Şimdi Ara

i7 3770 'mi Amd 8 çekirdek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sevgi dostlar mevcut sistemi mi sattım yeni bir sistem kurucam sizce intel mi ? Amd mi ?tabi sistem agırlıklı oyun üzerine olucak.Deyerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim diyer bileşenlerle ilgili yardımlarınızı anakart, ekran kartı bölümlerinde bekliyorum.tsk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bütçene göre değişir bu

ağırlık oyun ise önemli olan ekran kartı olacaktır her zaman

kısaca şöyle örnek vereyim

i7 3770k alıp yanına hd 7850 alacaksan

FX 8350 alıp hd 7950 almak daha çok fps kazandıracaktır
  • daha önce hiç amd işlemci kullan madım ama amd ekran kartlarından da vazgeçmedim işlemciyi i7 3770 alsam, ekran kartını asus 7950 alsam rem zaten var geriye bir anakart kalıyor .bu iki parçaya nasıl bir anakart tavsiyesi olur.anakart fiyat olarak 250 tl aşmayı düşünmüyorum.yine asusun ph55 serilerinden olabilîrmi?

• 3770 daha iyi ama oyun için o kadar para vermeye gerek var mı tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One~

3770 daha iyi ama oyun için o kadar para vermeye gerek var mı tartışılır.

belki haklısın ama 5 yılda elimi sürmem devamlı parca yenilemek yerine bir kez almak mantılı geliyor.

• 3770 biraz daha iyi ama asagi yukari 30-40% oraninda daha pahali. Iki islemcinin de uzun sure yeterli olacagina inaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: redspawn

quote:

belki haklısın ama 5 yılda elimi sürmem devamlı parca yenilemek yerine bir kez almak mantılı geliyor.

Bir kere i7 3770 alınmaz alıncaksa i7 3770k alınır o da grafik tasarım falanla uğraşıyorsan oyun için i5 3570k her türlü işini görür,5 Yıl elini sürmezsen işlemcin p4 gibi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alıcaksan 3770k olsun ama aradaki fiyat farkına değmez
  • Oyun için diyorsun 3770k'ya bulaşma ya 3570k yada 8350 al kalan parayı ekran kartına ver çok daha hesaplı olur
  • Yeni nesil oyunlar 4modül destekli gelecek. 8350 fiyat/ileriye dönük performans bakımından çok daha iyi. Zira 4modül tam yüke girdiğinde 3770kyı geride bırakabilen bir işlemci. Fiyatı da cabası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 3770k ile fx 8350 rakip işlemciler değiller. Karşılaştırılamazlar bence. Mimari olarak ciddi farklar var ve i5 3570k'dan oyunlarda daha kötü performans veren bir AMD işlemciyle karşılaştırmayın i7 3770k'yı. Zaten fiyat olarakta çok ciddi fark var. Anakart olarak Z77X d3h, ekran kartı olaraksa bütçeye göre sapphire hd7870 XT veya sapphire hd7970 O.C öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatsuiNoHadou

bütçene göre değişir bu

ağırlık oyun ise önemli olan ekran kartı olacaktır her zaman

kısaca şöyle örnek vereyim

i7 3770k alıp yanına hd 7850 alacaksan

FX 8350 alıp hd 7950 almak daha çok fps kazandıracaktır

+1
    Şayet oyun için toplanacaksa en doğru tespit
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR]-Lion

quote:

Orijinalden alıntı: redspawn

quote:

Bir kere i7 3770 alınmaz alıncaksa i7 3770k alınır o da grafik tasarım falanla uğraşıyorsan oyun için i5 3570k her türlü işini görür,5 Yıl elini sürmezsen işlemcin p4 gibi olur.

Herkes işlemcisini overclock edecek diye bir kaide yok. 3770 ile 3770k arasında muazzam fiyat farkı var ve overclocktan alabileceğiniz her türlü avantaj için zaten fazladan para ödüyorsunuz.

• i7 3770'te bu arada 4.4ghz mi ne yapılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • Ucuz etin yahnisi yenmez
  • Siz direkt gidip 2500 TL falan vererek I7-3960X alın. 5 yıl kesin gider.

İşlemci açısından hem I7-3770K hem de FX-8350 4-5 yıl rahat götürür. Sadece oyun için I5-3570K/FX8 işlemci hatta FX-6300 veya I5-3470 bile az çok götürür 4-5 yıl. Halen Athlon 64 X2, Phenom X4 veya Core2 Duo/Quad gibi işlemcilerle gayet iyi oyun oynayanlar var.

Ancak ekran kartı için 3 yıldan ilerisi için yorum yapmaya müneccim gerekir. Ekran kartları işlemcilerden çok daha önce demode olurlar. Daha sık yeni modelleri çıkar. Ya GPU yetmez, ya DirectX değişir, ya yeni teknikler eklenir, yada belleği yetmez. 4-5 yıl gibi bir vade için ekran kartı tavsiye etmek pek akıl karı olmasa da illa gerekiyorsa ağırlığı CPU yerine GPU'ya vermek daha mantıklıdır.

Şu an I5-3570K/ı7-3770K gibi işlemciler oyun açısından FX-8350 işlemcilerden %10-15 daha hızlıdırlar. Ancak çok çekirdekli destekli oyunlarda FX işlemci daha avantajlıdır. İlerde PS4/XBOX vb etkisi ile de FX işlemciler çok çekirdek sebebiyle öne geçecektir.

Anakart için 970 çipli bir model öneririm. 7950/7970 vb üst model ekran kartları ile CF/SLI yapmak mali açıdan pek mantıklı değildir. harcanan paranın karşılığını vermez. CF/SLI en çok 7850/7870 gibi orta seviye kartlarda işe yarar. Ucuz fiyata üst seviye ekran kartı performansı alınır. Yüksek fiyatlı kartlarda CF filan yapmaktansa model yenilemek daha mantıklıdı. u nedenle ilerde CF/SLI yapmayacaksanz 990 çipli anakartlara para vermeye gerek yok.

Eğer ben sizin yerinizde olsaydım:
    Orta seviyeli bir anakart (tercihan 970 çipli)
    3570K/8350 gibi bir işlemci (tercihan FX-8350)
    2x4 GB 1600/1866 CL9 bellek
    600 watt kasa
    MB+CPU ikilisinden artan parayı da ekleyerek 7950/7970/670/680 vb serisinden alabileceğimin en iyisi.

Disk (HDD/SSD) paraya bağlı. 500 GB normal disk de idare eder ve diğer parçalara nazaran hem daha ucuzdur hem de güncelleme sorunu yoktur.

İşin içinde sadece oyun değil de grafik-CAD/CAM-render vb de varsa zaten direkt FX-8350 iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 30 Mart 2013; 15:07:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huzur53

Ucuz etin yahnisi yenmez

Niye ben ucuz etin(amd) yahnisini 2009 yılında aldığım (phenom 2.1 ghz 3 çekirdekli,o dönem bile orta sınıf bir işlemciydi ) ile 2013 yılına kadar(Crysis 3 çıkana kadar) afiyetle yedim..

Şimdi ben 4,5-5 senedir ucuz etin yahnisiyle et zehirlenmesinden çooktan fanimi oldum :):):):):):)
  • Hocam burda İ7 3770k nın amd 8350den hatta I5 3570kdan bıle kotu oldugunu karsılastıılımayacagını soyleyen arkadaslara gulup gecıyorum... Ben afakı konusman hepsını gormus bırı olarak konusurum ve sıze lınkde verıyım buyrun bakınhttp://forum.donanimhaber.com/m_68398744/tm.htm buyut hocam neymıs yok fx 8350 3570k dan daha dusuk muste, bekleyın daha cok duser... Fx 6300 bıle 2600k yı cogu oyunda gecerken arkadaslar allah askına 3770k ya 700 tl verıceksın 300 tlye anakart alıcaksın ettımı sana 1000tl. Amd fx8350 alıcaksın 390 tl hatta 8320 alıcaksın 345tl- 180 mılyonada 6 fazlı gıganın UD3h sını aldın mı ettımı sana 520tl ? Hocam paranızı bence bosa harcamayın derım arada 500 lıralık bır fark olmuyacagını artık 1561651651 keremı test etcek forumdakı arkadaslarımız... MEsala bakın hocam ıncelemelere

http://www.pclabs.com.tr/2013/01/06/amd-ve-intel-oyun-sistemlerinde-islemci-faktoru/6/
    http://www.pclabs.com.tr/2013/01/06/amd-ve-intel-oyun-sistemlerinde-islemci-faktoru/5/
    bakın bırısı 57.9 almıs dıgerı 57.3 almıs bırısı 28 almıs dıgerı 27.... KArar sızın ama ben 8350+GIGABAYT 6 fazlı UD3H onerırım 80 tlye bıde hyper 212 evo alırsınız rahatlıkla 5ghz de kullanırsınz ben mesala arkadaslarımda 4.9 da - 4,8 de stabılıtede-5.1e kadar cıktı ama o kadar gerek yok dıe 4.8 de kullandık mukemmel sonuclar verdı ...

• Arkadaşlar uzun soluklu bir sistem istiyorsanız ve o.c ve cpu hakkında full+full bilginiz yoksa intel kalitesiyle güvenilirliği ile 5 yıl götürür.Amd işlemcilerin ucuz olmasının nedenleri var(reklam payı falan değil) daha detaya inmek gerekir.Neden dünyanın en iyi oyun bilgisayarlarından biri olan Rog Tytan 8890 modelinde intel işlemci kullanılıyorda amd işlemci kullanılmıyor.Neden Notebook piyasasında 100 notebook'dan 80 inde intel işlemci kullanılıyor.Amd fx 8350 harika bir işlemci daha geçen gün amd ciydim arkadaşlar sistemi amd toplamıştım 8 çekirdekli falan filan kendimi avutuyordum.Pc hakkında çok bilgili bir abimle konuştum ve neyin ne olduğunu söyledi bana.Amd işlemci ile örnekler falan verdi.Eğer pc işinden ekmek yemiyorsanız ve egolarınız yüksek değilse İ5 3570K işinizi fazlasıyla görecektir.Vatanda çokta ucuza gelen bir CPU yanınada sağlam bir hava soğutma aldınmı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.