Şimdi Ara

i7 3770K Sıvı Soğutmaya Geçmek Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Bu tarz soruların vadesi geçti biliyorum ama hoşgörünüze sığınıyorum.4,2Ghz i7 3770k'mı ister tatminsizlik deyin,ister yüksek performans bekleyip hayal kırıklığı yaşayan biri olarak değerlendirin -çünkü ben de emin değilim- yeni bir soğutucu alıp almama noktasında,hatta sıvı soğutmaya geçip geçmeme noktasında kararsız kaldım.Yorumlarınıza ihtiyacım var. Şu anda yeterli ince ayar verdiğimi düşünerek 1.27V ile High LLC'de 4625Mhz'de iken kullanabiliyorum.5-6 saat boyunca Crysis 3 oynandı ve herhalde stabildir diye düşünüyorum.Sıcaklık Core'lar %100 yükte 77-81 derece arası gidip geliyor. Crysis 3'te %30-60 arası cpu kullanımlarda 65-72 derece arası değerlerim,boşta 35-38 derece değerlerim var.Cinebench 15 puanım 827,4.4Ghz i7 4770k ise 822 almış Cinebench 15'te.Voltajı düşürüp LLC Ultra High'a aldığımda 4.7Ghz gördüm.Hem voltajı yükseltip (1.3V) hem de LLC Ultra High'da iken 4.8 Ghz'i gördüm.Tahmin ettiğiniz gibi stabilllikten eser yok.Ama sisteme girdim sorunsuz.Şimdi:

0-Sistem imzamda...
    1-4675Mhz LLC High'dan Ultra High'a aldığımda 82-85 dereceleri görüyorum.7/24 kullanılması mümkün değil.Acaba diyorum bu işlemci için sıvı soğutmaya geçsem 4.9-5 Ghz 7-24 kullanabilir miyim?Tabii ki kahin değiliz ama yorum yapılabilir bence.+ sıvı soğutmaya geçmeye değer mi?
    2-Multithread kullanan Realflow,Maya gibi programlarda çekirdek sayısı çok önemli olduğu için 39x0 K/X gibi bir işlemciye geçmek mantıklı mı?Zira 600 lira civarı bir masraf abesle iştigal gibi görünüyor.Gerçi bu mantıkla bakacak olursak bu noktada harcanan her saniye abesle iştigal gibi.
    3- Bu tarz sorulardan yorulanlar olmuştur illaki ama dediğim gibi hoşgörmenizi rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 22 Mayıs 2014; 11:50:52 >

• Sivi sogutmaya gecmek islemcini direk 5ghz yapacağın anlamina gelmez olay islemcinin oc yetenegine bagli eger cok voltaj isterse sogutsan bile bu islemcinin omrunu kisaltir. oc yi eger islemcin dusuk voktaj ile yuksek degerlere cikabiliyorsa tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda hava soğutma ile 1.35V'a kadar çıkmışlar.Sıvı soğutmayla 1.5V'a kadar çıkmışlar.Bende 1.27V'ye kadar çıkmak zorunda kaldım 4,625Ghz için.Bu değerler aşırı mı peki?
  • Değeriniz normal.Kule tipi iyi bir soğutucunuz varsa şu anki hazır sıcı soğutma sistemleri ile en fazla 5 derece hadi bilemedin 7-8 derece oynasın.
    O işlemcinin ısı sorunu TIM den kaynaklanıyor. Eğer garantisi doldu ise IHS mod yapınız. Hava soğutma ile 4.7 leri rahat görür. En fazla ısısı 75 derece falan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Yabancı forumlarda hava soğutma ile 1.35V'a kadar çıkmışlar.Sıvı soğutmayla 1.5V'a kadar çıkmışlar.Bende 1.27V'ye kadar çıkmak zorunda kaldım 4,625Ghz için.Bu değerler aşırı mı peki?

Cikarsin 1.5V a kadar birkac bench alirsin ama gunluk kullanim icin 1.5V delilik gibi biseydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Cikarsin 1.5V a kadar birkac bench alirsin ama gunluk kullanim icin 1.5V delilik gibi biseydir.

1.3125 ve uzeri 7/24 kullanmak bile fazla bence h100 i ile.

kaldıkı 1.4 1.5 filan delilik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.