Şimdi Ara

İ9 13900K almalımıyım yoksa i9 14900K beklemelimiyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

80 100k bütçem var, i9 13900k sistem dizmelimiyim yoksa i9 14900k beklemelimiyim, intel 14. Nesilde yeni mimari ile karşımıza gelecek. 13. Nesil melez olduğu için pek yanaşmakta istemiyorum ama içim içimi yiyor. Sizce 14. Nesil ile 13. Nesil arasında yüksek performans farkı olurmu. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan güzel yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilefruz -- 9 Mart 2023; 15:27:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu tür konuların artık maytap geçme amaçlı açıldığını düşünmeye başladım ben.

yok "bilmem şu kadar para var, nereye gömem?"

karşılıklı kadeh mi tokuşturacan makinayla, n'apacan?

biz de burda saf gibi "o olur o olmaz" diye kendimizi paralıyoruz.

sistem önerileri için kurallar belirlenmeli, uymayan konular direkt silinmeli bence.

Yapay Zekanın Yanıtı

Intel i9 13900K ve i9 14900K: Hangi İşlemciye Yatırım Yapmalısınız?

Intel'in 13. nesil ve yakın zamanda duyurulan 14. nesil Core işlemcileri, yüksek performans arayan kullanıcılar arasında popüler seçeneklerdir. i9 13900K ve i9 14900K, her iki neslin de amiral gemisi modelleridir ve benzer özelliklere sahiptir. Ancak, hangisinin ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğunu belirlemek için aralarındaki farkları göz önünde bulundurmak önemlidir.

Performans Karşılaştırması

Benchmark testlerine göre, i9 14900K, i9 13900K'dan biraz daha yüksek performans gösterir. Bu fark, i9 14900K'nın daha yüksek çekirdek sayısı (16'ya karşı 8) ve daha yüksek saat hızlarına sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, i9 13900K'nın performansı çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterlidir.

Fiyat Farkı

i9 14900K, i9 13900K'dan önemli ölçüde daha pahalıdır. i9 13900K'nın piyasada yaklaşık 550-600 dolar arasındayken, i9 14900K'nın fiyatı 700-800 dolar arasında değişmektedir.

Diğer Hususlar

Performans ve fiyatın yanı sıra, kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken başka hususlar da vardır:

• Kullanım Durumu: i9 14900K, yoğun iş yükleri, oyun ve video düzenleme gibi görevler için idealdir. Daha az talepkar görevler için i9 13900K yeterli olacaktır.
    • Anakart Uyumluluğu: i9 14900K, LGA 1700 soketi gerektirirken, i9 13900K hem LGA 1700 hem de LGA 1200 soketleriyle uyumludur. Anakartınızın hangi soketi desteklediğini kontrol etmeniz önemlidir.
    • Güç Tüketimi: Hem i9 13900K hem de i9 14900K yüksek güç tüketir. Yeterli bir güç kaynağına ve soğutma sistemine sahip olduğunuzdan emin olun.

Sonuç

i9 13900K ve i9 14900K, piyasadaki en iyi işlemciler arasındadır. i9 14900K, hafifçe daha yüksek performans sunar ancak daha pahalıdır. i9 13900K ise çoğu kullanıcı için mükemmel bir orta noktayı temsil eder ve mükemmel performans ile uygun fiyatı birleştirir. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi dikkatlice değerlendirerek doğru kararı verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aman aman bir aciliyetiniz yoksa beklemeniz faydalı olur. Ne amaçla kullanacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Mart 2023; 15:44:7 >
  • 14. Nesil yeni mimari olacağı için stabil olmaz, olgunlaşmış 15. Nesli bekleyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam olgunlaşmaları beklerseniz 20. nesile kadar alınmaz bu parçalar.

x670e anakart + r9 7950xd mi ne yeni işlemci vardi ondanda alırsan 10.nesil ryzene kadar anakart ram değiştirceğini sanmam.

• bu tür konuların artık maytap geçme amaçlı açıldığını düşünmeye başladım ben.

yok "bilmem şu kadar para var, nereye gömem?"

karşılıklı kadeh mi tokuşturacan makinayla, n'apacan?

biz de burda saf gibi "o olur o olmaz" diye kendimizi paralıyoruz.

sistem önerileri için kurallar belirlenmeli, uymayan konular direkt silinmeli bence.

• https://forum.donanimhaber.com/intel-13-12-nesil-islemciler-king-is-back-ana-konu-pcie5-ddr5-ddr4-lga1700--150564427

Öncelikle Q3,23'te RL Refresh gelsin bakalım (isim 13'lü mü 14'lü mü olacak belli değil) ardından Q3,Q4,24 hatta belki QX,25'te asıl 14. Nesil denebilecek CPU'lar lanse ediliyor olacaktır.

Tırnak içerisinde ''yeni mimari'' beklentisi min 1.5 yıl zamana karşılık gelmektedir.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Yayın icin kullancam almışken, mevcut sistemi upgrade etcem, almışken de iyi bişey alayım diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • efyavas kullanıcısına yanıt

15. Nesilde 2 yıl sürecek gibi

• MyCoDeR kullanıcısına yanıt

Amd pek alma taraftarı değilim ama tek çekirdek performansını gördükçe onu da düşünmüyor değilim

• shruikan kullanıcısına yanıt

Konu başlığı hoşunuza gitmediyse yorum yapmazsınız sistem tavsiyesi değil işlemci arasında kaldığım için bu konuyu açma gereksinimi duydum

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

• shruikan kullanıcısına yanıt

100 bin para değil ki hocam, niye bu kadar yükseldinİ9 13900K almalımıyım yoksa i9 14900K beklemelimiyim. 

• x670E + 7950X3D alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost03 -- 2 Temmuz 2023; 16:37:14 >
  • marttan beri beklememişsinizdir umarım çünkü bu sene sonu 13 refresh çıkacak da seneye yine sene sonu 14 çıkacak da yeni mimari olacak falan yani biraz yalan hikayesi artık 100k bütçeyle. intelin her yeri yeni mimari olsa ne olur bu saatten sonra benim hiç umudum yok. ikisi de ddr5'te dostlar pazarda görsün diye seri çıkarıyor. oyunlar hala UE4'le yapıldıktan yeni sistemleri kullanmadıktan sonra hiçbir anlamı yok işte 4k'da 12gb vram kullandırtırlar gündem o olur 3090'ları zamanında alsaydık keşke diye. 4090 alınacak gibi değil çünkü atx3.0 dedikleri güç kaynağı istediği için. be-quiet ki süper marka onda bile kablo eridiyse o standart da dandik olarak çıkmış ddr5 gibi demektir. gddr7 zaten tam mevzu olur çünkü bu adamlar artık tartıp biçmeden yeni şey yaptıklarını sanıyorlar. ddr4 çöktü mü çökmez çünkü zamanında ter döküp uğraşıp yaptılar uçurtma değil. pcie5.0 var mı ssd kullanan beri gelsin neymiş farkı gerçek hayatta oyunlarda?

5800x3d b450 strix 2x16 ddr4 3600 cl18 4070 ti 2k monitör ssd geniş kasa su soğutma 750w gold vs oynardınız her şeyi kafa ağrımadan expo bios vs uzun süre ki bu bile 100k'ya kafa atar paranın bir değeri yok artık değil ki 2 sene sonrasına kumar oynayacaksınız.

• illa ki intel olsun diyorsanız bekleyin amd işlemcilere soğuk değilseniz 7800x3d tercih edebilirsiniz

• Arrow lake olsa beklenir derdim ama yeni nesil işlemci raptor lake refresh olacağı için beklemenin çok espirisi yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bence bekleyin şöyle döviz bi 40 50 bandına gelsin elinizdeki 80-100 tl ile işlemciyi ancak alıcak seviyelere gelin, o zaman beklemelimiyim sorusu daha anlam kazanır, 13. nesil neye yetmez, nası bir performans beklentisi nasıl bir yayın anlaması güç.

• bachdem kullanıcısına yanıt

puahahahahha 20.nesili beklemeli bence en iyisi 20.nesil Saktar Lake en iyi seçim olacaktır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 18 Temmuz 2023; 16:22:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.