Şimdi Ara

i72600 ile i72600k arasındaki farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar i72600k şu aralar en fazla tutulan işlemci olarak göze çarpıyor.
    merak ettiğim 2600 ile 2600k arasında farklar nelerdir.
    bir K harfi için 70 lira fark vermeye değecek olan üstün özellikler nelerdir.
    ya da şöyle sorayım bir k harfi için 60-80 lira vermeye değermi?

• http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=52213,52214, overclock yapıyorsanız deger yok ben ıslemcıyı takar kullanırım dıyorsanız degmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 29 Nisan 2011; 23:34:46 >
  • ksonunda k olan işlemcilerin çarpan kilidi açık yani oc yapılabılıyor i72600k nın oc potansıyelıde ortada hava sogutma ile 4-.45 rahat oluyor
  • intel'in Karşılaştırma tablosu olayı çok güzel açıklamış.
    yorum gerektirmeyecek kadar net.
    her ne kadar oc den anlamasakta ileride lazım olur diye almakta fayda var.
    +70 lira kasada dursun
    teşekkürler.
  • 2600 biraz hızlı, 2600K off nası hızlı
  • 2600K'nin carpan kilidi acik, yani OC yapilabiliyor. 2600'un carpan kilidi kapali, ve islemciyi sadece stok degerinde (arti Turbo Boost) kullanabiliyorsunuz.
  • K olduğu zaman işte böyle bir canavara dönüp def haldeki 990x'e sol çekiyor

i72600 ile i72600k arasındaki farklar nelerdir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle i7 2600k. k olmayan i* alınmaz artık. Overclock ile uğraşmak istemiyorsanız veya hiç anlamıyorsanız; Bios'a girip voltajla hiç uğraşmadan çarpanı 43 yapıp çıkarsınız. 4.3 ghz işlemciniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 30 Nisan 2011; 23:15:59 >
  • K serisi OC yatkın işlemcilerin serisidir. 2600K ile OC yapabilirsiniz.
  • baştaki sorduğumuz sorunun yanıtı 70 lirayı 10 Defa hakediyor K serisi.
  • ARTIK "k" demek O/C ugrasmak yok ztn Uçuyosun demeeekkkk
  • Ayrıca sonunda K olmayanlarda HD2000 grafik varken, sonu K ile bitenlerde HD3000 bulunuyor. K için ayrı bir tercih sebebi olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbuyukbalkan

Ayrıca sonunda K olmayanlarda HD2000 grafik varken, sonu K ile bitenlerde HD3000 bulunuyor. K için ayrı bir tercih sebebi olabilir...

H67 serisi anakart kullanmadıktan sonra Grafik işlemcinin HD 3000 veya 2000 olmasının bir önemi varmı?
    o/c yapılan bir işlemciyi alıp overclock yapılamayan bir anakarta takmak bana pek mantıklı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Mayıs 2011; 11:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Ayrıca sonunda K olmayanlarda HD2000 grafik varken, sonu K ile bitenlerde HD3000 bulunuyor. K için ayrı bir tercih sebebi olabilir...

H67 serisi anakart kullanmadıktan sonra Grafik işlemcinin HD 3000 veya 2000 olmasının bir önemi varmı?

Hayir, cunku P serisinde grafik islemci devre disi oluyor.
  • h67, h61 yada z68 olmadıktan sonra bir önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l
    Hayir, cunku P serisinde grafik islemci devre disi oluyor.

Onun için yazdım, overclock yapmak istemeyen kişi düz modelini alır, daha iyi bir ekrankartı isterse istediği kartı alıp takar, anakart ve işlemci farkıdan da alacağı orta karar bir kartın yarı parasını çıkartır.
  • Böyle tasarruflara gerek yok tasarruf etmek isteyen amd platformuna yönelirse daha isabetli olur.
    ama performans her şeyden önemlidir diyen bu durumda mutlaka k serisine yönelmeli.
    intel 2600'e yatırılacak parayı amd phenoma yatıran birinin en az yüzde 50 performans sağlayacağı ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

o/c yapılan bir işlemciyi alıp overclock yapılamayan bir anakarta takmak bana pek mantıklı gelmiyor.

o/c yapılmasa da onboard ekran kartlı bir sistemde HD3000 daha iyi değilmidir? Tercihe göre kullanılabilir geldi bana. Arada fiyat farkı uçuk değil ki:

http://www.teknofiyat.com/index.php?search=i5+2500&altlimit=&ustlimit=

http://www.teknofiyat.com/index.php?search=i5+2500k&altlimit=&ustlimit=

• P67 serisi bir anakart kullanmadıkça 2600 veya 2600K kullanmanın bir önemi yok,
  • quote:

o/c yapılmasa da onboard ekran kartlı bir sistemde HD3000 daha iyi değilmidir? Tercihe göre kullanılabilir geldi bana. Arada fiyat farkı uçuk değil ki:

Evet haklısın, ben önceki mesajımda hata yaparak 2500 ile 2600k arasındaki fiyat farkına bakarak yazmışım. 30-40 Tl fark ödeyerek i7 2600 HD 2000 kullanmak yerine, i7 2600k alınarak HD 3000 kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 1 Mayıs 2011; 19:38:43 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.