Şimdi Ara

i7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşım yeni bir gaming laptop aldı, i7 8750h ve gtx 1060 6gb, laptopta coilwhine sorunu var, güç tasarrufu modunda ses yok ama işlemciyi 3.5 ghz üzerine çıkaran dengeli ve yüksek performans modunda cızırtılı tiz bir ses geliyor, aynen şöyle https://www.youtube.com/watch?v=blyswNKEPEY&t=14s

    İlginçtir işlemci masaüstünde yüksek performans moduna aldığımızda görece yüksek sayılacak 3.4, 3.8 arasında gezerken, asıl turbo hıza çıkması gereken yer olan oyunlarda, battlefield 1 gibi yüksek işlemci kullanan oyunlar dahil, 2.2 ghz 3.9 arasında gidip geliyor, yüzde 90 2 küsur ghz seviyelerinde geziyor ama. Bu değer çıkması gereken turbo frekansının çok altında ve ghz değerleri çok fazla oynak anlık olarak 2.2, 2.8, 3.1 ghz, nadiren de 3.5 ghz gibi hızlara çıkıyor. Bunun sebebi videodaki o cızırtılı ses olabilir mi, bu coilwhine işlemcinin çalışma frekansını etkiler mi?

    İzlediğim videolarda bu işlemci oyunlarda 3.5 ghz'lerin altına kolay kolay düşmüyor, çoğunlukla da 3.7, 3.9 ghz hızında gayet sabit bir şekilde çalışıyor, bizim laptoptaki bu sorunun sebebi nedir acaba? Colwhine yani boğucu bobinlerdeki sorun böyle bir şeye yol açabilir mi? Forumalarda bu yeni nesil laptoplarda coilwhine sorunuyla alakalı bir çok konu varmış. Sesi rahatsız etmiyor ama oyunalarda turbo frekansına çıkamamasının sebebi buysa bu bir sorun. İşlemci termal throttle'a girmiyor bu arada sıcaklık 70-78 arası.

    Bu arada ekran kartında sorun yok o gayet güzel yüksek bir frekansta çalışıyor oyunda.

    Ek bilgiler: Laptop'u kutudan çıkarıp açtık laptop'u 3 kez falan kendini kapatıp açtı, sonra geçti kuruluma.

    Ve Asus'un bir programı vardı içinde, güncelle falan diyordu tıkladık, o da sanırım bios'u güncelledi, ama masaüstünden bios güncelleme yaptığı için belki çok sağlıklı olmadı diye düşünüyorum, kendim tekrar güncellemem daha iyi olur mu?

    Pc sıfır olduğu için macun kuruması yada toz birikmesi mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 17:59:15 >







  • Bana thermal throttle gibi geldi, bi MSI Afterburner ile OSD değerleri takip etmenizde fayda var.
  • Klasik bir thermal throttle vakasi. I7 8750h kullanicisi olarak throttlestop ile undervolt yapmanızı öneririm. Oncelikle hwinfo64 ile sıcaklıkları kontrol edin ve 100 dereceye ulastigini goreceksiniz. Undervolt ile bütün oyunlarda 3.9 Ghz'de kullanabilirsiniz.



    Windows'ta high performance i seçerek profil olusturmayi unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin ehli biri

    en kalitelisinden termal macunla değişim ve fan içindeki pisliği basınçlı hava ile temizlesin..
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Bi kaç tane bench programı indirdim, ocd'den onlara bakacağım. Peki kaç dereceden sonra frekans düşürür hocam bu işlemci ortalama? Bir de o coilwhine sesinin thermal throttle ile alakası var mıdır? Çünkü fan sesi değil belli yani, güç tasarrufuna geçince gelmiyor o ses. Tam olarak şu ses https://www.youtube.com/watch?v=blyswNKEPEY Ve bilgisayar daha sıfır o yüzden tozlanmadan veya macun kurumasından dolayı ısınma gibi bir problem mümkün değil. Aslında şöyle bir durum da var ben oyunda takip etmiştim işlemci sıcaklığı 70 küsurlarda gayet normaldi.

    Bir de ilk daha kutudan çıkarıp açık laptop'u 3 kez falan kendini kapatıp açtı, sonra geçti kuruluma.

    Son olarak da Asus'un bir programı vardı içinde, güncelle falan diyordu tıkladık, o da sanırım bios'u güncelledi, ama masaüstünden bios güncelleme yaptığı için belki çok sağlıklı olmadı diye düşünüyorum, kendim mi güncellesem bir de bios'unu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 17:17:20 >




  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam "hwinfo64" bu bir tür benc programı mı yoksa örneğin bir cinebench çalıştırıp bu programla ısıyı mı takip edeceğiz çünkü ben Msi afterburner'la da takip edebiliyorum işlemci sıcaklığını.

    (Bunu iki kez yazmış olacağım ama olsun...)
    Bir de ilk daha kutudan çıkarıp açık laptop'u 3 kez falan kendini kapatıp açtı, sonra geçti kuruluma.

    Son olarak da Asus'un bir programı vardı içinde, güncelle falan diyordu tıkladık, o da sanırım bios'u güncelledi, ama masaüstünden bios güncelleme yaptığı için belki çok sağlıklı olmadı diye düşünüyorum, kendim mi güncellesem bir de bios'unu acaba? Ve şöyle bir durum da var ben oyunda takip etmiştim işlemci sıcaklığı 70 küsurlarda gayet normaldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 17:17:59 >
  • Hwinfo64 sicaklik takip programı olarak kullanilabilir ancak daha basit bir arayüz isterseniz hwmonitor kullanin. Cinebench R15 multicore testi yapin ve max sicakliga bakin. Bundan önce Windows power plan bölümünden yeni profil oluşturup dengeli yerine high performance i secin ve islemci hep 3.9 GHz de kalacaktir.

    Ben Cinebench r15 te 1230 civarı aliyorum sizin de bu civarda almaniz gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 1000 alıyor hocamç 950-1020 arası alıyor genelde R15 cinebench'ten. Sürekli yüksek performansta zaten. Ben biostan süpheleniyorum onu güncellemeye calısacağım. Sıcaklıkta sorun yok ondan eminim ama yıne de bakacağım.

    Edit: Hocam tek kanal 8 gb ddr4lü bir laptop bu ve dediğiniz programda memory hızı 1330 mhz olarak gözüküyor. Yoksa sorun ramden kaynaklanıyor olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 18:17:1 >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Eger sicaklik sorunu yoksa üretici tarafindan power limit düşürülmüş olabilir. Stok voltajda ısınmayan i7 8750h ya sivi metal uygulanmis ya da power limiti asagiya cekilmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam battlefield 1de 70-78 derece arası. Cinebenc'i yaptım şimdi. Test boyuncanca 3.9da kalmıyor ısınmamasının sebebi bu. Arada 3.9 ghze çıkıyor ve o zaman sıcaklığı 90ı geciyor zaten. Düsük puan almasının sebebi de test boyunca 3.9da kalmaması. Hatta 690-800-900 puanları aldığı da oluyor ki o testlerin büyük bölümünde de 2.2 ghz hızında calısıyor. Acaba 8 gb tek kanal ddr4 1330 mhz hızında olduğu icin o mu frenliyor işlemciyi?
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Ramle alakasi yok.o frekansi 2 ile carpip gerçek frekans degerini aliyorsunuz yani 2666 mhz. Throttlestop yükleyip limit kısmından kontrol edin cpu nun neden limitlendigini.



    Muhtemelen asus thermal throttle seviyesini asagi cekmis ya da power limit koymus. Tam modeli nedir notebook un?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 28 Ekim 2018; 18:35:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    asus tuf gaming fx504gm. Throttlestop'u yüklüyorum şimdi. Asus termal throttle'ı aşağı çekmiş yada power limit koymussa bunu biostan düzeltebilir miyiz? Yükledim şimdi ne yapacağız? Bu arada artık eminim islemci masa ustunde 3.9 ghzde calısıyor ama oyuna girdiğimde veya bench programını calıstırdığımda hız kesiyor. Bunun sebebi anlık sıcaklık yukselmesı mı dıyecegım ama oyunda takıp ettıgım kadarıyla hıc o kadar yuksek derecelere cıkmıyor kı hız kessın. Bunun baska ne sebebı olabılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 18:54:59 >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Masaustunde bosta 3.9 ghz olmasinin anlami yok. Hwinfo64 kurup sensors only modda calistirip cinebenchr15 te birkac kez benchmark yapıp hwinfo64 un ekran görüntüsünü atarsaniz yardimci olabilirim. Aldiginiz cihaz termal açıdan problemli bir cihaz eger iade sansiniz varsa iadeyi dusunebilirsiniz. Undervolt ile bir miktar performans artisi saglarsiniz ancak ne kadar yeterli olur o size kalmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Hangi kısmı atacağımı bilemedim hepsini attım buyrun. 3 kez üstüste cinebench R15 Multicore testinden sonra.

    i7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunui7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunu




  • Throttlestopta cinebench sonrasi maks kac watt goruyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam programın neresine bakacağız o w icin sağ ustte VID yazan yer mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 19:36:8 >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Pkg power yazan yere tıklayın max min current vardir Max i söyleyin. Cinebench r15 yaptiktan sonra max degeri kac?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Max power: 89.7 W min power: 3.5 W. Hocam sağ ustte VID yazan yer de test yapmadan önce sistem bostayken 1.16-1.33 v arası gidip geliyor ve o durumda CPU hızı 3.7-3.9 ghz ama cinebench'i acınca 0.81-0.93 v gibi degerlere dusuyor ve CPU hızı da 2.2 ghz'e kadar dusuyor ama sıcaklıklar max 94 derece. Teste girdiğinde sıcaklıgın çok artmamasına ragmen voltajı dusurmesının sebebı ne olabılır? Bir de hocam o sisitem bostayken ThrottleStop'tan baktığımda voltaj ve mhz değeri saniyelik olarak sürekli değişiyor. Bu kadar anlık değismesi normal mi? Eski sistemimden hatırladığım kadarıyla o değerler sabitti sadece bostayken 0.9 ghz ise örnegin chrome'u acınca 3.8 ghz'e cıkıyordu ama bu sadece bu kadar iki değer arasında degisiyordu. Bu anlık olarak sürekli kusuratlı olarak degisiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 19:51:37 >
  • Power limite takiliyor. Throttlestopta limits e tiklayin orada ne goruyorsunuz ve hangi renkte?



    Undervolt yapip güç harcamasini dusurmekle başlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Bu boştayken

    i7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunu

    Bunlar da cinebench esnasında

    i7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunu

    i7 8750h oyunlarda düşük frekans sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 28 Ekim 2018; 20:4:34 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.