Şimdi Ara

İ7 - İ5 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda MSI GE620DX almayı düşünüyorum fakat kafama takılan bir problem var i7'ler çok ısınıyo onun yerine daha ucuza i5 al diyorlar bu doğrumudur.?

Çünkü performans benim için çok önemli yük manyağı oyunlar oynarım 7/24 bilgisayar açık kalır..

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ikasapoglu97

Merhaba,

Yakın zamanda MSI GE620DX almayı düşünüyorum fakat kafama takılan bir problem var i7'ler çok ısınıyo onun yerine daha ucuza i5 al diyorlar bu doğrumudur.?

Çünkü performans benim için çok önemli yük manyağı oyunlar oynarım 7/24 bilgisayar açık kalır..

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

aralarında nerdeyse fark yok işlemciye yük binen oyunlarda bile max 3-5 fps fark ediyor. tercih meselesi ben almışken iyi olsun diyorsanız i7 alın ama i5 gayet yeterlidir.
  • i5 lere göre fazla ısınıyor doğru ama bu sebeble i7 tercih etmemek mantıklı degil sonuçta cok daha güçlü o yüzden de biraz daha ısınıyor suanda oyunlarda i5 de yetecektir ama bütçeniz yetiyorsa i7 alırsanız diğer islerdede saha performanslı olacaktır ve ileriye daha dönük olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda i7 2600k ve i5 2500k karşılaştırılmış oyunlarda. testtekiler masaüstü işlemcisidir ve mobile işlemcilerden daha performanslıdır. masaüstünde 5 fps fark ederken bunu farkı mobil işlemcilerde düşünün, fark dahada azalır.

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

genede tercih meselesi i7 istiyorum derseniz i7 alın ama oyunlarda fark yaratmaz i5 i7 farkı.

• Orijinalden alıntı: serdar_k

i5 lere göre fazla ısınıyor doğru ama bu sebeble i7 tercih etmemek mantıklı degil sonuçta cok daha güçlü o yüzden de biraz daha ısınıyor suanda oyunlarda i5 de yetecektir ama bütçeniz yetiyorsa i7 alırsanız diğer islerdede saha performanslı olacaktır ve ileriye daha dönük olacaktır

Orijinalden alıntı: barisgucuk

burda i7 2600k ve i5 2500k karşılaştırılmış oyunlarda. testtekiler masaüstü işlemcisidir ve mobile işlemcilerden daha performanslıdır. masaüstünde 5 fps fark ederken bunu farkı mobil işlemcilerde düşünün, fark dahada azalır.

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

genede tercih meselesi i7 istiyorum derseniz i7 alın ama oyunlarda fark yaratmaz i5 i7 farkı.
    Şimdi kafam daha çok karıştı aslında :) Ama i7 yi tercih ederim gibime geliyo arkadaşında dediği gibi ileriye dönük olucak inş. ileride ısınmadan dolayı işlemci yanmaz Aslında arasında fazla bi fark yok maddi olarak.. (300 tl felan) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

• i7 alın ileri dönük olur aradaki fark sizi bozmazsa. ben o paylaşımı oyun manyağıyım 7/24 oyun oynarım dediniz için paylaştım oyunda i7, i5 fark yaratmaz normal kullanımda daha çok hissedersiniz. hayırlı olsun
  • Sağolun, çok teşekkür ederim..
  • quote:

Sağolun, çok teşekkür ederim..

hocam oyun için almayı düşündüğün laptop hangisi
  • MSI GE 620DX 801XTR 'yi düşünüyorum..
  • Islemciden kisip daha iyi ekran kartli bir model alabiliyorsaniz tabikide i5 ama paraniz ayni ekran karti ve i7li modeline yetiyorsa i7 alinmali bence.

• Valla 801XTR 'li modelde nvidia 635 gt var ama yeterli olmaz mı.?
  • gt635m yeterli olur suan fiyat/performans olarak stocklarda bulunan en iyi notebook samsungun 5 serisi 2250lira civari ivybridge i7 islemci 8gb ram gt650m ekran karti.

• Düşünmüştüm fakat fazla ısınyor dediler, ayrıca ben şu anlık bu modelden vazgeçtim sanırım yeni ms ge60 gelicekmiş fiyat mask. 2.500 olursa alıcam inş.
  • quote:

MSI GE 620DX 801XTR 'yi düşünüyorum..

anladım sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.