Pc boştayken işlemci sıcaklığı 35-40 derecede stabil ama bf1 açtığımda %30 kullanımda 80-85 derecelerde kalıyor. Diğer oyunlarda genelde bi sorunum yok ama bazı oyunlarda yine aynı sonuçlar çıkıyor. Occt de stres testine sokunca aniden 100 dereceye fırlıyor sorun mu var anlamadım. Yada bu bir sorun çıkartırmı? Ekranım 4k oyunları ful ayarlarda 4k oynuyorum. Sistem özelliklerim İ7 13700KF Msi Pro B760M Anakart Cougar Helor 360 sıvı soğutma Asus rtx 4080 ekran kartı |
i7 13700KF %25-%30 kullanımda 78-85 derece oluyor
-
-
İntel bu seri sıcak ama sıvı soğutucu kullanıyorsun bu kadar çıkmaması lazım sıvı soğutucu montajını kontrol et hem termal macun yenilemiş olursun.
-
Sorunu çözdüm. Önce termal macunu değiştirdim bi sonuç alamadım ama çok daha kaliteli bir termal macun kullanmış oldum ve yenilendi. Sonra anakart üzerinde cpu fan soketine pompayı pompa soketine sıvı soğutmanın fanlarını takmışlar yerlerini değiştirdim. Occt testinde yine 100 dereceye fırlıyor ama bi kaç yerde okumuştum B760 çipset intel işlemcide doğru değer göstermiyebiliyormuş. Bunu da testi bitirir bitirmez saniyesinde işlemcinin 55 dereceye düşmesinden anladım. Şuan msi afterburner uygulamasından değerlere baktığımda oyun içi %50 kullanımda bile 60-70 i geçmiyor.
-
Intel işlemcili MSI anakartlarda Soğutucu ayarı var.PL ayarını etkiliyor.
Stock cooler yapınca ısıda ciddi düşüş oluyordu.
Şu linke bi bak ayar için belki yardımı olur.
www.msi.comCPU Cooler Tuning – Optimized Power Limit Based on CPU Coolershttps://www.msi.com/blog/cpu-cooler-tuning-optimized-power-limit-based-on-cpu-coolers@NECATI51
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 1 Haziran 2024; 17:32:6 > -
Benim de kullandigim işlemci bu... underwolt olmadigi surece her soğutucu ile 100 derece olur -
13 ve 14. seri alev topu;
ya işlemciyi sakat bırakcaksın (watt sınırı koyacaksın) ya da MO-RA custom sıvı soğutma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Haziran 2024; 22:9:43 > -
Dün ÇÖL SICAKLARINDA
480mm radyatör
360mm kalın tip radyatör.
Oyunlarda 14700kf 5.5ghz 60 derecelerde takılıyordu, Max ise 79 derece gördüm.
Rtx3090 ise 40 derecelerde takılıyor ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 3 Haziran 2024; 13:23:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X