Şimdi Ara

i7 2700K için 6 slot ram yuvalı anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de mevcut böyle bir anakart var mıdır? 2600K'lar için olmadığını okumuştum konuya biraz yabancıyım neden 6 slot ram yuvalı anakart üretilmiyor bu işlemciler için?

• Yakında Ivy Bridge, X79 çipsetli kartlar gelecek. Biraz beklemen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Yakında Ivy Bridge, X79 çipsetli kartlar gelecek. Biraz beklemen gerekiyor

Peki i7 6 çekirdekli 970,980..vs olanlar 6 slot ramli anakartları var mı? Birde ne zaman gelir Ivy Bridge :)
  • 6 slot ram 3 kanal ram kullanan anakartlarda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

6 slot ram 3 kanal ram kullanan anakartlarda mevcut.

Türkiye'de var mı? Varsa model linki atabilir misiniz?
  • Tabi x58 kartların nerdeyse hepsinde mevcut. Triple channel ramleri kullanan kartlarlar arasında sadece Foxconn kartta göremedim. Onda da 3 kanal ram kullanılıyor ama 3 slot var. Eksisi ne olabilir. 3x2 GB ram taktığınızda yükseltmek isterseniz. 3x4 almanız gerekir. Ama 6 slotlu olursa 3x2 üzerine bir 3x2 ekleyebilme olanağınız olur. 1155 çıkmasaydı şimdi ki sistemim yerine Foxconn Bloodrage Gti / i7 950 / Corsair Vengeance 3x4 GB ramler olacaktı.

FOXCONN Bloodrage GTI-USB3.Sata3

ASUS Rampage III Extreme Intel X58 Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 4 Kasım 2011; 9:51:55 >

• quote:

Tabi x58 kartların nerdeyse hepsinde mevcut. Triple channel ramleri kullanan kartlarlar arasında sadece Foxconn kartta göremedim. Onda da 3 kanal ram kullanılıyor ama 3 slot var. Eksisi ne olabilir. 3x2 GB ram taktığınızda yükseltmek isterseniz. 3x4 almanız gerekir. Ama 6 slotlu olursa 3x2 üzerine bir 3x2 ekleyebilme olanağınız olur. 1155 çıkmasaydı şimdi ki sistemim yerine Foxconn Bloodrage Gti / i7 950 / Corsair Vengeance 3x4 GB ramler olacaktı.

Teşekkür ederim 4*6 24 gb ram düşünüyorum ama bu fiyatlar biraz pahalı daha uygun olanları gelecek mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7 2700K 1155 pin yapıdadir ve p67-z68 v.b. anakartlarla kullanılır. Bu işlemci ve anakartlar 2 kanal ram deteği ile gelir ve anakartlarda 4 slot ram bulunur.

3 kanal ve 6 ram slotu bulunan anakartlar ise x58 çipsetlidir ve 1366 pin dir. 17 2700K bu anakartlarda çalışmaz.

X79 çipseti 3 kanal ve 6 slot ram destekler ama 2011 pin yapıdadır ve bu anakartlarda da i7 2700K çalışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

i7 2700K 1155 pin yapıdadir ve p67-z68 v.b. anakartlarla kullanılır. Bu işlemci ve anakartlar 2 kanal ram deteği ile gelir ve anakartlarda 4 slot ram bulunur.

3 kanal ve 6 ram slotu bulunan anakartlar ise x58 çipsetlidir ve 1366 pin dir. 17 2700K bu anakartlarda çalışmaz.

X79 çipseti 3 kanal ve 6 slot ram destekler ama 2011 pin yapıdadır ve bu anakartlarda da i7 2700K çalışmaz.

Yani yok mu ve çıkmayacak mı şimdi 6 slotlu anakart 2700k için
  • Çıkmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bacaran

quote:

Tabi x58 kartların nerdeyse hepsinde mevcut. Triple channel ramleri kullanan kartlarlar arasında sadece Foxconn kartta göremedim. Onda da 3 kanal ram kullanılıyor ama 3 slot var. Eksisi ne olabilir. 3x2 GB ram taktığınızda yükseltmek isterseniz. 3x4 almanız gerekir. Ama 6 slotlu olursa 3x2 üzerine bir 3x2 ekleyebilme olanağınız olur. 1155 çıkmasaydı şimdi ki sistemim yerine Foxconn Bloodrage Gti / i7 950 / Corsair Vengeance 3x4 GB ramler olacaktı.

Teşekkür ederim 4*6 24 gb ram düşünüyorum ama bu fiyatlar biraz pahalı daha uygun olanları gelecek mi acaba?

Rica ederim. ama triple channel yani 3 kanal ram desteği sadece 1366 soketlerde vardır. 1155 soketlerde dual channel yani çift kanal desteği vardır. Alacağınız işlemciye göre anakart ve ram seçmelisiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.