Şimdi Ara

i7 860 ın max sıcaklığı nedir? yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabaq arkadaşlar i7 860 işlemcinin tehlikeli sıcaklık sınırı nedir? hiçbir yerden bu bilgiyi bulamadım? lütfen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. yorumlarınıza teşekkürler.

• 80 ve üstü işlemci ömrünü düşürür
    zaten günümüz işlemcileri tehlikeli sıcaklıklarda kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41316

72.7 C
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

80 ve üstü işlemci ömrünü düşürür
    zaten günümüz işlemcileri tehlikeli sıcaklıklarda kapanıyor

hocam daha kapanma olayı olmadı 4.04GHz (183x22) de kullanıyorum thermaltake silent 1156 boşta 57 59 derece. o kadar uzun süre oyun filan oynamam zaten. hemen sıkılırım cod serisi bile 1 bölüm oynar oyundan çıkar sonra 1 bölüm daha oynarım yani oyun oynarımda sürekli oynamam sıkılırım. neyse sizce işlemci soğutucusunu değiştireyimmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41316

72.7 C

hocam 72.7 olacağını sanmıyorum p4 de 84 dereceyi görüyordum. ben yoksa intelden ben de baktım da bu sıcaklığa herhalde bu değildir filan dedim.
  • 99derecede kapanıyor,80in üstü işlemci ömrü için zararlı.
    Bence soğutucunu değiştir veya hızı ve voltajı biraz düşür.Boşta 60 derece civarı çok fazla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

99derecede kapanıyor,80in üstü işlemci ömrü için zararlı.
    Bence soğutucunu değiştir veya hızı ve voltajı biraz düşür.Boşta 60 derece civarı çok fazla.

o zaman bir noctua nh u 12 se alıcaz başka çare yok çünkü 5970 kullanıyorum ve bu haliyle bile ekran kartına darboğaz yapıyor düşüremem de soğutucuyu değiştireyim.
  • O işlemci o.c olmasa da o karta dar boğaz yapmaz. i7 9xx serisini bile açık fark ile geçen bir işlemci kullanıyorsun...

Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsun ? Belirli çözünürlüğün üstünde zaten işlemciden çok ekran kartı iş yapıyor.
  • Yükde 105 dereceye kadar sınırı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

99derecede kapanıyor,80in üstü işlemci ömrü için zararlı.

o zaman bir noctua nh u 12 se alıcaz başka çare yok çünkü 5970 kullanıyorum ve bu haliyle bile ekran kartına darboğaz yapıyor düşüremem de soğutucuyu değiştireyim.

Güzel seçim olur. Yalnız o işlemciyi 3.5da dahi kullansan dahi darboğaz yapmaz

• quote:

O işlemci o.c olmasa da o karta dar boğaz yapmaz. i7 9xx serisini bile açık fark ile geçen bir işlemci kullanıyorsun...

Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsun ? Belirli çözünürlüğün üstünde zaten işlemciden çok ekran kartı iş yapıyor.

1366x768 60hz nelki güleceksiniz 5970 le bumu diye belki ama ne yapayım. monitör bunu destekliyor arçelik 82 ekran hd ready lcd tv yi mönitör yaptım.
  • quote:

quote:

O işlemci o.c olmasa da o karta dar boğaz yapmaz. i7 9xx serisini bile açık fark ile geçen bir işlemci kullanıyorsun...

1366x768 60hz nelki güleceksiniz 5970 le bumu diye belki ama ne yapayım. monitör bunu destekliyor arçelik 82 ekran hd ready lcd tv yi mönitör yaptım.

bayağı düşükmüş çözünürlük

• 90 dereceden sonrasi hem islemciye zarar verir ömrünü kisaltir. 1 yada 2 dakika böyle durmasi büyük bir soruna yol acmaz ama devamli kullanimda islemcinin ömrünü kisaltir. İntel islemciler icin max sicakligi nasil ölcüyor. Standart bir kasa seciyorlar. İntel icin maliyeti asmayacak derecede bir fan seciyorlar. Bunlar hep birbirine bagli olarak yapilan islemler. İslemci sicakligi örnegin 73 dereceyi gecmeyecek. hesap nasil yapiliyor.
    Örnegin
    islemci
    hizi 3000 mhz olsun
    islemci voltaj 1,25
    bu islemci hiz ve voltaj degeri 95 watt gecmiyecek sekilde tasarlaniyor. 95 watt islemci üzerinde bir isi olusturuyor. İslemciyi 48 saat yük altinda tutuyorlar ve 73 derecede tutacak bir fan tasarliyorlar ve böylece bizlere son alicilara ulastiriyorlar. 73 derece gibi bir isidan sonrasi islemcinin verimliligini azaltir ve daha yavas calismasina sebeb olur. Yüksek sicaklikta calisan bir islemci sersemlemeye ve sacmalamaya baslar.

Overclock yapinca islemci isiniyor
    örnegin
    4000 mhz 1,5 vcore volt 220 watt güc istese yük altinda buda standart kullanilar bir fan ile mümkün olmaz cünkü bu isi 100 derece barajini asip gider. Bu yüzden bize gerekli olan güzel güclü bir psu ve islemciyi serin gayet serin tutacak bir islemci fani yada su sogutucu.

Bunu hepimiz biliyoruz ama bilmeyenlerde var öyle degilmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

90 dereceden sonrasi hem islemciye zarar verir ömrünü kisaltir. 1 yada 2 dakika böyle durmasi büyük bir soruna yol acmaz ama devamli kullanimda islemcinin ömrünü kisaltir. İntel islemciler icin max sicakligi nasil ölcüyor. Standart bir kasa seciyorlar. İntel icin maliyeti asmayacak derecede bir fan seciyorlar. Bunlar hep birbirine bagli olarak yapilan islemler. İslemci sicakligi örnegin 73 dereceyi gecmeyecek. hesap nasil yapiliyor.
    Örnegin
    islemci
    hizi 3000 mhz olsun
    islemci voltaj 1,25
    bu islemci hiz ve voltaj degeri 95 watt gecmiyecek sekilde tasarlaniyor. 95 watt islemci üzerinde bir isi olusturuyor. İslemciyi 48 saat yük altinda tutuyorlar ve 73 derecede tutacak bir fan tasarliyorlar ve böylece bizlere son alicilara ulastiriyorlar. 73 derece gibi bir isidan sonrasi islemcinin verimliligini azaltir ve daha yavas calismasina sebeb olur. Yüksek sicaklikta calisan bir islemci sersemlemeye ve sacmalamaya baslar.

Overclock yapinca islemci isiniyor
    örnegin
    4000 mhz 1,5 vcore volt 220 watt güc istese yük altinda buda standart kullanilar bir fan ile mümkün olmaz cünkü bu isi 100 derece barajini asip gider. Bu yüzden bize gerekli olan güzel güclü bir psu ve islemciyi serin gayet serin tutacak bir islemci fani yada su sogutucu.

Bunu hepimiz biliyoruz ama bilmeyenlerde var öyle degilmi.

hocam hesaptan ziyade bir soğutucu önersen beni daha çok mesud ederdin.

• O işlemciyle 5970 ile o değerlerde bir hata var 90-100 derece sıcaklık normal değil ama bu aralar havalar sıcak bence overclock'a biraz ara verin default standart voltajlarda çarpan arttırarak 20 çarpanlı işlemci zaten fsb ye fazla yüklenemez az overclockla idare etayrıca kullandığınız işletim sistemi nedir 1366x768 çözünürlükte çok çok düşük değer 5970 gpu için monitörünüzde çözünürlük desteklemiyor galiba max 1366x768 desteklediğinden olabilir
  • quote:

http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Kuehler/Sockel-1366-Intel/Thermalright/Thermalright-Ultra-120-eXtreme-True-Copper::11849.html

buyur kardes 2 kilo agirliginda bakir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

O işlemciyle 5970 ile o değerlerde bir hata var 90-100 derece sıcaklık normal değil ama bu aralar havalar sıcak bence overclock'a biraz ara verin default standart voltajlarda çarpan arttırarak 20 çarpanlı işlemci zaten fsb ye fazla yüklenemez az overclockla idare etayrıca kullandığınız işletim sistemi nedir 1366x768 çözünürlükte çok çok düşük değer 5970 gpu için monitörünüzde çözünürlük desteklemiyor galiba max 1366x768 desteklediğinden olabilir

monitörüm 32" yani 82cm hd ready lcd tv 2 sene önce buna 1300 lira para verdim o zaman full hd olayının bu kadar önemli hale geleceğini bilmiyordum.

• quote:

quote:

http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Kuehler/Sockel-1366-Intel/Thermalright/Thermalright-Ultra-120-eXtreme-True-Copper::11849.html

hocam türkiyede varmı bu?

• quote:

quote:

quote:

hocam türkiyede varmı bu?

Evet var bende de mevcut.Firebal da satışta vardı kaldırmışlar telefonla ulaşıp sorabilirsin

Yalnız XTC2 den vazgeçip Noctua D14 alsan daha iyi edersin bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.