Şimdi Ara

IBM düğmeye bastı! Binlerce çalışan yapay zeka ile değiştirilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IBM düğmeye bastı! Binlerce çalışan yapay zeka ile değiştirilecek
    International Business Machines veya bilindik adıyla IBM, üretken yapay zekayı kendisine entegre etmeye hazırlanıyor. Son dönemlerde hızlanan ve artan yapay zekaların insan çalışanların işlerini alacağı söylemleri IBM ile artık kapsamlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor. Şirket binlerce çalışanını yapay zeka ile değiştirmeye hazırlanıyor.



    Binlerce IBM çalışanı işlerini yapay zekaya kaptıracak



    IBM İcra Kurulu Başkanı Arvind Krishna, şirketin önümüzdeki yıllarda yapay zeka ile değiştirilebileceğini düşündüğü roller için işe alımları duraklatacağını söyledi. Krishna bir röportajda, insan kaynakları gibi arka ofis işlevlerinde işe alımların askıya alınacağını veya yavaşlatılacağını belirtti. Krishna, müşteriye dönük olmayan bu rollerin yaklaşık 26.000 çalışanı kapsadığını söyledi: "Beş yıllık bir süre içinde bunun %30'unun yerini yapay zeka ve otomasyonun aldığını rahatlıkla görebiliyorum."



    IBM düğmeye bastı! Binlerce çalışan yapay zeka ile değiştirilecek
    Bahsedilen yüzde 30’luk kesim yaklaşık 7.800 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor. Yapay zeka halihazırda müşteri hizmetlerini otomatikleştirirken doğrudan insana ulaşmayan alanlarda giderek daha çok söz sahibi oluyor. Ancak bazı uzmanlar yapay zekanın işgücü piyasasını bozma potansiyelleri konusunda endişeli. Öte yandan Krishna, işgücü kompozisyonu ve verimliliğin değerlendirilmesi gibi bazı İK işlevlerinin önümüzdeki on yıl içinde muhtemelen değiştirilmeyeceğini de sözlerine ekledi.



    Ayrıca Bkz.İnsan düşüncelerini okuyan devrimsel bir yapay zeka modeli geliştirildi



    IBM şu anda yaklaşık 260.000 çalışanı istihdam ediyor ve yazılım geliştirme ve müşteriye dönük roller için işe alım yapmaya devam ediyor. Birkaç ay önce firma 5000 kadar çalışanı işten çıkaracağını duyurmuştu fakat ilk çeyrek yaklaşık 7000 kişi de işe alındı. Firma üretken yapay zeka ile otomasyona bağlanabilecek iş alanlarındaki insan istihdamını azaltarak verimliliği arıtmayı hedefliyor. Bunun yanında birkaç yıldır IBM, bulut ve yazılım alanına odaklanmış durumda.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/308082/ibm-to-replace-7-800-jobs-using-automation-and-ai







  • Zaten müşteri temsilcilerinin de çoğu yapay zeka gibi hatta daha alt düzeyde. Papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorlar ve arayanı oyalayıp başından atma peşindeler. Çoğu müşteri temsilcisiyle görüşmeyi sonlandırdığımda, karşı tarafta ;ohh bitti sonunda, gibisinden bir izlenim bırakıyor bende.
  • Bunun olması çok normal, yapay zeka bir şeyleri otomatiğe alacağı gibi bazı alanlarda da yer açacak ve yeni iş kolları oluşacak.

  • Zaten müşteri temsilcilerinin de çoğu yapay zeka gibi hatta daha alt düzeyde. Papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorlar ve arayanı oyalayıp başından atma peşindeler. Çoğu müşteri temsilcisiyle görüşmeyi sonlandırdığımda, karşı tarafta ;ohh bitti sonunda, gibisinden bir izlenim bırakıyor bende.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsmi ve fotoğrafı görünce kanım çekildi. Bu AI gerekçesiyle Hintli hariç tüm çalışanlar tasfiye edilecek. Nepotizm bunların genlerine işlemiş, dünyada eşi benzeri olmayan bir kast yapıları var, asla çıkamıyorlar.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Hintliler ozellikle is piyasasinda ırkçı bir millet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sürekli yapay zeka geliyor işlerimizi kaybedeceğiz algısını pompalayıp duruyorlar. Neden böyle bir şeyler yapıyorlar anlamış değilim.
    Yapay zeka sayesinde yeni iş imkanları, yeni iş türleri ortaya çıkacak diye kimse haber yapmıyor.
    İş makineleri geldiğinde tarımdan, üretimden bir sürü insan işsiz kaldı ancak seri üretim sayesinde hizmet sektöründe inanılmaz boyutta farklı türde iş kolları türedi. Öyle ki üretim sektörü, hizmet sektörün yanında cücük gibi bir şey oldu.
    Yani yeni teknolojiler bazı iş kollarını öldürürken, yeni iş kolları da açıyorlar.
    Sürekli bir korku, negatif haber pompalamakla elinize ne geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 3 Mayıs 2023; 00:32:22 >
  • Yapay zeka robota razıyım hiç olmazsa seks yaparız hergün
    Kız arkadaş ile bir yere kadar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunun sonu vasıfsız insanların asgari ücretten de düşük olan vatandaşlık maaşı almasına kadar gidecek.

  • Bu Aİ politika yapabilirse meclise hep beraber sokalım. Bi sürü gereksizi kapıya koymuş oluruz.

  • öz yurdunda faşistsin öz vatanında niggı IBM düğmeye bastı! Binlerce çalışan yapay zeka ile değiştirilecek 

    her taraf bunlarla doldu herkes meksikadan göçü durdurmaya çalışırken

  • Herkes olumsuz düşünüyor ama tam tersi olacak. Yapay zeka iş alanlarina daha çok girecek ilerleyen dönemlerde.


    Bu da insanlara eksi değil artı olarak dönecek. Çünkü işlerin belirli bir kısmını yapay zeka yaptıkça insanlar işsiz kalmak yerine yeni insan gücü işleri oluşmuş oluşacak. Aynı iş gücünde yapay zekanın ele geçirdiği yerlerde ise insanların 8 saat çalışma süresi 6 hatta 5 saate düşecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.