Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
290.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengocxs

    quote:

    Orijinalden alıntı: okaancet

    eylül ayında evi içten sikatherm 6mm ile yalıtım yaptırdım
    bakalım sonuç ne olacak?
    pek kullanan olmadı
    cok yorum bulamadım malzeme hakkında

    hocam sikathermden memnun musunuz ?

    benim tavsiyemcam balkon yaptirin biraz pahalı ama en azından hem güzel hem kullanışlı hem isi hem ses yalıtım yapıyor tavsiye ederim size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hubchi H kullanıcısına yanıt
    fiyatı ne kadardır acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,benim gibi kafasına taktıgını yapan,olmaz diyenlere karşı inatla araştırarak teknige uyarlayıp eli ustalıkdan anlayan biriyseyseniz,oda içerisinden ısı yalıtımı yapabilirsiniz,yukarıda farklı yöntemler oldugu gibi benim en iyi gördügüm basit vede ucuz yöntemide kullanabilirsiniz.
    odalarım kuzeye bakıpda mantolama olmadıgı için kışın betonden müthiş bir esinti sogukluk verirken,aynı zamanda kartonipyerleri sökmek vede inşaat sıkıntısına girmemek için tüm itirazlara karşı şöyle bir yöntem uyguladım;ankarada bulunan bahausdan sika termal xpsnin 6mmliginin 3 cmdiger xpslere karşılık geldigini ögrendim, fiyatı yüksek olan depronun daha iyi oldugundan küçük alanlarda depronu,yada uygun fiyatlı sika yı tercih edebilirsiniz,xps yapıştırıcların özel uygulaması oldugundan silikonu tercih ederek hızlı bir şekilde uygulama yaptım,boşlukları küçük bozuklukları 3 kat alçıyla doldurup,üzerlerine 2 kat transfer asterı vurdukdan sonra,çagırdıgım kagıtçıların tüm itirazlarına karşı kagıt uygulattım,3.kışdayım şimdi rahatlıkla duvara yaslanıp konforla oturuyorum,uygulma öncesi süpürgelikleri söküp yeniden ayarlamak gerekti,tabiki çöken,kalkan yerleri alçı vede yapıştırıcyla doldurabilirsiniz,
    daha büyük hacimli odalarada ulusdan yerli üretim 1 cmlik xpsleri harçlı yapıştırıcıyla yapıştırıp,üzerlerinede özel sıvasını yaparak onlarada kagıt yapıştırtım,odaların ısısı yklaşık 3 derece arttıgı gibi esintilerde kesildi,
    şimdi sıra salonumda,büyük eşyaları gönderince şapı kaldırıp 5cm xps üzeri laminant,duvarları 3cm xpsye alçı çektirip kagıt uygulaması yapınca uzun yıllarımın hayali olan kışın salonumda yaşama rüyamı seneye gerçekleştirmeyi düşünüyorum,hayalerinizi ertelemeyin ,eliniz iş görüyorsa ustaların kazık fiyatlı keyfe keder uygulamalarına mahkum olmayın,saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metearman -- 21 Aralık 2014; 1:50:06 >




  • maximum verimlilik, yüksek kalite!perlit
  • merhaba,

    bir sorum olacak...evim 2.katta evim üzerinde 2 daire daha var yan tarafım bina evim yan duvarımdan nem alıyor baya baya su damlaları oluyor..bunun sebebş nedir? çözümü nedir?
  • ısı katsayısı neye eşdeğerdir ? ısı yalıtım malzemesi için abartı olabilir mi ?
     İÇ DUVAR ISI YALITIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavifatih -- 22 Şubat 2015; 22:11:14 >
  • perlit tanımı, mağmanın asit fazında oluşan lavların soğuyup gözle ve mikroskopla görülebilecek bir yapıda kırılmasının meydana getirdiği kütle bünyesinde su damlacıkları bulunan volkanik bir cam türünü ifade eder. Bazı perlit türleri kırıldığı zaman inci parlaklığında küçük küreler elde edildiğinden perlit ismi inci anlamına gelen “perle” kelimesinden türetilmiştir.
  • 2009 dan 2015 e cok seyde degismemis ayrica atilan linkler ölü güncel kullanicilar varsa duzeltim yapabilirsiniz neyse
    Benim sorum su 35 m2 bi cephesi olan eve ne kadar isi yalıtım malzemesi gider
    Veya nasıl neyi alnam lazım dis Cephe icin bilgisi olan varmidir kendim yapıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 kişi hala çıpınıyoruz. Aralık ocak şubat faturalarım 450 tl nin altına inmedi :( bekliyoruz bakalım. En iyi çözüm benim gözümde izocam taşyünü kalibel. Uygulayan birisi olsada görsek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    3-5 kişi hala çıpınıyoruz. Aralık ocak şubat faturalarım 450 tl nin altına inmedi :( bekliyoruz bakalım. En iyi çözüm benim gözümde izocam taşyünü kalibel. Uygulayan birisi olsada görsek.

    kalınlık olmadan yalıtım olmuyor. bende yalıtım yaptırdım ama öyle dedikleri gibi %40 tasarruf sağladığına inanmıyorum. aslında en temizi bir sene mantosuz bir sene de mantolu denemek .aslında evine manto yaptıranlar daha önce yaktıkları ile şimdi yaktıklarını karşılaştırıp söylese fikir olur ama bizim millet mantoya 5 bin verdim işe yaramadı diyemez namus meselesi yapar. iyi iyi çok güzel sende yap der. öyle insanlarız işte.
  • aslında % 40 değil belki % 70 - 80 bile tasarruf olur ama uygulamaya bağlı isorast diye bir alman ürünü var Türkiyedede uygulanmıştı ama nasıl uyguluyorlar bilmiyorum , içten 6,5 cm dıştan 25 cm kalınlığa kadar eps ile kaplı oluyor bu şekilde tasarrfu sağlanır , bizde genelde tutturmuşlar 3 cm xps ile mantolama ve işçilikte her yerde güzel değil bu şekilde o seviyede tasarruf imkansız tabiki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    aslında % 40 değil belki % 70 - 80 bile tasarruf olur ama uygulamaya bağlı isorast diye bir alman ürünü var Türkiyedede uygulanmıştı ama nasıl uyguluyorlar bilmiyorum , içten 6,5 cm dıştan 25 cm kalınlığa kadar eps ile kaplı oluyor bu şekilde tasarrfu sağlanır , bizde genelde tutturmuşlar 3 cm xps ile mantolama ve işçilikte her yerde güzel değil bu şekilde o seviyede tasarruf imkansız tabiki

    dıştan 25 içten 6,5 düzgün bir yalıtım olur ama dediğiniz gibi yani dıştan dandirik 3 cm köpük ile muşlu sıva ustasının yaptığı işte %40 bile hayal .bakmayın %80 de çok iddialı. bu iddia ile 200 tl lik fatura da 40 tl hadi 10 da benden 50 tl fatura gelecek.laboratuvar veya kağıt üstü deneyi değil gerçek hayattan bir eve yapılmış ise saygı duyarız tabi.




  • misal bahsettiğime benzer bir çalışma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: memotembelgezer

    quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    3-5 kişi hala çıpınıyoruz. Aralık ocak şubat faturalarım 450 tl nin altına inmedi :( bekliyoruz bakalım. En iyi çözüm benim gözümde izocam taşyünü kalibel. Uygulayan birisi olsada görsek.

    kalınlık olmadan yalıtım olmuyor. bende yalıtım yaptırdım ama öyle dedikleri gibi %40 tasarruf sağladığına inanmıyorum. aslında en temizi bir sene mantosuz bir sene de mantolu denemek .aslında evine manto yaptıranlar daha önce yaktıkları ile şimdi yaktıklarını karşılaştırıp söylese fikir olur ama bizim millet mantoya 5 bin verdim işe yaramadı diyemez namus meselesi yapar. iyi iyi çok güzel sende yap der. öyle insanlarız işte.

    quote:

    bizim millet mantoya 5 bin verdim işe yaramadı diyemez namus meselesi yapar. iyi iyi çok güzel sende yap der. öyle insanlarız işte.


    Birader doğru söylemişsiniz. O kadar ruh hastası bir millet olmuşuzki, sözüm meclisten dışarı.Yine affedin. Bok yeriz, Bal yedik deriz inadımızdan.

    Elindeki bozuk eşyaya bile kötü demeyip aynı ürünü bana aldırmaya çalışşan çok manyak gördüm.Aldıracakta sanki benle kader birliği yapıcak.

    Affedin aynı öküzlükleri sende bende yapabiliriz belki, insanız sonuçta. Fakat aklımız var her zaman kör olamayız. Yanlış yaptığımızı her zamanda Allah bize bildirir o mekanızmayı yaradılışımıza kurmuş zaten. Vicdanımız bizi dürttüğü zaman durup, ben ne yapıyorum diyebiliyormuyuz?
    Cevap: diyoruz demeyen yoktur.
    Diyoruzda hata ettiğimiz kişiye demek acı geliyor. Acı gelsede dememiz lazım diyebiliyorsak işte ozaman iyi insan oluruz.
    Diyemiyorsakta gururumuza yenilip, o zamanda en azından kuyruğumuzu kıstırıp konuşmamamız lazım. Fakat yanlışı savunmak nedense bir çoğumuza doğru geliyor şeytanlar dürtüyor çoğumuzu yediğimiz haltları göremiyoruz yine konuşanımız yanlışı savunanımız çok oluyor.

    Bizde binada karar aldık ısı yalıtımı yaptırmak istiyoruz her kafadan bir ses çıkıyor çok zor anlaşmak. Her daire ucuzuna kaçıyor laf anlamıyor. Elek gibi ince iş yaptıran komşular getirip örnek gösteriyorlar.

    O komşularda öyle bir övüyorki boktan ısı yalıtımlarını, kafa göz gireceği geliyor insanın.

    Adam hacı murat almış, diyor bu mersedesle aynı. geberteceği geliyor insanın deseki benim mersedesimde gücüme göre bu arabadır. Kimse birşey demezki, birde takdir eder Allah ileride mersedece binmeyide nasip etsin der. Fakat öyle demiyor çoğu vatandaş. Nedense mersedesle bir tutacak hacı muratı, çünkü işine öyle geliyor komplekse giriyor. Galiba devamlı inat ede ede bir çoğumuzun beyinlerinin doğruyu söyleyen tarafıda eriyormudur nedir.

    Doğruya doğru yanlışa yanlış diyemediğimiz sürece her türlü pisliğe layık bir milletiz.




  • hacı taş H kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz paraya değmez. çünkü çok pahalı yapıyorlar uyduruk köpüğe 4 diyen adam var eminim tutturunca 5 de diyorlardır. öyle %40 falan da hikaye ben 2010 yılında yaptırdım. apartmanlarda şu da oluyor. pislik adamlar evin hepsini yakmıyor.senin üzerindeki odayı kapatıyor sen teraslı evde oturuyor gibi oluyorsun. yada tip geliyor senin üstün de ki odaya oturuyor,kombiyi de kısıyor sen adamı ısıtıyorsun.o yüzden oturduğun odanın tavanına içten de yaptırmak gerekiyor. ne tipler var yemin ediyorum insandan tiksindirdi bizim millet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 10 Nisan 2015; 17:00:17 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=2uGPgUVIXc0

    yaptıran varsa yorum yapabilir mi
  • impreza_35 İ kullanıcısına yanıt
    Bu durum şuna benzer; bir bardak buzlu su aldığınızda bardağın dış yüzeyi damlalar halinde sulanır. Aynı bunun gibi dış cephe duvarınız o kadar soğuk ki içeriyi ısıttığınızda duvarda su damlaları oluşuyor. Sıcak hava soğuk bir cisme değdiğinde yoğuşma oluşuyor. Çözüm mümkünse bu forumda bahsedilen yöntemlerle yalıtım yaptırmak.
    Benim evim müstakil kombili bir apartman dairesi. Biz de büyük hayallerle mantolama yaptırdık. Alt katım ve üst katım cimri ve yakmayan insanlar olduğu için bir faydasını göremedim demeyeyim ama ancak %10 luk bir fark oluştu diyebilirim. Oysa 4000 TL ye ben kendim iç yalıtım yaptırsaydım eminim çok daha fazla farkederdi diye düşünüyorum.
    Sonuç olarak olayı şöyle formülize etmek gerekiyor sanırım;
    Eğer bireysel kombi varsa dıştan mantolamanın anlamı yok çünkü dıştan mantolamanın mantığı binayı hep birlikte ısıtmak ve o ısıdan herkesin faydalanmasını sağlamaktır. arada benim gibi birkaç enayi ısıtmaya kalkınca binayı, fatura da bana giriyor haliyle.
    Eğer bina merkezi sistemle ısınıyorsa dıştan mantolama mantıklı olur diye düşünüyorum.
    Bu arada merkezi doğalgaz ısıtmalı binada oturmadım, orada da minimumda yakıp milletin kesesinden ısınmak mümkün oluyor mudur bilemiyorum.




  • mubutu M kullanıcısına yanıt
    merkezi doğalgaz kullananlar ısı sayacı kullanıyor. sayaç okutulup fatura kesiliyor. böyle olunca beleşçiler petekleri kısıyor yada kapatıyor .böylece yine milleti siz ısıtıyorsunuz. yaptırdığınız mantolama parası da akıl parası olarak aybaşında bütçede kocaa bir delik olarak sizi karşılıyor.
  • Aynen öyle...

    Bu durumda tek çözüm kalıyor;
    1- Merkezi sitem olacak
    2- Isı pay ölçer olmayacak.
  • mubutu M kullanıcısına yanıt
    yani. tıpki eski kaloriferli sistem gibi olacak. yeminle insandan tiksindim bu tipler yüzünden.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.