Şimdi Ara

İ7 6700HQ VS İ7 4720HQ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baktığım bir laptopta 965m ve i7 4720hq işlemci var,diğer bilgisayarda ise 960m ve i7 6700 hq mevcut diğer özellikleri boyutları dışında her şey aynı sizce hangisini almalıyım neden

• Dostum 6700 ddr4 ram destekliyor. Ve ram frekansları 21333mhz oldugu icin 4. Ve 5. Nesillerin destekledigi ddr4 1600mhz nin verdigi Performansa gore kat kat daha verimli oluyor. Ayrıca daha az ısınıyor ve daha verimli. Yeni mimari oldugu icin bios ve yazılımlardada daha iyi. Anlıyacagın 6. Nesi skylake tercih et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 6700 olanı al.
  • 965, 960tan çok daha iyi bir kart, 6700 ile 4720 farkı çok az. iki makina da çift fansa 965liyi al
  • Hocam render işlemleri ile uğraşmıyorsan tabiki gtx965m i tercih et. İşlemcinin çok fazla +sı yok oyun konusunda fakat ekran kartları arasındaki fark çok fazla
  • Merhaba, arkadaşlar benim ufak bir sorum olacaktı. Burası yeri mi onuda bilmiyorum ama kusura bakmayın. Üniversite öğrencisiyim gelecek yıl tez hazırlamak için laptop alacağım estetiklik yönünden macbook hoşuma gidiyor fakat. Çok oyun oynayan biriyim. O mac de oyunu pek oynandığı söylenemez.Sürekli gelişen dünyada pek çok yeni modeller çıkıyor. Çekirdekdir ekran kartıdır hiç birinden hiçbir fikrim yok. Şöyle 3-5 yıl sonrasında bile çok fazla geride kalmıyacak özelliklerde birşey arıyorum. Görünüşede önem veriyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

• Neyse benim soruma cevap geldi. Hazır bylacin sormuşken burda cevaplanabilir.Bylacin geldiğiniz bölüm doğru ama yeni konu açmalıydınız. Herneyse deneyim olmuş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Core™ i5 2430M VS i7-740QM
    14 yıl önce açıldı
    İ7 4790 VS İ7 4790K ????
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuma ait laptoplar

965 li laptop.,,,,,,

960lı,,,,,,,

Eleştiri yapılabilir laptoplarla ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustFortune -- 11 Nisan 2016; 20:20:10 >

• Hocam acil cvp lütfen su an 2800 3000 tl civarı en iyi f/p oyun bilgisayarını soylermisiniz ...çok fazla ısınmayacak ve 3 4 sene beni götürecek ....oyunlar full hd al diyo ama bütçem bu ....940 m üstü varsa o da tavsiye ltfen

• DDR3 ile DDR4 arasında casual gamer'ın fark edebileceği bir fark yok. FPS'lerinizde %1'lik artış bile göremezsiniz. arkadaşl kat kat demiş, sağlam sallamış.

6. nesil ve DDR4'ün en büyük avantajları düşük enerji tüketimi ve ısı. ama süper bir fark da yok. bahsettiğiniz iki işlemci de çok iyi.

günümüzde i7 3630 QM ve üzeri tüm işlemciler overkill. bu işlemcilere bottleneck yaratacak mobil GPU bulunmuyor. bu kadar kafa yormaya gerek yok bence. birisini alın fark etmez. asıl kafa yoracağınız GPU olmalı.
  • Eger ust nesil islemci fetisin yoksa 4720 i al benchmark acisindan fark cok dusuk.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.