Şimdi Ara

I914900k vs 7950 3xd (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su ram nasil? Mhz 7200 mus bur sitede en iyi diye bunu secmisler, bilemedim, fiyati fena degil gibi. Biraz daha uyguna ram ler var . Gerci alacagim asus prime anakart da ddr 5 6400 mhz amd expo yaziyor destek olarak. O zaman 6400 mu almali..?
    I914900k vs 7950 3xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 9 Mart 2025; 19:7:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    Ssd kingston renegade de olabilir, ramleri 6000 mhz cl30 bak , 360mm sivi sogutma bakiyorsan suanki kasana olmaz, psu alacaginiz karta gore secersiniz markasi corsairde olabilir fark etmez.

6000 mhz en stabili

Ssd

Psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 9 Mart 2025; 19:27:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ram de isik filan da var diye G.skill trident z5 neo rgb 30cl 6000mhz ye karar verdim isikli olmasindan birde rengi anakartla uyumlu olur diye :) son anda birdaha bakicam bur iki saat sonra belki daha uygun biraey veya sizin onerdiginizi eklerim sepete.

Sogutucu ve kasa tavsiye edebilirmisiniz? Corsairden baska marka pek bilmiyorum aslinda. Ondada 2-3 model var baska markalar var.
    Kasa icin beyaz alsam cok mu siritir?

Nzxt h6 flow compact dual var gozume carpan hemse ucuz.
    Lian li o11 vision cok hos duruyor. Mid tower kullanmadim daha once ama sorun yasamam sanirim bu kasalardan. Kullanisli bir kasa ve sogutucu ne onerebilirsin øzellikle sogutucu.

• 9800x3d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasa icin karar veremedim. Az once bazi parcalarin siparis ettim, cok yardimin oldu sagolasin.
    Asus prime x870-p wifi anakart
    Samsung 990pro ssd 2 tb
    G.skill olan ramleri ve senin dedigin sogutucunun beyaz rgb isiklisini siparis ettim.
    Hic niyetim yoktu yas oldu 37-38 ama yeni bir sistem geliyor herhalde 😀
    Eski sistemi satabilirmiyim bilmiyorum, satabilirsem harddiskleri søkup mu satmaliyim?

Alacaginiz kasaya iyi bakin,arctic in radyator kalin her 360 destekleyen kasaya sigmayabilir.

Hddleri sokup satin bence.

yeni gördüğüm için yeni yorum yapacağım sisteminiz hayırlı olsun , ama birşey demek istiyorum ismi duyunca iyi geliyor ama asus prime serisi asus için giriş serisi oluyor bence anakartı daha iyi birşey seçebilirdiniz ki artık asus o eski bildiğimiz asus ta değil son zamanlarda çok sorun okudum bu ara msi ın yıldızı baya parlak gibi , anakart olarak msi x870 tomahawk bakabilirsiniz sipariş vermediyseniz yada değiştirebilirseniz

• alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Siparis ettim. Bende gordum aslinda prime ekran kartindan da anlamistim giris seviyesinin ismi ama fiyati baya uygun geldi yuzde 25 indirimli aldim. 2890 norvec kronu fiyati tomahawk indirimde degil 4000 kusur. Asus tuf var x870 3770 krona indirimde. Bilemedim degistirsemmi prime icinde iyi yorumlar okudum.

• Kasaya bakarken bunu kontrol edecegim olculer belirtiliyor mu nereden kontrol edebilirim? Sogutucuyu iade edip baska mi alsam? Siz onerdiniz diye fiyati da uygun diye aldim acikcasi.

Benim attiklarima sigiyor (mesela corsair kasa bakacaksaniz 7000d ye sigiyor ama fiyati ucuk )marka model sitesinde max thickness yazar arctic in de boyuta bakip secersiniz,sectiginiz anakartta gayet yeterli bu arada.

H7 flow anakarta gore sknti olabiliyormus heralde arcticle,gene siz istediginiz modeli atin buraya bakalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 10 Mart 2025; 1:43:14 >
  • Sogutucuyu iptal edesim var ya. Corsairin modellerinden birini alirsam onlar hazir macunlu geliyordu sanirim. Ustune fanlar corsair kasa alinirsa icindeki fanlarla uyumlu olur. Bilemedim sogutucu fan ayri tip kasadaki diger fanlar ayri tip olmasin simdi diye..

• Sogutucuyu iptal ettim 😀 yeni sogutucu bakiyorum. Kasayla beraber secicem.

• Kabin olarak su hosuma gitti fiyati yuksek sadece. Fiyatin yuksek olma sebebi icinde 3 tane rgb fan var onlarin tanesi 500 kron zaten birde icue link Hub var. Rgb olmayan model 2400 kron. 3 tane fan ile ayni fiyata geliyor onlarda fan yok sanirim. Havalandirma filan aciklamalarini okudum baya iddaali. Alta da 3 tane fan takilabiliyor giris olarak. Uste 3 tane cikis ve arkaya cikis.https://www.proshop.no/Kabinett/Corsair-iCUE-6500X-RGB-Kabinett-Tower-Hvit/3266029

Ekran karti arastirdim biraz, hafta sonu stoklar dolmus gibiydi yine komple bosalmis. 9070xt ler kapis kapis gitmis. 5070ti ler. 5070ti 10800 e filan asus prime var. Asusun 3 modeli daha var ayni seri fiyat farki var o fiyat farkini vermisken asus prime 5080 alinir 14800 e .
    9070xt ler 10000 civari. Cok da ucmak istemiyorum aradaki 4000 krona degmez gibi sanki 5070ti prime ile 5080 arasinda.
    Burada sahibinden tarzi bir sitede de baya kutusu acilmamis norvecten alinma fisi ile birlikte satilan kartlar var. Millet fazla dan almis satiyor oralarsan da bulabilirim ama hangi karti almaliyim biraz kararsizim. 9070xt alacagima nerdeyse ayni paraya 5070ti almak daha mantikli gibi. Nerdeyse fark yok.

Islemci 9950x3d bir yerde satisa sunulmus ama gelis tarigi tahmini olarak biraz var. 13.500 kron sadece islemci. Cok fazla. 7000 krona amd 7 9800x3d vardi.
    Amd 9 9900x3d nin de fiyatini gormek lazim tabi. Belki onlar cikinca 9800x3d fiyati da indirime girebilir.

Sen ne dersin?

Boyle kasa alirsan her yerini fanla doldurursun artik mecbur ya da en uygun hangi sekil olursa.

9900x3d bosverin diger ikisinden birine bakin,
    9070xt veya 5070ti. Dlss icin 5070ti olabilir tabi alinca kontrol edin eksik rop falan cikiyor

• 9900x3d bosvericeksek tek alternatif 9800x3d gibi, amd olacaksa ki anakarti siparis ettim bile
    Hayatimda hic amd kullanmadim umarim pisman olmam.
    9950x3d fiyati 9800x3d nin iki kati suan. Ki daha cikmadi bile.
    X versiyonlari var ama peformanslari o kadar yuksek degil, test videolarina baktim karsilastirmali 9800x3d gpu ve cpu da daha fazla guc tuketiyor ama fps daha yuksek veriyor.

9070xt karsisinda 5070 ti asus prime alirim sanirim ama eksik rop muhabbeti nedir nerden bakicaz ona 😀?
    5080 fazla olur herhalde, komple sistem olunca meblag yukseldikce yukseliyor. Aradaki fark ile psu ve cpu sogutucu alirim diye dusundum.

Gpu-z indirin techpowerup sitesinden sonra kontrol edin o uygulamada.
    RTX 5070 Ti = 96 ROPs (Affected units have 88 ROPs)

5080 e gerek yok dediginiz gibi diger parcalari alirsiniz aradaki farka.

X3d islemciler 720p/1080p de ve rekabetci oyunlarda daha cok on planda, oyuna gore de normal islemcilerden pek farki olmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 11 Mart 2025; 1:9:20 >
  • Zotac 5080 ile 5080ti geldi 15 dk sonra siparise acicaklar ama 5070ti 12500kron 5080 zotac 15bin zotac 5080 oc 16 bin.

Asus prime 5070tin10900 ama daha gelmemis depoya. Bilemedim 12500 zotac 1600 kron daha fazla prime dan

12500 verince 15 bin veririm dersen 5080 alirsin heralde kartlar hangi model peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 11 Mart 2025; 16:0:3 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.