Şimdi Ara

IBM dizüstü kullananlar. Lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

IBM R50e-1834 dizustume ilk defa format atip XP kuracağım. Yalnız soyle birşeyle karşılaştım. Harddiskte Xp den görünmeyen fakat DOS tan görünen IBM_SERVICE (EISA Yapılandırması) diye 4.3 gb'lık bir bölüm var. Bu bölümü XP'den Bilgisayar Yönetiminden ulaşabiliyorum ama üzerinde hiçbir işlem yapamıyorum.

Sorum şu: Bu kısım nedir, içinde 4 gb lık ne var? XP yi yeniden kurup harddiskimi bölümlendireceğim. Bu kısımı uçurursam ne olur?

IBM dizüstü olanların-kullananların ortak olarak karşılaşdığı bir durumdur tahminimce. Acilen yardımlarınızı bekliyorum. Çünkü XP'yi acilen kurmam gerekiyor..

• merhaba bu boşum recovry yanikurtarma bolumudur sakin sileyim deme bu normal windows kurulumu gibi acilista bir tus var ona basiyosun ve catir catir bilgisayarinin ilk geldigi gunku haliyle makinana kuruyor driverlariyla beraber bunu kullanabilmen icin mbrnin duzgun olmasi gerekiyor
  • Peki silmem durumunda driver dışında herhangi birsey kaybeder miyim?. Yani anakart ile ilgili dosyalar-driverlar var mı burada? Diger driverlar birsekilde bulunabilir belki. bunu kullanabilmen icin mbrnin duzgun olmasi gerekiyor demissin. bunu tam anlayamadım :( Açıklaman mümkün mü?

Bir de harddiskin geride kalan kısmını 2 ye bölersem bir sorun çıkar mı?

Acil cevaplarınızı bekliyorum. Makina önümde bekliyorum kurmayı.
  • Bu bölümü silersen Windows'u gerektiği zaman cd den kurabilirsin, bir sorun olmaz. Bilgisayarının tüm driver'larını IBM in sitesinden ulaşabilirsin. Ayrıca bu bölümü silmesen bile geri kalan kısmı 2 ye bölebilirsin bir sorun olmaz. Benim HDD'de de bu bölüm silinmiş durumda XP yi CD den kurdum driverlarınıda IBM in sitesinden indirdim adres ise şu:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?brandind=10&template=%2Fproductselection%2Flandingpages%2FdownloadsDriversLandingPage.vm&validate=true

Kolay gelsin.
    IBM T41 Centrino 1.4GHz Banias, 768MB DDR333, 80GB HDD, 14.1" XGA TFT LCD, 32MB DDR ATI Radeon 7500, CD-RW/DVD, Intel PRO 802.11b/BlueTooth, UltraNav, Secure Chip, Think Light, Avermedia PCMCIA TV Card, 2 Kg.

• ibm noteboklar hakkinda gorusleriniz dostlar bimeks ve vatanda var?

kim getiriyor bu ibm laptoplari

ibm almayi dusunen visor
    Bir de illa CDden kuracam diyorsan C'de IBMTOOLS ya da drivers diye bir klasor var. sen ikisini de kopyala bir yere. surucu lazım oldugunda kurarsın. Bir de bundle gelen programları falan kurarsın tabi.

visor,
    Tipi önemli degil, servisi onemli diyorsan bence alınabililir.
    Tabi su an icin fiyat/performans olarak daha iyi makinalar da var.

Laptopları getiren 2 yer var 1 tanesi index (bimeksin sattıkları) Umarım indexle muhatap olmak zorunda kalmazsınız. Muhatap olmanız ve yamuk yapmaları durumunda da direk IBM Turk ile irtibata gecin baya yardımcı oluyorlar.
    Diger getireni hatırlamıyorum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.