yarisler gerçekten zamanının çok gerisinde kaldı. Şaka gibi tüm araçta sadece 1 tane usb çıkışı olması, yol ve motor sesi, kullanıcı dostsuzluğu çok batıyor artık. Son kasada da o cam avantajını üstten basarak yok etmişler. Ama max 3-4 yaşında araç baktığım için eski Yarislere bakmıyorum şimdilik.
-
Subaru X V ya da Forester
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Skoda Fabia koltuk - tavan mesafesi 1.032 mm, Skoda Kamiq'in koltuk - tavan mesafesi ise bu rakamdan sadece 20 mm civarı fazla, makyajlı kasanın kataloğunu henüz sisteme yüklemedikleri için paylaşamıyorum ama makyaj öncesi fark bu kadardı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X