Şimdi Ara

i7 3820 İncelemem(Güncellendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
7.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bf3 64 kişilik caspian border denedim fps farkı o kadar çok ki anlatılmaz yaşanır yani
    bf3 de q6600 ile aldığım sslerin neredeyse aynı yerinden ss ler alacağım arkadaşlar
    farkı o zaman daha net göreceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 28 Şubat 2012; 20:47:06 >
  • oyun testlerini eklemiş bulunuyorum arkadaşlar
    bf3 64 kişilik multi de neredeyse aynı yerden ss almaya çalıştım
    aradaki fark ve darboğaz müthiş
    edit:avp testine ekleme yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 29 Şubat 2012; 1:04:23 >
  • Eline sağlık erna. Gel artık Z77! i7 3770K! Biz de kurtulalım artık :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

Eline sağlık erna. Gel artık Z77! i7 3770K! Biz de kurtulalım artık :p

sağolasın
    bu ivy bridgeler 6 ya yakın 5.8ghz e hava soğutma ile çıkacak gibime geliyor bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 29 Şubat 2012; 3:05:14 >
  • i7 2600 k ile bende bulunan testlerin birçoğunu gerçekleştirim.İşlemci 4.7 ghz de iken sadece 1 adım önünde 3820 nin.Yani 2600k ile 3820 neredeyse aynı performansta.Ben günlük 4.8 ghz de kullanıyorum.Hayırlı olsun yeni işlemciniz...

Karşılaştırma açısından gtx560ti ile vantage skorumhttp://3dmark.com/3dmv/3734536

3d mark 2011 skorum http://3dmark.com/3dm11/2356934

Aşağıda yine 4.7 ghz de yaptığım diğer testler var.

i7 3820 İncelemem(Güncellendi)

edit:test ss leri eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 29 Şubat 2012; 3:41:34 >

• slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım!
    konu ile ilgili (İ7-3820) merak ettiğim bir şey var bilindiği üzere lga2011 platformu 4 bellek kontrolcüsü ile birlikte geliyor. buda hali testlerden gördüğümüz üzere 40GB/S gibi hızlar demek oluyormuş ama gel gelelim ki işlemcinin OKUMA-YAZMA-KOPYALAMA hızları 20GB/S düzeyinde işlemci 20GB/S işlem yapıyorsa 40GB/S bant genişliği ne anlama geliyor bilginendirirseniz çok mutlu olurum çünkü aynı sistemi bende kurmayı düşünüyüyorum!
    Sağlıcakla Kalın!
  • Öncelikle eline ve emeğine sağlık. Bu inceleme için epey bir vakit ayırdığın belli oluyor. Teşekkürler.

Dikkatimi çeken noktayı paylaşmak istiyorum da. Benim sattığım i7 950 ve Zotac GTX 480 AMP'den stok haldeyken aldığın skoru almışsın bu değerlerle. Her iki işlemci de 4'er çekirdek ve 480'le 570 birbirine yakın kartlar ve bunu biliyoruz ancak yeni nesil işlemcinin daha yüksek skor alması gerekmez miydi acaba diye düşünmeden edemedim. Hadi AMP'in referans modelden yaklaşık 50 MHz'lik farkı için 1000 puan düşelim. Yine de 2000 puan fark kalıyor arada. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu fark, i7 950'nin fark mı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

i7 3820 stoktayken ve gtx570 900-4400 değerleriyle aldığım vantage skoru

• Çok teşekkürler. Tam istediğim gibi bir karşılaştırma olmuş.

Demekki işlemciyede çok iş düşüyor artık, sadece 4 çekirdek olması değil mimariside önemli işlemcinin. Forumda çoğu zaman soran kişilere 4 çekirdek 3 ghz bir işlemci yeter diyoruz, demekki her işlemci yetmeyebiliyormuş. Q6600 sınıfta kalmış testlerde.

Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Çok teşekkürler. Tam istediğim gibi bir karşılaştırma olmuş.

Demekki işlemciyede çok iş düşüyor artık, sadece 4 çekirdek olması değil mimariside önemli işlemcinin. Forumda çoğu zaman soran kişilere 4 çekirdek 3 ghz bir işlemci yeter diyoruz, demekki her işlemci yetmeyebiliyormuş. Q6600 sınıfta kalmış testlerde.

Elinize sağlık.

Q6600 4-5 yıl öncesinin işlemcisi onun üzerine 3 platform değiştirdi intel.. i7/i5 geldi geçti .. sandy bridge geldi / sandy bridge-e geldi ivy bridge ise kapıda.. q6600 zamanında 8800gtx en iyi karttı şimdiki ekran kartları 8800gtx ten işlem gücü olarak belki 7-8 kat daha güçlü hd 7970 i kastediyorum..
  • i5 2500K Darboğaz yapmaz dimi arkadaşlar almayı planladığım işlemci bu
  • Bende 5.2ghz cinebench ekleyeyim bari EcZaNeT şu güzelim Corsair ram'leri elime ulaştırdığında biraz daha artabilir bu değerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Bende 5.2ghz cinebench ekleyeyim bari EcZaNeT şu güzelim Corsair ram'leri elime ulaştırdığında biraz daha artabilir bu değerler.

ramlar cinebench e çok etki etmiyor.biraz oyunlarda falan belki.eski ramları sökünce gskill 4x2gb ramlarimi taktım sonuç ne arttı ne azaldı..

• quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

ramlar cinebench e çok etki etmiyor.biraz oyunlarda falan belki.eski ramları sökünce gskill 4x2gb ramlarimi taktım sonuç ne arttı ne azaldı..

Benim açımdan etkileyecek çünkü 52 üstünü işlemci yemiyor, fsb ile oynayadıktan sonra daha kolay stabilite sağlamama yardımcı olur, oradan yırtarım 4 ram slotu doluyken 5.2ghz yapmak adamı geriyor
  • @gOkO
    paylaşım için teşekkürler
    güzel skorlar almış 2600k
    aynı hızlarda 4.7ghz de 2600k geçiyorsa mimari bir değişiklik mi var bildiğim sb ile sb-e arasında bir mimari fark yok
    ya da bu farkın sebebi tweak programları mı?

@bocekgrafik
    sağol hocam evet baya uğraştım
    sistemi kuralı 4gün falan oldu hala oyun oynayamadım
    bence vantage biraz eski bir program olduğundan dolayı dengesiz puanlamalar oluşuyor olabilir
    bir de phsyx i kapamıştım kapamayınca 65k gibi bir cpu puanı çıkardı
    bu skor bana fazla geldi kendi kendime düşürmek lazım dedim ve düştü

@MÜŞAVİR
    işlemciye iş düşmesi olayı biraz da bf3 witcher 2 gibi cpu isteyen oyunlara bağlı oluyor
    diğerlerinde q6600 ile darboğaz sorunu yaşamadım bir de 560-560ti gibi kartlar oc yapılmadığında q6600 yetecektir diye düşünüyorum

@Digitaldrop
    güzel puan hocam
    bende 5.2ghz deneyeyim dedim ama 1.55v da versem windows açılmadı
    siz ne kadar voltaj verdiniz acaba?

• 1.5'la Cinebench alabiliyorum ama Prime95'te o 1.55'e kadar cıkıyor. Ramleri değiştirince base clock üzerinde de biraz vakit harcamaya niyetim var, bakalım 5.5 civarına çekebilirsem sevineceğim Sağlam bir sıvı sogutma sistemi oldugu icin sıcaklıklarla pek derdim olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: motorist34

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım!
    konu ile ilgili (İ7-3820) merak ettiğim bir şey var bilindiği üzere lga2011 platformu 4 bellek kontrolcüsü ile birlikte geliyor. buda hali testlerden gördüğümüz üzere 40GB/S gibi hızlar demek oluyormuş ama gel gelelim ki işlemcinin OKUMA-YAZMA-KOPYALAMA hızları 20GB/S düzeyinde işlemci 20GB/S işlem yapıyorsa 40GB/S bant genişliği ne anlama geliyor bilginendirirseniz çok mutlu olurum çünkü aynı sistemi bende kurmayı düşünüyüyorum!
    Sağlıcakla Kalın!

arkadaşlar özellikle testi gerçekleştiren arkadaşım sorum havada kaldı sanırım! bilgisi olan yok mu? ayrıca ikinci bir soru daha yöneltmek istiyorum testlerde BF3 de vardı bu oyun için işlemci % kaçını kullanıyor acaba?

• quote:

quote:

Sağlıcakla Kalın!

arkadaşlar özellikle testi gerçekleştiren arkadaşım sorum havada kaldı sanırım! bilgisi olan yok mu? ayrıca ikinci bir soru daha yöneltmek istiyorum testlerde BF3 de vardı bu oyun için işlemci % kaçını kullanıyor acaba?

bende tam bilmiyorum bu 40gb bant genişliği ne işe yarıyor
    performans olarak çok bir artısı yok ama bunu biliyorum
    bf3 te 64 kişilik mapte %50 civarındaydı ama tam emin değilim bir dana bir bakmam gerek

• quote:

quote:

quote:

Sağlıcakla Kalın!

bf3 te 64 kişilik mapte %50 civarındaydı ama tam emin değilim bir dana bir bakmam gerek

teşekkür ederim cevabın için! Yinede bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa hepimiz için faydalı bir bilgi olacaktır. Benim şuandaki mevcut işlemcim i3-540 (3.8GHZ overclok) BF3 için 64 kişilik modda ve metroda %80 ortalamasında kullanıyor. Teorik olarak en az yarıyarıya fark etmesi gerekir diye düşünüyorum. incelemeni çok büyük merakla bekliyorum sağlıcakla!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sağlıcakla Kalın!

teşekkür ederim cevabın için! Yinede bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa hepimiz için faydalı bir bilgi olacaktır. Benim şuandaki mevcut işlemcim i3-540 (3.8GHZ overclok) BF3 için 64 kişilik modda ve metroda %80 ortalamasında kullanıyor. Teorik olarak en az yarıyarıya fark etmesi gerekir diye düşünüyorum. incelemeni çok büyük merakla bekliyorum sağlıcakla!

denedim bf3 64 caspian border da genelde %40 ile gezdi patlama efektlerinin ve çok oyuncunun olduğu zamanlarda da %50-60 lara çıktığı oldu

• Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.