Şimdi Ara

IBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ VS BOUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal Blimler, HUKUK veya işletme okuyacaklar için arada kalınası bir durum. Birisi köklü ve marka değeri olan bir üniversite diğeri ise yeni bir vizyonu olan ve öğrenci merkezli, imkanları bol bir üni. Artıları ve eksileri
    + BOUN
    Köklü bir üni bu yüzdem sistemi oturmuş
    Sosyal aktivite açısından gerçenten dopdolu (kulüpleriyle özellikle)
    mezun olduktan sonra bir prestiji var (eskisi kadar olmasa da)
    - BOUN
    Sınıflar kalabalık ve bu yüzden birebir iletişim zor hocayla
    Ön plana çıkmak için çok çabalamak gerekiyor ve yüksek puan
    Köklü bir sistemi olmasından dolayı öğrenci merkezli olması şüpheli, bir aktivite yapabilmek için kırk takla atmak gerekli

+IBN HALDUN UNİ
    Yeni bir vizyona sahip sosyal bilimler için, öğrencileri araştırmaya teşvik eden bir uni
    İmkanları açısından mükemmel: aylık bursları, hazırlıktan sonra abd ye götürme, onur programı denilen çeşitli akademik çalışmalar vb.
    Az sayıda öğrenci olduğundan ön plana rahat çıkılabilmesi (puan ve akademik açıdan)
    Bağlantılarının kuvvetli olması .8 ünv sonrası için)
    Türkiye nin en iyi hazırlık eğitimini sunması( Boun lu bikaç kişi tarafından tasdiklenmiştir) düşünün boundan mezun tekrar hazırlık almaya gelen oldu bu üniye.
    -IBN HALDUN UNİ
    Yeni bir universite olduğundan sistemi daha tam oturmadı
    Verilen imkanlar sayesinde şımaran öğrencilerle karşılaşmanız pek mümkün
    Akademik kadro açısından zayıf diyebilirim(öğrenci sayısına göre çok iyi olmasına rağmen)
    Mekan açısınan kayaşehir de dağın başında olduğu için sosyal akticiteler ve yeni olduğundan kulup faaliyetleri kısıtlı

Benim yazdıklarım bu kadar. Ibn Haldun üniversitesi öğrencisi olarak üniversitemle ilgili sorunuz varsa sorabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ibni haldun üniversitesini ilk defa duydum ve siz gelmiş boun ile kıyaslıyorsunuz

• Boun tek atar
  • Ibni sinan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi Boun dan mezun iki kişi geçen sene bu üniye geldi sırf imkanları ve ing hazırlık eğtimi için. Üniversite yeni açıldı, geçen sene, bunun için yeni duymanız normal ama bunda üniversitenin de suçu var iyi reklam yapamıyor. Eğer araştırırsanız gerçekten kaliteli bir araştırma ünv olduğunu görürsünüz. Zaten sadece sosyal bilimler bölümleri var. İlk sene öğrencisi olarak vaadettikleri çoğu imkanı fazlasıyla yerine getirdiklerini söyleyebilirim. Mesela sene başında hazırlığı geçen öğrencileri üçe ayıracağız en iyiler abd ye, 2. grup ingiltere ye , 3. de malezya demişlerdi. Sonradan herkesi Abd ye getirme kararı aldılar. Bu üniversiteyi biraz araştırın geçen sene seçmeden önce ben de sizin gibi tepki vermiştim ilk duyduğumda ama imkanlarını görünce farklı olduğunu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vulgarman -- 9 Temmuz 2018; 21:30:31 >
  • kurucu üyelerinin R.T.Erdoğan, Bilal Erdoğan (oğlu), Esra Albayrak(kızı) olduğu üniversite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi management inf systems -- 9 Temmuz 2018; 21:39:15 >
  • Siyasi kısıtlamayla pek karşılaşmadık açıkçası. Hatta sürekli Akp yi ve erdoğan ı eleştiren öğrenci üniversitenin tanıtım reklamında oynadı. O konularda pek sıkıntı olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç tıp vs medipol tıp
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adamın karşılaştırdığı üniversitelere bak. Git Sabahattin Zaim ile falan kıyasla kendi üniversiteni, burada tercih yapacak gençlerin aklını bulandırma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vulgarman V kullanıcısına yanıt
    Eminim yaşanmıştır.Reklamını yoğun meydanlarda stand açarak yap daha çok müşteri çekersin
  • Hangi ilde İbni Haldun Uni ? :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VALLAHA AĞAM EĞLENİR BİZİMLE
  • Arkadaşlar, şu an size şaka gibi geliyor olabilir ama geçen sene bütün bölümlere 150 öğrenci aldı bu üniversite. Hepsi de tam bursluydu, dediklerime hemen inanın demiyorum araştırın, ziyaret edin. Gerçekten ben de ilk duyduğumda istinye tarzı ticarethane kafasında bi ünidir demiştim. Ben ilk 1000den bu üniversiteyi tercih etmiş brisi olarak söylüyorum. Boğaziçi ile bu üniversite arasında çok kalmıştım ve burayı tercih ettim pişman değilim de bunu ilk açtığım konuya bakın görürsünüz. İnanması zor ama imkanları çok iyi bir üniversite en iyi hazırlık sınıfı burada emin olabilirsiniz 10 kişilik sınıflarda Harvard Oxford mezunu hocalar ing eğitimi veriyor. inanmayan araştırabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vulgarman -- 9 Temmuz 2018; 22:0:19 >
    Hala reklam için çırpınıyorsun uğraşma ekmek çıkmaz sana burdan
  • Öncelikle Boğaziçi Üniversitesinde Hukuk Fakültesi bulunmamakta. İşletme için daima Boğaziçi Üniversitesini tavsiye ederim, yılların oturmuş birikimi var. Zaten yıllardır üniversitenin en yüksek bölümlerinden bir tanesi. Sosyal Bilimler için ise nasıl bir eğitim istediğinize bağlı. Boğaziçi Üniversitesinde daha çok "modern batı" tezleri öğrencilerin kafasına dikta edilmekte desem yalan olmaz. Yani Boğaziçi Üniversitesi bölümlerini yazarken İbn-i Haldun'un Sosyolojik Tezlerini derinlemesine inceleyeceğinizi düşünmeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız. Evet bunun için imkanınız olabilir ama maalesef böyle düşünen bir arkadaşım 2 dönemdir "Feminizm, Gender, Motherhood, Female-Male relations" konularının dışına çıkamadı. Mevcut müfredat ve hoca yapıları maalesef sürekli ama sürekli "gender" üzerinden ders işlemenize neden oluyor. Anladığım kadarıyla bu sorun-ki bazıları için bu sorun olmayabilir, benim için büyük bir sorun- İbni Haldun Üniversitesinde yok ya da daha az. Burada tamamen seçim sizin mevcut müfredatları değerlendirmenizden geçiyor bence. Boğaziçi Üniversitesi kimine cennet, kimine zindandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMechanicalEngineer -- 9 Temmuz 2018; 22:6:3 >

• Arkadaş, dediğim tek şey araştırın. Sazan gibi atlamayın zaten eksilerini de yazdım zaten. Bu dediklerimi üniversitenin sitesine girerek bakabilir, araştırıp soruşturabilirsiniz. Universitenin yeni kurulmuş olması elbette ki bir dezavantaj ama bu üniversite proje bir unidir. Araştırın, kestirip atmayın arkadaşlar. Boun u kötülemek gibi bir derdim yok zaten bunu yapamam da Boun elbette ki her türlü İbn haldun u alır ama imkanlar açısından bu üni nin önde olduğu da açık..

hmm cs go atmak mı ibn haldunu araştırmak mı cs go mu ibn haldun mu???? Cs go yu tercih ediyorum
  • Hocam tabi ki çok çok iyi bir üniversite değil. Ama imkanlar açısından bilinmeyen bir ünv olduğu için bu konuyu açtım ki biraz olsun öğrenciler bilsin. Bu üninin ilk öğrencilerinden olarak tercih dönemindeyken Boun ile İbn haldun arasında kalmıştım, biraz aldanarak pişman olacağımı bile bile ibn haldun u seçmiştim ama ilginç bir şekilde pişmnlığım olmadı çoğu açıdan elbette ki boun luyum diymemek koyuyor. Boun un sosyal hayatı olsun prestiji olsun hala aklımda ama bu üni beklediğimden fazlasını verdi bana onu belirttim sadece. Maddi kaygılarım yok ve sadece derslerimi yoğunlaşıyorum. Yurtdışına rahatça çıkacağım Hoclalarla iletişim çok kolay vs. sadece dile getirmek istedim.

• Hocam ben universitenin karsisindaki okulda 4 sene okudum ve basaksehirde 14 senedir ikamet ediyorum.

2017 yılına kadar okulun oradan koyunlar geçiyordu.Şimdi orası botanik park olacak ayrı konu.

Sosyalleşme falan da beklemeyin.Normal yerleşim yerlerinden de uzakta bir okul tepeye kurulmuş.Ve sadece 1 apartmandan üniversite yapılmış.kampüsü falan bırak bahçesinde doğru düzgün oturamazsın dağ başı olduğu için rüzgar çok.Adamakıllı otobüs de yok.Anca nevşehir üniversitesindekiler gibi bir kaç kafeye gider nargile içersin.Sözde istanbulda okuyorsun :)

İyi olan bir yanı var sahibi hükümete yakın taraftan yani kariyer yapma şansın yüksek.3 4 sene sonra da güzel yerler olacak orası biliyorum ama o zamana mezun olacağız

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.